Hamza Hamzaoğlu: Şampiyonluk fedakarlık ister..

Gençlerbirliği karşısında sahadan tek golle galip ayrılarak galibiyet serisini 5 maça çıkartan ve şampiyonluk yolunda 32. haftayı 73 puanla lider tamamlayan Galatasaray'da karşılaşma sonrasında teknik direktör Hamza Hamzaoğlu basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Karşılaşma sonrasında ilk olarak yayıncı kuruluşa flaş röportaj veren Hamzaoğlu, takımda bazı oyuncularının sakat olmasına rağmen iyi performans gösterdiğini ve fedakarlık yaptıklarının altını çizerken basın toplantısında da ligde tüm maçların zorlu geçtiğini ve şampiyonluğa ulaşmak için hepsini final niteliğinde oynamaları gerektiğini dile getirdi. Hamzaoğlu'nun flaş röportaj ve basın toplantısındaki açıklamalarının tamamı şu şekilde..

FLAŞ RÖPORTAJ;
İyi bir maç oldu. İyi mücadele, iyi oyun, tempolu oyun oldu. İki takım da sonuna kadar mücadele etti. Kazanmamız gereken bir maçtı ama golün gecikebileceğini düşünüyorduk. Gençlerbirliği iyi kasdroya sahip ve iyi oynuyorlar. İlk yarı gol bulalım diye mesafeler biraz açıldı ama kazanmayı çok istedik, arzuladık. Sonuçta güğzel bir golle kazandı. tebrik ediyorum iki maçımız daha var kupa maçımız da var.

Selçuk'un sakatlığı etkiledi ama Hamit'ten Allah razı olsun. 2 antrenmanla böyle performans göstermesi ne kadar özverili olduğunu gösteriyor. Melo da aynı şekilde fedakarlıklarla oynadı. Wesley keza öyle. Haftalardır fedakarlık yapıyor. İsmini sayamadığım bütün hepsine teşekkür ediyorum. Şampiyon olacaksak böyle olunur. Fedakarlık ister şampiyonluk. Camiamıza hayırlı olsun. Sivas maçını oynayacağız sonra Beşiktaş maçı var. Ondan da iyi bir sonuçla ayrılmak istiyoruz.

BASIN TOPLANTISI
Haftalardır zorlu maçlar oynuyoruz, final niteliğinde maçlar oynuyoruz. Bugün de aynı şekilde oldu. İyi bir rakibe karşı sahaya çıktık ve şükürler olsun yine galibiyetle ayrıldık. Karşılıklı hücumlar, pozisyonlar vardı ama gol gecikti. Her şeye rağmen oyuncularım, sonunda bize lazım olan golü buldular. Gerçi maçın en net pozisyonu son saniyede oldu ve hepimizin yüreğine inecekti ama şükürler olsun kazandık. Şimdi Beşiktaş derbisine hazırlanacağız. İnşallah her şey umduğumuz gibi gider.

Sahada biz o pozisyonu (Umut'un düşürüldüğü) net göremedik. Penaltı olduğunu düşündük. Şimdi televizyondan baktık ve penaltı varmış galiba. Böyle pozisyon olabiliyor. Ancak bugün puan kaybetseydik daha çok üzülürdük tabi ki. Hakemin performansını da beğendim. Gördüğünü çalmaya çalıştı. Son haftalarda onlar da gergin, böyle hatalar olabiliyor. 

Takım olarak savunma konusunda iyi çalışıyoruz ve bunu sahaya yansıtıyoruz. Bu yüzden memnun olduğumu söyleyebilirim. Savunmamız haftalardır dengeli bir duruş gösteriyor. Gol yemeden geçtiğimiz 5. maç oldu. İnşallah sezon sonuna kadar hiç gol yemeyiz.

Bu hafta Umut Bulut ve Burak Yılmaz'la maça başlayacaktık. Yine yedeklere Hamit Altıntop ile Pandev'i de almıştık. Oyun kurgumuz böyleydi. Tabi diğer yandan o olmadan da maç kazanabildiğimizi göstermek istedik. Emre Çolak'a değer veriyoruz. Bunu herkes iyi bilmeli. Kimse vazgeçilmez değil. Herkes bu takım için mücadele edecek ve ettiği sürece de burada var olacak. Bruma'yı da yine taktiksel bir tercihten dolayı kadroya almadık.

Beşiktaş maçı, sezonun son derbisi olacak ve elbette zorlu geçecek. Onlar deplasmanda bize karşı oynayacaklar. Biz ise sahamızda güvenli ve coşkulu bir şekilde oynamaya çalışacağız. Bizim için de rakiplerimiz için de kolay maç yok. Herkes herkesi yenebilecek güçte. Hele büyük takımlara karşı motivasyon daha farkı oluyor. Bugün rakibin sıkıntısı stresi yoktu. Kendilerini göstermeye çalıştılar ve iyi oynadılar. Puan farkına aldanmayalım, kolay olmuyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0