EVL - Playoff | Gelenek bozulmadı!

Türkiye Erkekler Voleybol Ligi'nde playoff etabında Fenerbahçe ile eşleşen Filenin Aslanları, eşleşmenin ilk maçında Burhan Felek Spor Salonu'nda rakibini ağırladı. Bu sezon Fenerbahçe ile oynadığı iki maçtan da galip ayrılan Galatasaray FXTCR geleneğini sürdürdü ve bu maçı da 3-1 kazanmasını bildi. Eşleşmenin ikinci maçı 6 Nisan Pazartesi günü Fenerbahçe ev sahipliğinde oynanacak. O maçtan da galip gelirsek, yarı finale yükseleceğiz.

Maça karşılıklı sayılarla başlanırken takımımız ilk teknik molaya 8-5 önde girmesini bildi. Teknik moladan sonra aradaki farkı daha da açan Filenin Aslanları ikinci teknik molada farkı 6'ya çıkardı. Setin sonuna doğru kontrolü tamamen ele geçiren Galatasaray FXTCR seti 25-16 kazanarak durumu 1-0 yaptı.

İkinci sete maalesef hatırlamak istemeyeceğimiz bir türden başlangıç yaptık; daha doğrusu yapamadık. Fenerbahçe üst üste bulduğu 11 sayı ile bizi setteki tüm molalarımızı daha 11. sayıdan kullanmaya itti. Sette toparlanma çabaları sonuç vermedi ve Fenerbahçe seti 11-25 kazandı.

Üçüncü sette oyuna geri dönen takımımız ilk teknik molaya 8-6 önde girdi. Fenerbahçe iki sayılık farkı kapattı ve oyun karşılıklı sayılarla devam etti. İkinci teknik molaya önde giren taraf yine biz olduk; 16-15. Teknik moladan sonra defans hataları yüzünden üstünlüğümüzü kaybettik fakat setin sonunda savunmada daha iyi bir performans göstermeyi başararak seti 25-22'lik skorla hanemize yazdırdık. Durum 2-1 oldu.

Dördüncü sete 4 sayılık bir seri ile başladık ve ilk teknik molada da 3 sayılık üstünlüğümüz vardı. Taraftarın desteğiyle iyi oyununu sürdüren Galatasaray FXTCR ikinci teknik molaya gidilirken farkı 6'ya çıkardı; 16-10. Oyun konsantrasyonunu kaybetmeyen takımımız 25-20 ile bu seti de kazanarak maçı tamamlamış oldu.

Maçta Rejlek 19, İbrahim Emet ve Kamil Baranek 14'er sayı ile mücadele ettiler. Ace konusunda rakibine olanla daha az üretken olan takımımız 4 sayı buldu direkt servisten. Blokta ise efektif oynayan takımımız 15 blok sayısı üreterek rakibine karşı bu alanda üstünlük kurdu. Haberin başında da belirttiğim gibi, eşleşmenin diğer maçı 6 Nisan Pazartesi günü oynanacak. Filenin Aslanları o maçta da galip gelirse yarı finale yükselecek. Başarılar Galatasaray FXTCR!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0