ZTK | En iyi antrenman..

Ziraat Türkiye Kupası'nda çeyrek final vizesi için Torku Konyaspor'u evinde ağırlayan Galatasaray, rakibi karşısında baştan sona üstün bir oyun ortaya koyduğu ilk 45 dakikada 4-1'lik skora ulaştı ve antrenman havasında geçen ikinci yarıda da rakibine üstünlüğünü kabul ettirince sahadan bu sonuçla ayrıldı. Geçen sezonun şampiyonu ünvanıyla mücadele ettiği kupada çeyrek finale yükselen Hamzaoğlu'nun öğrencileri, hafta sonu oynanacak olan Balıkesirspor maçı öncesinde ideale yakın onbir formasyonuyla göz doldurdu. Galatasarayımıza galibiyeti getiren goller Burak Yılmaz, Wesley Sneijder (2) ve Olcan Adın'dan gelirken, konuk ekibin tek sayısını  Ciprian Marica kaydetti.

Sadece futbolla değil, sporun herhangi bir branşıyla ilgilenen herkesin bildiği ziyadesiyle klişe bir cümle vardır: En iyi antrenman maçtır! Göreve ilk geldiği günden itibaren alışageldiğimiz hücumcu Galatasaray'ı sahaya süren genç teknik adam Hamzaoğlu, yaşanılan sakatlıklar ve fikstür yoğunluğu doğrultusunda kafasında kurduğu ideal onbiri bir türlü sahaya yansıtamaması nedeniyle son dönemde bir takım arayışlara girmişti. Savunmanın belkemiği Semih ve Chedjou'nun bir süre olmaması, orta alanda Wesley Sneijder'in merkeze kaydığında ne kadar etkili olduğu, Bruma'nın kanatlardaki etkinliğiyle takımda süre bulma gereksinimi derken Hamzaoğlu son dönemde zorunluluklardan dolayı kadroda bir takım oynamalar yapmıştı. Hafta içi oynanılan Torku Konyaspor karşılaşması aslında takım için kupa karşılaşmasından bir tık daha ötede, test maçıydı. Çeyrek finale giden 90 dakikada rakibe karşı üstünlüğünü kabul ettirmek, ki bu takım Süper Lig takımı ve ister istemez belli bir zorluk derecesi var, oyuna hakim olmak ve rotasyonu kullanarak hem süre bulamayan oyuncuları gözlemlemek hem de sakatlıktan dönen oyunculara şans vermek adına Hamzaoğlu için son derece önemli bir fırsat oldu.

Konya karşısında sahaya Sinan, Tarık - Koray - Chedjou - Olcan, Melo - Selçuk - Sneijder - Bruma - Yasin ve Burak onbiri ile çıkan Hamzaoğlu aslında ilk 45 dakikada takımının işi bitirmesini istemişti. Maçtan önce de "Uzatma devrelerine kalmadan, 90 dakikada işimizi bitirmek istiyoruz" cümlesi niyetini apaçık ortaya koyuyordu. Haksız sayılmazdı da.. Sneijder'in resital sunduğu ilk devrede Burak'ın sakatlık dönüşü 1 gol - 1 asist ile parladığı, Sneijder'in birbirinden güzel iki gole imza attığı, Olcan Adın'ın da sol bek pozisyonunda etkili bir rol oynadığını gördük. Takımın tempolu, istekli ve etkili oyunu rakibe üstünlüğünü kabul ettirdi ve 4-1 gibi farklı bir skorla soyunma odasının yolunu tuttu. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Sinan Bolat enteresan bir kaleci.. Galatasaray'a ilk geldiğinde rotasyon kapsamında dönem dönem Muslera'nın dinlendirilerek Sinan'a şans verilebilir bu sayede yabancı kontenjanından bir oyuncu açarız diyorduk ancak sezonun en büyük hayalkırıklığı oldu tecrübeli kaleci. Genç bir oyuncu olsa, Alperen veya Eray (kısmen?) tecrübesizliğinden kaynaklanıyor diyebiliriz ancak Sinan'ın kariyerindeki zirve noktasını Liege'de iken gördük. Form durumundan kaynaklanıyor desek, oynadığı her maçta ya bir gol yiyor ya da büyük bir hata yapıyor, ki bugün Koray'ın yüksek gelen topuna çıkarak topu ayağından kaçırdı ve Djalma'yı çaprazda topla buluşturdu ancak Allah'tan rakip oyuncu hamle yapmakta gecikti. Skor her ne kadar o dakikada 3-1 olsa da, dönen topta Burak'ın arka direğe nefis ortasında maçı koparttığımızı söyleyebiliriz. O pozisyonda top ağlara gitse skor 3-2 olacak ve devreye gitmeden önce moral bozukluğunun yanı sıra rakibi de oyuna ortak edeceksiniz. Bir nevi işleri, kendiniz zorlaştırmış olacaksınız. İkinci yarı için söylenecek çok fazla birşey yok. İlk devrede rakibini ekarte eden Galatasaray, ikinci yarıda oyunun temposunu düşürdü ve antrenman havasında bir devre oynadı.

Kazanmak her zaman güzeldir, hele hele bu şekilde farklı kazanmak. Hafta sonu oynanacak olan Balıkesirspor maçı öncesinde takımın formu önemli, ki Hamzaoğlu aslında takıma kazanma alışkanlığını  kazandırıyor. Oyuncuların kazandıkça, maç ve rakip ne olursa olsun, özgüveni artar. Özgüven arttıkça daha rahat oynar, başarıya ulaşırsınız. Burak'ın sakatlıktan dönüşü, Wesley Sneijder'in forvet arkasındaki etkinliği ve performansı, Tarık'ın sağ bekte oynamasının yanı sıra Olcan'ın sol bek performansı ve Melo'nun orta alanda direnci. Galatasaray doğru yolda ve zor dönemleri atlatmış durumda.. Ligde alınacak iki galibiyetle birlikte yükselen form grafiği ve takımın kazanma alışkanlığı sonrasında şampiyonluk şarkılarını mırıldanabiliriz. Yeter ki, hep birlikte olalım. Çünkü bu dönemde herşeyden çok ihtiyacımız olan tek şey bu!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0