EVL | Müthiş maç altın sette bizim!

Türkiye Erkekler Voleybol Ligi'nin 19. hafta maçında Galatasaray FXTCR, İBB'ye deplasmanda konuk oldu. Hafta içinde yine bir başka TVF organizasyonu ola Süper Kupa'da karşılaşan iki ekip hafta sonunda kozlarını yeniden paylaştı. Çekişmeli geçen maçı 2-3 kazanarak önemli bir galibiyete imza atmış olduk. Bu galibiyet ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin önümüze geçmesine izin vermeyerek 5. sıradaki yerimizi koruduk.

Maça etkili bir giriş yapıp akabinde ilk teknik molaya 6-8 önde giren ekibimiz moladan sonra başa baş ve karşılık sayılarla giden oyunda ikinci teknik molaya giderken 1 sayı geriye düştü. Setin son bölümünü daha iyi oynayan taraf İstanbul Büyükşehir Belediyesi takımı olunca ilk seti 25-22 kaybedip mağlup duruma düştük.

İkinci sete yine önde başlayıp ilk teknik molaya 7-8 önde girdik. İkinci teknik molaya gidilirken skorsal üstünlüğü yine rakibimize bıraktık fakat moladan sonra bu sefer daha iyi performans gösteren takım Galatasaray FXTCR olunca seti 22-25 kazanmayı başardık ve durumu 1-1'e getirdik.

Üçüncü set yine mücadeleli ve karşılıklı sayılarla başladı. İBB ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. Mola dönüşü skor liderliği birkaç defa el değiştirse de ikinci teknik molaya da önde giren taraf 16-15 ile İBB oldu. Setin sonuna kadar süren çekişmeyi son sayılarda İBB lider bitirdi ve seti 25-23 kazanarak durumu 2-1'e getirdi.

Maç boyu olduğu gibi karşılıklı sayılarla başlayan dördüncü sette Galatasaray FXTCR ilk teknik molaya 7-8 önde girdi. Teknik mola dönüşü farkı biraz daha arttıra ekibimiz ikinci teknik molaya 13-16 üstünlükle girmeyi başardı. Mücadeleden taviz vermeyen Filenin Aslanları seti 21-25 kazanarak maçı tie-break setine taşımayı başardı.

Tie-break setinde işi sıkı tutan ekibimiz İBB'nin aktif oyununu engelledi ve saha değişimine 4-8 önde girdi. Saha değişiminden sonra oyundaki ağırlığı korumaya devam ettik ve Tuia'nın sayısı ile seti 11-15, maçı da 2-3 galip bitirdik.

Maçta Rejlek 29 sayı ile yıldızlaşırken Tuia 19, Baranek de 14 sayı üretti. Toplam 6 ace üreten takımımız 17 de blok sayısı ile oynadı. Takımımızın bir sonraki maçı ise 7 Mart Cumartesi günü saat 13:00'de Şahinbey ile Burhan Felek Spor Salonu'nda.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0