UCL | Yayın ihalesi yenilendi, gelirler arttı!

Dünyanın en büyük kulüp organizasyonlarından birisi olarak kabul edilen UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yeni sezondan itibaren gelir kalemleri değişti. Türkiye Süper Lig şampiyonunun doğrudan grup aşamasına, ikinci takımın ise eleme turuna katıldığı Şampiyonlar Ligi'nde gerçekleştirilen yayın ihalesinin yenilenmesiyle birlikte rakamlarda %50'e yakın oranda artış gerçekleştirildi. Daha önce gruplara katılım ücreti olarak 8.6 milyon euro ücret ödeyen UEFA, yeni sezondan itibaren gruplara katılım ücreti olarak 12 milyon euro ödeyecek.

Galibiyet başına ödenen 1milyon euroluk performans bonusu ise 1.5 milyon euroya çıkartılırken, beraberliklerde 500bin euro ödenmeye devam edecek. Grup aşamasını ilk 2 sırada tamamlayarak adını son 16 takım arasına yazdıran takımlara 5.5 milyon euro performans bedeli ödeyecek olan UEFA, çeyrek finale yükselen takımlara 6 milyon euro ödeyecek. Son dört takım arasına kalan takımlara 7 milyon euro ödenirken, finalist takıma 10.5 milyon euro ve Avrupa'nın en büyüğüne 15milyon euro performans ücreti ödeyecek. Kupa 1 ve Kupa 2'nin galiplerinin oynadığı UEFA Süper Kupa karşılaşmasında da kazanan takım 4 milyon euroluk performans gelirini elde edecek.

1 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0