TKBL | Sultanlar liderliği garantiledi!

 Galatasaray Odeabank Ligde Normal Sezonu Lider Tamamlamayı Garantiledi
Galatasaray Odeabank, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 25. hafta maçında Samsun Canik Belediye ile karşı karşıya geldi. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan maçı 74-32 kazanan Sarayın Sultanları, TKBL’yi ikinci kez üst üste lider bitirmeyi garantiledi. Şube üstünde dolaşan kara bulutları bir nebze de olsa gidermeye devam eden kadın basketbol takımımız, sezonu şampiyon tamamlayarak çok önemli bir mesaj vermek istiyor.

Sezona Euroleague'de iyi başlayamayan ve ayrılık sinyalleriyle başını dertten kurtaramayan bayan basketbol takımımız, Ekrem Memnun başta olmak üzere bütün camiayı çıkmaza sokmuştu. Erkek basketbol Allah'a emanetken, en azından kadınlardan bir şey bekliyorduk. Özellikle üç uzunlu sisteme (Dubljevic-Nevriye-Sancho) döndükten sonra takımdaki ivmenin arttığına şahit olduk. Avrupa'daki en iyi uzun rotasyonuna sahip olduğumuz açıkken, Fenerbahçe'ye Euroleague'de talihsiz bir şekilde elendik. Ondan sonraki hafta yine aynı salondaki maçta rakibimizi unutamayacağı bir mağlubiyete sürüklerken, bu basketbolu neden 1 hafta önce oynayamadık diye kafamızı taşlara vurduk. Ama yine de ligdeki en büyük rakibimiz Fenerbahçe'yi içerde dışarda 2 kere yenerek play-off'larda muazzam bir avantaj elde ettik.

Bu sezon ligde sadece 2 yenilgi alan takımımızda en başarılı isim kuşkusuz Sancho Lyttle. Sancho Lyttle 14,1 sayı ortalamasıyla takımın en skorer ismi olurken Jelena Dubljevic 5,6 ribaund ve Nuria Martinez 5,1 asist ile bu kategorilere liderlik etmeyi başardı. Her ne kadar oyuncularımızın göstermiş olduğu fedakarlık ve mücadele takdire şayan olsa da, bu takımın en değerli parçasının koç Ekrem Memnun olduğunu düşünüyorum. Bu takımı ayakta tutan, zor geçen günlerde şubeye ve taraftara güzel mesajlar veren Ekrem Hoca; uyguladığı üç uzunlu sistemle kadın basketbolunda önemli bir  devir başlatabilir. Savunmamız alarm verirken, hücumda istediğimiz varyasyonları sağlayamazken kullanabileceği en iyi avantajı gözünü kırpmadan kullandı: Boyalı alan. Çember altına indirilen topların sayısını arttırırken, Dubljevic'i 3'e çekerek hücumdaki match-up avantajını çok iyi kullandı. Kısa rotasyonumuzun geniş bir kalitede olmaması bu üç uzunlu sisteme gitmemizdeki en büyük nedenlerden biriydi.

Şimdi basketbol bize güzel. Liderlik cepte, saha avantajı bizde, kupaya bir adım daha yakın durma sırası sultanlarda. Şimdi sürprize mâhal vermeden, şubedeki sorunları en azından şampiyon oluncaya kadar minimuma indirecek bir yönetim şart. Galatasaray basketbolunda şimşekler çakarken, bu taraftar, koç, kızlar ligde şampiyonluğu hak ediyor. Başarılar Ekrem Memnun, başarılar Sarayın Sultanları.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0