THY Euroleague | Bir ihtimal daha var..

 
Turkish Airlines Euroleague Top 16 E Grubu'nun yedinci maçında Galatasaray Liv Hospital, Palau Blaugrana'da Barcelona'nın konuğu oldu. TOP 8 için son şanslarını oynayan takımımız, ilk yarıda yediği 52 sayının dezavatantajını ikinci yarı kapayamayarak, maçı 82-70 kaybetti. Zoran Erceg'in 18 sayılık performansı mağlubiyeti önlemeye yeterli olmadı. 11 sayı 14 ribaundla double-double yapan Patric Young, maçın fark yaratan isimleriden biriydi.

Maça Carlos Arroyo - Sinan Güler - Vladimir Micov - Zoran Erceg - Patric Young beşiyle başladık. Ev sahibi ekip ilk dakikalarda Ante Tomic önderliğinde skoru eline aldı. Sonrasında gelen Zoran Erceg ve Big Pat katkısı maçın dengelenmesini sağladı. Maç boyu Satoransky'nin şutunu riske eden savunmacılarımız, en büyük darbeyi ondan yedi. Maçı 17 sayıyla tamamlayan oyuncu, atletik özellikleri ile savunmada da dikkat çekti. Tempolu takımlara karşı oynadığımız deplasmanlarda uygulamaya koyduğumuz düşük tempolu yarı saha hücumları, bir nevi uyutma taktiği ilk çeyrekte de işe yaradı. Bu çeyrekte Ender Arslan'ın olgun playmaker performansı maçta tutunmamızda çok kritikti. Maçı 9 sayı 6 asistle tamamlayan yerli oyun kurucumuz, Arroyo'nun istatistik kağıdına sadece 2 ribaund yazdırdığı günde takımın liderliğini kotarmayı başardı. Maç ikinci çeyrek yediğimiz 30 sayıda kopma aşamasına gelmişti. 52 sayıyla devreyi kapatan Barça, bulduğu boş üçlüklerle maçtaki en büyük farkı bu çeyrekte yakaladı. Navarro, Doellman, Satoransky, Nachbar gibi şut silahlarını kendi elimizle oyuna soktuk. Micov, Pocius ve Arroyo'nun felaket oynadığı maçta; Ender, Erceg, Young, Gönlüm gibi isimlerle skor üreten takımımız üçüncü çeyreğin sonlarına doğru farkı kapatma sinyalleri verdi. Son çeyreğe 10 sayı geride giren Yenilmez Armada, güzel bir sinerji yakalayarak farkı 3 sayıya kadar indirdi. Bu dakikaya kadar Patric Young'ın iki yönlü performansı Euroleague standartlarındaydı. Faul problemine girmese, Maric'in kadro dışı olduğu günde çok daha fazla süre alabilirdi ve daha fazla katkı sağlayabilirdi. Biraz tezcanlı, toy bir uzun profili çizse de acayip güçlü ve atletik bir center Big Pat. Maçı ortaya getirdiğimiz anlarda Ender Arslan'ın oyunda olmaması bizim için büyük şanssızlıktı. Sinan ve Pocius'un yanlış tercihleri, bizi düşük tempolu yarı saha hücumlarından uzaklaştırdı. Maçın ortaya geldiğinin farkında olan Barça, takımımızın yükselttiği tempoya teşekkür niteliğinde boş üçlükleri isabete çevirmeye başladı. Bu dakikadan itibaren 11-2'lik seriyle maçı tekrardan eline alan ev sahibi ekip, Ender oyuna giremeden arttırdığımız temponun cezasını ağır kesti. Maçı 82-70 kaybeden takımımız, TOP8 şansını mucizelere bıraktı.


Bundan sonraki periyotta kesin yeniliriz dediğimiz maç Maccabi deplasmanı. Pana, Real ve Barça'yı İpekçi'de mutlak mağlup edip, deplasmanda Zalgiris ve Alba maçlarını kovalamaya çalışacağız. 7 galibiyet bir yenilgi ile TOP8 yapma şansımız hiç de az değil. Kısacası yine olasılık oyunları yapacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0