THY Euroleague | Gelecekte umut var, mazide hüzün..

Turkish Airlines Euroleague Top 16 E Grubu 13. maçında Galatasaray Liv Hospital, son şampiyon Maccabi Electra Tel Aviv'in konuğu oldu. İsrail'de, Nokia Arena'da oynanan çekişmeli mücadeleyi Maccabi Electra 81-72 kazandı. Euroleague'de hiçbir iddiası olmayan takımımız, göstermiş olduğu 3 çeyreklik performanslarla bize derin bir 'ah' çektiriyor. Sezon başındaki yapılanmayı korumayı başarsaydık ve mâli sorunlar bu kadar canımızı sıkmasaydı şu anki mağlubiyete çok daha fazla üzülürdük gibi geliyor. Belki de galibiyeti hunharca kutlardık ama bu sezon keşkelerden çektiğimiz kadar hiçbir şeyden çekmedik.

Euroleague'de formalite maçlarına çıktığımız için genç oyuncularımıza daha fazla şans verme imkanı bulduk. Başlıktan da anlaşılacağı gibi Ege Arar, Nikolov gibi oyuncularımızın kumaşlarının Euroleague arenasında sırıtmayacağını söylemek istiyorum. Ege Türk basketbolundaki uzun akımına yeni bir profil kazandıracak gibi gözüküyor. Kol uzunluğu ve ribaund sezgisi şu an için iyi. Kuvvetli bir şutunun da olduğunu biliyoruz. Sahayı boydan hızlı geçebilen 'mobil uzun' dediğimiz yeni bir Ersan İlyasova'ya sahip olabiliriz. Bu maçta da Nate Linhart'a iki adet güzel blok vuran genç uzunumuz, gelecekteki Galatasaray yapılanmasına göz kırptı.

Nikolov yaşı gereği cılız ve güçsüz duruyor. Boyu bir PG için yeterli ama fiziğini mutlaka geliştirmesi gerek. Kas yapsın, omuzlara yüklensin demek istemiyorum. Daha dirençli ve sağlam durması gerek. Oyun görüşü ve hücuma yön vermesi yaşına göre üst düzey. Zaten kendi yaş kategorilerinde onu değerli kılan şey bu. Boş şutu bulduğunda çekinmeden gönderebiliyor ve hızını drive ederken iyi yansıtıyor. Dediğim gibi biraz daha fazla salonda kalıp, step step ilerlemesi ve kararlı bir şut mekaniği elde etmesi lazım. O da basketbola olan potansiyeli ile gelecekteki yapılanmamıza göz kırpta. TC vatandaşı olmasıyla bence milli takımında önemli parçalarından biri olacak.

Gelelim bu iki 1996 doğumlu oyuncuların abilerine.. Sezon başındaki performansıyla göz dolduran, Pietro Aradori'yi de kesip ligdeki rotasyona dahil edilen, başarılı bir Dünya Şampiyonası geçirip Litvanya Milli Takımı'nda PG bile oynayan Martynas Pocius; sezonun ikinci yarısında saç baş bırakmadı. Bu takımda Micov da, Ender de, Erceg de saç baş yoldurabiliyor. Ama bu dar rotasyonda bazen çıkıp iyi işler yapabiliyorlar. Micov Akatlar'dan maç aldı, Sinan Fenerbahçe maçında şov yaptı, Ender ve Erceg istenilen skor katkısını vermek için her şeyi deniyorlar. Ama Pocius? Pocius takımı baltalamaktan başka bir şey yapmıyor. Cut gösterip topu alır, iki hareket yapar topu oyun kurucuya geri verir. Ya sen takımdaki en atletik adamlardan birisin, potaya gidişlerin senin en kuvvetli silahın, nedir bu üçlük çizgisinde boş şut bekleme sevdası? Justin Carter eğer takıma katılmasaydı Pocius çok daha fazla tepki görürdü bu takımda. Uşak'tan, takıma sonradan katılmış Carter bile takım setlerini daha iyi okuyor, daha iyi oynuyor. Bu performans düşüklüğünün sebebini gerçekten merak ediyoruz.

Yakındığımız abiler olsa da, bazı oyuncuların tam tersi ruhunu ortaya koyan çok değerli bir abimiz de bu sezonun iyi yanlarından biri: Kerem Gönlüm. Yaşını her seferinde yazıyorum ama 38 yaşındaki bir oyuncu için inanılmaz bir enerjisi ve isteği var. Micov da, Ender de ve bazen çoğu oyuncu da görmüş olduğumuz bıkkınlık duygusu, veteran uzunda nerdeyse hiç yok. Maccabi maçında da takımın en skorer ismi olmayı başardı. Patric Young'ın, Kerem Gönlüm gibi veteran bir uzunu iyi kullanması gerek. Özellikle uzunlarda ayak hareketleri sıkıntı yaratır. Kerem adımlama konusunda Türkiye'nin en iyi uzunlarından biri. Young da gelecekteki planlarımızdan biri olacak (inşallah), gelecek sezon daha iyi bir yapılanmada onu daha efektif kullanabiliriz.

Euroleague çoktan bitti, ama gençlerimiz ve 2-3 oyuncumuz gelecekteki yapılanmalarımız için bize umut aşıladılar. Dibi görmüş bir takım, İsrail'de son şampiyon Maccabi'ye karşı 3 çeyrek başa baş oynuyor. Yaralı aslanı görüp, sağlam olanını kaybetmek bizi hüzünlendiriyor. Gelecekte umut var, mâzide hüzün..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0