ŞAMPİYON GALATASARAY | Çocuklar İnanmayın Demiştik!

Galatasaray Odeabank, TKBL Play-Off Final dördüncü maçında Kayseri'de Abdullah Gül Üniversitesi ile karşı karşıya geldi. Kayseri'de bulunan Kadir Has Spor Salonu'ndaki mücadeleden takımımız 55-65 galip ayrılarak bir kez daha şampiyon oldu. Geçen sezonun 3 kupalı şampiyonu Galatasaray Odeabank, yine lig kupasını kimseye bırakmadı. 13 şampiyonlukla kadınlar basketbolunun en başarılı takımı unvanını kimseye vermeyen Ekrem Memnun'un öğrencileri, çalkantılı bir şube döneminde yine taraftarın yüzünü güldürmeyi başardı. Herkes gitti, onlar kaldı. Kızlarımız, kaybetmeyi literatürden sildiler!

Nevriye Yılmaz.. Şut tehdidi ve tecrübesiyle takımın hücumdaki 1 numaralı ismi oldu. Çembere yakın aldığı toplarda oynadığı post oyunlarıyla genç kızlara taş çıkarttı. Türk kadın basketbolunun yarattığı en önemli isim kuşkusuz o.

Sancho Lyttle.. Atletizmi ve fiziki gücüyle pota altında hep bir adım öndeydi. Çalkantılı dönemler geçirsek de onun enerjisine hep ihtiyacımız oldu ve her ihtiyaç anında söyleyecek bir sözü vardı. 

Nuria Martinez.. Çabuk ayakları ve oyun kurma becerisinin yanısıra iyi de bir skorer olduğunu gösterdi. Dar kısa rotasyonumuzun en güvenilir eli oldu. "Allah aşkına maça gelin!" dedi, gittik. "Allah aşkına şampiyon olun" dedik, oldular. 

Jelena Dubljevic.. Takım yapılanmasının en kilit parçalarından biri oldu. Kısa forvet pozisyonunda hiç şikayet etmeden görev aldı ve yapabileceğinin en iyisini yaptı. Onun da post oyunlarından ve orta mesafe şutlarından çok yararlandık. 

Ekrem Memnun.. Salon dolmadığında hatta maça bir avuç insan bile gelmediğinde üzüldü, morali bozuldu. Ama hiçbir zaman yılmadı. Pes etmedi ve Galatasaray'ı Galatasaray yapan en önemli eylemi sürdürmek için elinden geleni yaptı, kazandı. Son 2 senede Türkiye'de ve dünyada kadın basketboluna damga vuran isimlerden biri oldu. Kaybetmeyi literatürden silenlerin hikayesinin baş mimarı oldu..

Ve diğerleri.. Şebnem'i, Bahar'ı, Bone'u, Casas'ı, Ayşegül'ü.. Sorumlusundan teknik heyetine, malzemecisinden benchine hepsi.. Onlar da bu hikayenin bir parçası oldular. Bu takım, Galatasaray Odeabank, Euroleague'den erken elenmemiz harici güzel bir sezonu geride bırakmamızı sağladı. Evimizdeki iki maçı kazandıktan sonra bir maç kaybeden takımımız işi 4. maçta bitirdi. Seriyi 3-1 kazanarak TKBL'nin en büyüğü olmayı başardı. Kaybettiğimiz maçtan sonra umutlanan Abdullah Gül Üniversitesi taraftarı dışındaki herkese daha sezon öncesinde hatırlatma yapmıştık halbuki: Çocuklar inanmayın demiştik!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0