THY Euroleague | İtalyan Şaşırmışsın!

Galatasaray Liv Hospital, Turkish Airlines Euroleague TOP 16 E Grubu 6. maçında İsrail temsilcisi Maccabi Electra'yla karşı karşıya geldi. Carlos Arroyo ve Vladimir Micov'dan yoksun ekibimiz, uzatma devresi dahil hep maçın içinde kalmayı başardı. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı uzatma devresi sonucunda Maccabi Electra 97-94 kazandı. Zoran Erceg'in 29, Ender Arslan'ın 20 sayılık performansını son saniyedeki skandal kararla gündeme gelen Lamonica isimli hakem müsvettesi hiç etti. Uzatma devresinin son saniyelerinde Jeremy Pargo'nun el üstü üçlüğü maçı İsrail ekibine kazandırdı.

Maça pek alışık olmadığımız bir beşle başladık. Ender Arslan - Justin Carter - Martynas Pocius - Zoran Erceg - Aleks Maric'le maça başlayan takımımızda ilk sayılar Ender'den geldi. Maç boyu skorer bir oyun çizen tecrübeli oyun kurucu, 20 sayıyla maçta tutunmamızda büyük rol oynadı. İlk periyotta Erceg, Ender ve Carter gibi oyuncularımızı dış şut isabetleri ile kullandık. Rakip takım ise kadro kalitesi ve takımdaşlık olarak bizden daha üst seviyedeydi. Buldukları sayılar da bunu kanıtlar nitelikteydi. Periyot sonuna doğru savunma sertliklerini arttırdılar ve ilk çeyreği 5 sayı önde kapattılar. İkinci çeyrekte Galatasaray Liv Hospital şov vardı. Sinan Güler'le başlayan 10 dakikalık resital, Zoran Erceg'le devam etti. Sırp uzun 29 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Mola dönüşü bu kez bize yaradı ve 7-0'lık seriyle ilk yarıyı önde kapadık. İkinci devre Jeremy Pargo'nun skorer oyunuyla başladı. Sinan Güler ikinci çeyrek performansını devam ettirerek hem savunma hem de hücumda fark yarattı. (Maalesef son hücumda Pargo'yu bir adım geriden savunması bize pahalıya mâl olacaktı ama maç içindeki mücadelesi takdir-e şayan) Bu dakikalarda farkı çift hanelere çıkaran takımımız Devin Smith'e engel olamadı. Micov'un yokluğunda 3 numara sıkıntısı çeken takımımız, Pocius'un yorulması Carter'ın size olarak Smith'le boy ölçüşememesi gibi sebeplerle, skorer oyuncunun 24 sayısına engel olamadı. Son çeyrek nam-ı değer Big Sofo kıpırdansa da, Maric'in agresif savunması ve doğru yerlerde gelen yardımlarla bu BÜYÜK adamla kısmen başa çıkabildik. Kıran kırana geçen son çeyrekte oyun tam bir santranç tahtasına döndü. Maçta yumruğu vurma anı bizim elimize geçmiş olsa da, sezon başından bu yana müthiş bir şut ve serbest atış grafiği çizen Erceg; serbest atışların birini kaçırarak maçı uzattı. Bu fırsatı tepmemiz bize pahalıya patladı.

Uzatma çeyreğinde Ender Arslan sazı eline aldı. Bu sporda kendisini her dakika, her saniye kanıtlamak zorunda olan oyunculardan biri Ender. Çok eleştirilir, eleştiririz ama gününde olduğu zaman Türkiye'nin açık ara en iyi playmaker'ı olan milli oyuncu, attığı üçlükler kararlı penetreleriyle maç boyu skora katkı sağladı. Bu anlarda Nate Linhart'ın serbest atış sonrası topu tiplemesi çok kritik bir detay. Hiç yoktan takımına 2 sayı kazandırması altından öte bir değerde. Yogev Ohayon, Ender Arslan falan derken maç son topa kaldı. Top Ender Arslan'ın ellerinde..

Sağ forvetten içeri giren Ender Arslan, imza atışlarından birini gönderdi. Topa yükseklik kazandırıp, bloktan kaçma düşüncesini başarıyla uygulamaya koyan Ender'in topunu atletik uzun Alex Tyus kesti. Akhisar'da televizyon başında maça bakan ben, Abdi İpekçi'deki bizim potanın arkasındaki tribünde en arkada bulunan sarışın abimiz, baş hakem, yan hakem, çizgi hakemi, sol hakem, sağ hakem bu skandala imza atan turuncu formalı kim varsa, bir dünya insan o topa yapılan hamlenin ihlal olduğunu gördü; Lamonica denilen emek hırsızı, Türk takımlarını çiğ çiğ doğrayan egoist şeref yoksunu, kendini bilmiş hakem müsveddesi görmedi. GÖREMEDİ. Ardından yapılan itirazlar sonrası pozisyonu tekrar izleme cürreti göstermeyen ukâla herif, maçtaki son top şansını bu kez Maccabi'ye hediye etti. Pargo Sinan'la birebir oynadı ve penetresini riske etmeyen oyuncumuza üçlüğü yapıştırdı. O basket sonrası iyice çılgına dönen bizler, sosyal medyadan Euroleague heyetine yüklenmeye başladık. Resmi site dahil bütün Galatasaray blogları, forumları, twitter hesapları el birliğiyle Lamonica adlı sözde hakemi linç etme kampanyası başlattık. İtalyan bu kez gerçekten ipi çekmişti ve bu kez sahiden şaşırmıştı! Destek olmayı ihmal etmeyelim. Son olarak yukarıdaki fotoğrafta topu uzatmışsın. O top sende kalsın, elbet lazım olur. Galatasaray'la uğraşanın..

#EuroleagueRefereeScandal

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0