Ekrem Memnun: En önemli dönemde, en iyi oyunumuzu oynadık..

Normal sezonu domine ederek lider tamamlayan ve play-off etabında sadece bir maç kaybederek şampiyonluğa uzanan Galatasaray Odeabank'ın başarılı başantrenörü Ekrem Memnun şampiyonluk sonrasında gerçekleştirilen medya gününde önemli açıklamalarda bulundu. Yeni sezonda kadroyu korumak istediklerini ve bu doğrultuda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten tecrübeli başantrenör, sezon içinde yaşanan sorunların takımı birbirine kenetlediğini ve sezonun en önemli dönemi olan play-off döneminde takımını en iyi oyununu sergileyerek mutlu sona ulaştığını dile getirdi. Galatasaray Odeabank ile üstüste 2.kez lig şampiyonluğu yaşayan Ekrem Memnun'un açıklamalarının tamamı şu şekilde..

 GELECEK SEZONA DAİR..
Galatasaray ile 2 yıllık daha sözleşmem bulunuyor ancak bu ay yeni başkan belli olacak. Neler olacak bilmiyorum ancak başkan adaylarıyla görüştük ve verilen bazı sözler var. Neticede Galatasaray bir kurum. Kulübün, Galatasaray'ı ve taraftarı bu kadar onurlandıran, gururlandıran bir takımı desteklemeye devam edeceğini düşünüyorum. Biz, bu takımı korumayı düşünüyoruz. Hatta güçlendirmek istiyoruz. İmkanları göreceğiz. Neticede ben işin mali kısmında yokum ama Galatasaray Odeabank, sponsoru sayesinde aşağı yukarı kendi kendini döndürebilen bir takım olarak görüyorum. Konuşulan büyük bütçeler, tamamen gerçek dışı şeyler. Bizim sponsorumuz var. Oradan gelen bir para var. Başka gelirler de var. Önümüzdeki sezon, makul bir şekilde büyük hedeflere gidecek bir gücümüz olacağını düşünüyorum. Işıl Alben'in dönmesini biz de istiyoruz, o da istiyor. Önümüzdeki günlerde neler olacak, göreceğiz.

NEVRİYE YILMAZ VE EMEKLİLİK..
Açık söylemek gerekirse, ben Nevriye Yılmaz'ın her zaman bizimle olmasını isterim. Nevriye'nin basketbol oynayabilecek gücü var. Gelmiş geçmiş en büyük Türk kadın basketbolcu. Bunu defalarca ispat etti. Şu anda insanların şahsi kararlarına bir şey yapamayız. Ancak ben onun bir ağabeyi olarak, oynaması gerektiğini düşünüyorum. Oynayabileceğine inanıyorum. Kendi kararı, bakacağız. Hayırlısını diliyorum. Bence oynaması lazım. Çok formda, gayet iyi durumda. Şu anda yorgun olabilir ama bir süre geçince Nevriye Yılmaz oynama kararı alır.

YAŞANAN SORUNLAR VE ŞAMPİYONLUK..
Sezon başında planladığımız takımı bir araya getiremedik ancak saha içinde aldığımız sonuçlarla sezon başında planladıklarımızı başarmanın gururunu yaşıyorum. Sezon boyunca yaşadığımız sıkıntılar bizi daha çok bir araya getirdi, birleştirdi. Bu yıl, önceki senelere nazaran kadro yapısı çok değişti. Dönem dönem çok iyi basketbol oynayamadık. En önemli dönemde, en iyi oyunumuzu ortaya koyduk. Play-off'un düzenlendiği takım sporlarında en iyi takım olmak çok önemli ama bundan daha önemli şey, en doğru zamanda en iyi oyunu ortaya koyabilmek. Biz bunu play-off sürecinde başardık. Oyuncularım müthiş konsantre olup, çok istediler. Yürekten kutluyorum. Antrenörlük problem çözme mesleğidir kimi zaman. Kulüp de çok zor bir durumda ancak iyi niyetle uğraşıyor. Oyuncular bu iyi niyeti görüp ikna oldu mu, herkes bir fedakarlık yapıyor. Biz, kulübün iyi niyetle uğraştığını gördük.

TKBL, belki de Avrupa'nın en iyi ligi. Abdullah Gül Üniversitesi, yarı finalde Fenerbahçe gibi çok iddialı, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final oynamış bir takımı 3-0 yendi. İlk turda Orduspor'a eleniyordu. Bir atışla üst tura yükseldiler. Bu da ligin kalitesini gösteriyor. Bilemiyorum bütçelerini ama Abdullah Gül Üniversitesi kadro olarak çok kaliteli bir takım. En iyi takımlar finale geldi diye düşünüyorum. Biz daha iyi oynadık. Sonunda biz kazandık, onlar kaybetti.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0