STSL | Kazanalım, gerisi teferruat..

Spor Toto Süper Lig'in lideri Galatasaray, şampiyonluk yolunda taraftarıyla birlikte 22.haftanın açılış karşılaşmasında Kayseri Erciyesspor'u evinde ağırlayacak. Bir hafta önce Sivas deplasmanında altın değerinde 3 puan kazanan ve liderlik koltuğuna oturan Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri, bir hafta sonra Kadıköy'de oynanacak olan derbi öncesine yoluna kayıpsız devam etmek istiyor. 27 Şubat Cuma akşamı saat 20:00'de Ali Sami Yen Arena'da oynanacak olan karşılaşma öncesi bilgiler, analizler ve istatistikler..

SÜPER LİG: 18 HAFTA SONRA LİDER
21 hatası geride kalan Süper Lig'de geçtiğimiz hafta sonunda ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın mağlup olmasıyla birlikte Sivas deplasmanında elde ettiği 3 puanla liderlik koltuğuna oturan Galatasaray, bu sezon 3.haftadan sonra ilk kez haftayı lider kapattı. 18 hafta aradan sonra liderlik koltuğuna oturan ve şampiyonluk yolunda Beşiktaş'ın bir, Fenerbahçe'nin iki puan önünde yer alan Hamzaoğlu'nun öğrencileri, ligde oynadığı son 11 maçta mağlubiyet yüzü görmedi. Son olarak 22 Kasım 2014 tarihinde Trabzonspor'a iç sahada 3-0 mağlup olan ve sonrasında teknik direktör Cesaré Prandelli ile yollarını ayıran takımımız, yardımcı antrenörümüz Claudio Taffarel'in yönetiminde çıktığı Gaziantep deplasmanından Kral Burak Yılmaz'ın tek golüyle 3 puana uzanmıştı. Devam eden sekansta Hamza Hamzaoğlu ile sözleşme imzalayan takımımız 45 yaşındaki teknik adam yönetiminde 10 maçta 8 galibiyet - 2 beraberlik elde etti ve 48 puanla zirveye kuruldu. Ligde Medicana Sivasspor maçındaki galibiyet sonrasında puanını 48'e yükselterek liderlik koltuğuna oturan Galatasaray, 21. haftalar itibarıyla son 6 sezonun en başarılı performansını ortaya koydu. Süper Lig'de şampiyonluğa ulaştığı 2007-2008 sezonunun 21. haftasında 48 puan toplayan Galatasaray, şampiyon olduğu 2011-12 ve 2012-13 sezonlarında daha az puan toplamıştı. 

ESKİ TAKIMINA KARŞI: YASİN ÖZTEKİN
Sezon başında Kayseri Erciyesspor'dan transfer ettiğimiz Yasin Öztekin, son haftalarda gösteridiği performansla parmak ısırtıyor. Birisi kupada ikinci turda Konyaspor maçı olmak üzere son üç resmi karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıkan tecrübeli hücum oyuncusu bu karşılaşmalarda 1 gol - 4 asist performansı ile dikkat çekti. Yükselen form grafiğinin yanı sıra kenardan gelerek takıma önemli bir hücum gücü sağlayan 27 yaşındaki Yasin Öztekin, bu sezon toplama 18 maçta forma giydi ve bu karşılaşmalarda takımımıza 2 gol - 10 asistlik katkı sağladı. 2013-14 sezonunda Kayseri Erciyesspor forması giyen tecrübeli oyuncu sezonun son 1.5 ayında sakatlığı sebebiyle forma giyemezken, sezon genelinde 30 resmi maçta forma giymiş ve 7 gol - 9 asist performansına imza atmıştı. 

KRAL BURAK YILMAZ: 11 MAÇ, 33 PUAN!
Galatasaray'ın şampiyonluk yolunda en büyük kozlarından birisi olan Burak Yılmaz, bu sezon takımını sırtlamaya devam ediyor. Süper Lig'de forma giydiği 19 resmi karşılaşmada 13 kez fileleri havalandıran yıldız oyuncu, attığı gollerin yanı sıra ilginç bir istatistiğe de imzasını attı. Bu sezon ligde 11 maçta ağları havalandıran Burak Yılmaz'ın gol attığı maçlardan 3 puanla ayrılan Galatasaray, son olarak geçtiğimiz hafta Sivas deplasmanından da galibiyetle ayrılarak seriyi devam ettirdi. Attığı 13 golle krallık sıralamasında Demba Ba ve Fernandao ile zirveyi paylaşan Kral Burak Yılmaz, sarı-kırmızılı forma altında çıktığı 110 resmi karşılaşmada 66 gol - 23 asistlik performansıyla takımımızın en büyük hücum kozlarından birisi olmayı başardı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0