THY Euroleague | Rotasyonsuzluk!

 Zalgiris Kaunas 72 - 59 Galatasaray Liv Hospital
Turkish Airlines Euroleague Top 16 turu E Grubu 8. maçında Galatasaray Liv Hospital, deplasmanda Zalgiris Kaunas ile karşılaştı. Litvanya'da Zalgirio Arena'daki mücadeleyi 72-59 kaybeden takımımız, Euroleague TOP 8 şansını mucizelerin ötesine bıraktı. Carlos Arroyo'nun oynamadığı maçta Sinan Güler'in 16 sayı 7 ribaundluk performansı mağlubiyete engel olamadı. 

Ender Arslan - Martynas Pocius - Vladimir Micov - Zoran Erceg - Patric Young beşiyle maça başlayan takımımız Galatasaray Liv Hospital, ilk dakikalarda oyun ve skor üstünlüğünü rakibine bıraktı. TV Molasına kadar 10 sayı fark yiyen ekibimiz Kerem Gönlüm'le ilk saha içi sayılarını buldu. Eski oyuncumuz Darius Songaila'nın pota altını domine etmesi skorun gitgide açılmasına engel oldu. Songaila ve dominantlık kelimesini sanırım bir daha cümle içinde kullanmayacağım. O kadar kötü oynuyoruz, düşünün. 23-8'lik ilk periyodun ardından Sinan Güler'in bireysel çabasıyla hücumda varlık gösterdik. Her ne kadar Justin Carter da yerli yıldızımıza yardım etse de, yaptığımız naylon savunma rakibin tüm oyuncularının devreye girmesine neden oldu. Son dakikalarda savunma disiplinini arttıran ev sahibi ekip, 42-24 ilk yarıyı ezici bir üstünlükle tamamladı.

Üçüncü çeyrek hiç yoktan iyi bir performans sergiledik. Sinan ve Carter'ın yanına Micov da eklendi diyebiliriz. Kerem Gönlüm'ün gayreti ve rakibin üçlük atışlarından boş dönmesi farkı tek hanelere indirmemize yardımcı oldu. Çeyrek sonlarına doğru toparlanan Zalgiris Kaunas, 11 sayıyla son on dakikaya önde girmeyi başardı. Son çeyrekte rakibine 5 dakika sayı şansı tanımayan takımımız yine Justin Carter'la etkili oldu. Her ne kadar maç boyu parkede takılan, savunmamızın en zayıf halkası Zoran Erceg devreye girse de, ev sahibi ekip skor avantajını iyi değerlendirdi ve genç oyuncu Ulavonas maçı almayı başardı. Her üçlük isabetiyle TOP8 umutlarımıza darbe vuran 23'lük oyuncu, maça son noktayı koydu.

Ergin Ataman dar rotasyonu sever lafı doğrudur. Ama bizim yönetim, şube bu konuyla ilgili hangi mecra varsa olayı biraz yanlış anlamış. Bu kadro dar rotasyon değil, rotasyonsuzluk! Ortada rotasyon diye bir şey yok ki darı genişi olsun. Her şeyin güzel başladığı sezonda Türkiye Kupası'ndan sonra ikinci havlumuzu da attık. Elveda Euroleague, belki seneye..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0