STSL | Lamı cimi yok, derbi!

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk yolunda emin adımlarla yürüyen Galatasaray, ligin 23.haftasında 8 Mart Pazar günü saat 19:00'da ezeli rakibi Fenerbahçe ile deplasmanda karşılaşacak. Ezeli rakibi karşısında dört puan önde bulunan Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri, karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak şampiyonluk yolunda önemli bir virajı dönmek istiyor. Son 3 sezonda 2 kez şampiyonluk kutladığımız Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda derbi öncesinde Felipe Melo dışında eksiği bulunmayan takımımızda karşılaşma öncesi istatistikler, maç önü analizler, bilgiler şu şekilde..

SÜPER LİG | DÖRDÜNCÜ YILDIZ YOLUNDA..
Cesare Prandelli yönetiminde sezona başlayan ve 1 Aralık günü Hamza Hamzaoğlu'yla sözleşme imzalayan Galatasaray, geride kalan 22 hafta sonunda topladığı 51 puanla liderliği elinde bulunduruyor. Geçtiğimiz hafta iç sahada Kayseri Erciyes ile karşılaşan ve Aurelien Chedjou - Umut Bulut ve Wesley Sneijder'in golleriyle sahadan 3 puanla ayrılan takımımız puanını 51'e çıkartıp liderliğini perçinlemişti.

SÜPER LİG | BİR SAĞA, BİR SOLA..
Süper Lig'in 6.haftasında iç sahada ezeli rakibi Fenerbahçe'yi ağırlayan takımımız 17 Ekim 2014 tarihinde Ali Sami Yen Arena'da oynanılan karşılaşmada Wesley Sneijder'in mükemmel iki golüyle sahadan 2-1 galip ayrılmış ve iç sahada derbilerdeki başarılı performansını sürdürmüştü. 30 yaşındaki Hollandalı yıldız kaleye yaklaşık 25 metreden 88.dakikada önce sol köşeye, 90+1'de ise yine aynı noktadan sağ köşeye kaleciyi zımbalamıştı. Karşılaşmanın son dakikalarında meşin yuvarlak oyun alanını neredeyse 1 metre terketmesine rağmen sahadaki 6 hakem bunu görememiş ve Alper Potuk'un golüyle karşılaşma 2-1 sona ermişti. Cesare Prandelli yönetiminde sezon başında ezeli rakibine TFF Süper Kupa karşılaşmasını penaltılarla kaybeden takımımız böylelikle ligde rövanşı almış olmuştu.

HAMZA HAMZAOĞLU: LİGDE YENİLGİSİZ
Süper Lig'in 11.haftasında oynanılan Akhisar Belediyesi karşılaşmasıyla birlikte ilk kez Galatasaray teknik direktörü olarak sahaya çıkan Hamza Hamzaoğlu, geride kalan 11 karşılaşmada sahadan 9 galibiyet - 2 beraberlikle ayrılarak, ligde 18 hafta aradan sonra ligin 21.haftasında liderlik koltuğuna oturdu. Hamzaoğlu yönetiminde ligde rakipleri karşısında 29 puan toplayan takımımız, rakip kaleye 28 gol bırakırken kalesinde de 11 gol gördü. Ligde son 4 maçta galibiyet serisini sürdüren Galatasaray, deplasmanda Eskişehir & Sivas, iç sahada ise Balıkesir ve Kayseri Erciyes karşısında sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı.

WESLEY 'SNIPER' SNEIJDER: 2 DERBİ, 6 PUAN
Galatasaray formasıyla bu sezon son derece başarılı bir performan sergileyen Hollandalı yıldız, dördüncü yıldız yolunda Hamzaoğlu yönetiminde takımını sırtlamaya devam ediyor. Gol attığı 16 karşılaşmadan zaferle ayrılan Galatasaray'da kelimenin tam anlamıyla "winner" karakter sergileyen Wesley Sneijder, ezeli rakibimiz Fenerbahçe ile ligde oynanılan son 2 derbi karşılaşmasında takımına 6 puan kazandıran isim oldu. 2013-14 sezonunda Ali Sami Yen Arena'da oynanılan derbide forma giyen Hollandalı yıldız, takımımızın 1-0 galip ayrıldığı karşılaşmada gole imzasını atarken; ligin ilk yarısında da Fenerbahçe karşısında 2 mükemmel gole imzasını atmıştı. Wesley Sneijder ayrıca milli takım formasıyla Kadıköy'de oynanılan Hollanda - Türkiye maçında, Volkan Demirel'in koruduğu kaleye ülkesinin 3.golünü kaydetmişti. Sarı kırmızılı formayla ilk kez Şükrü Saracoğlu Stadı'na çıkacak olan Hollandalı yıldız, derbide gol atarsa Fenerbahçe'ye en fazla gol atan yabancı unvanını tek başına elde etmiş olacak. 1982-1984 yılları arasında Galatasaray forması giyen Yugoslav forvet Mirza Sejdic de Fenerbahçe filelerini 3 kez havalandırmıştı.

KRAL BURAK YILMAZ: 11 MAÇ, 33 PUAN!
Galatasaray'ın şampiyonluk yolunda en büyük kozlarından birisi olan Burak Yılmaz, bu sezon takımını sırtlamaya devam ediyor. Süper Lig'de forma giydiği 19 resmi karşılaşmada 13 kez fileleri havalandıran yıldız oyuncu, attığı gollerin yanı sıra ilginç bir istatistiğe de imzasını attı. Bu sezon ligde 11 maçta ağları havalandıran Burak Yılmaz'ın gol attığı maçlardan 3 puanla ayrılan Galatasaray, son olarak Sivas deplasmanından da Kral'ın golüyle galibiyetle ayrılarak seriyi devam ettirdi. Attığı 13 golle krallık sıralamasında Demba Ba ve Fernandao ile zirveyi paylaşan Kral Burak Yılmaz, sarı-kırmızılı forma altında çıktığı 110 resmi karşılaşmada 66 gol - 23 asistlik performansıyla takımımızın en büyük hücum kozlarından birisi olmayı başardı.

151 RESMİ MAÇ: FERNANDO MUSLERA
2011-12 sezonunda Galatasaray'a transfer olan ve sezon başında sözleşmesini 2018'in sonuna kadar uzatan 29 yaşındaki Uruguaylı kaleci Néstor Fernando Muslera Micol, yada bizim tabirimizle Nando hafta sonu oynanılan Kayseri Erciyesspor karşılaşmasıyla birlikte Galatasaray'ın kalesini 150.kez korumuş oldu. Bu sezon 22 haftası geride kalan Süper Lig'de kalesini 6 maçta gole kapatan ve kalesinde 25 gol gören Uruguaylı kaleci, Avrupa'da ise forma giydiği 5 karşılaşmada kalesinde 15 gol gördü. Geçtiğimiz sezon ligde forma giydiği 29 karşılaşmada 25 gol gören Fernando Muslera, bir önceki sezon ise ligde 33 maçta 33 gol görmüştü. Muslera kulüp tarihine adını yazdırdığı ilk sezonunda ise 33'ü normal sezon, 6'sı final grubu maçları olmak üzere toplamda 39 lig maçında kalesinde 29 gol görmüştü.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0