SEÇİM 2015 | Daha güçlü, daha başarılı, daha büyük bir Galatasaray!

Halihazırda mevcut yönetimde başkan yardımcısı olarak görev yapan ve 23 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan seçimlerin en büyük favorisi olarak gösterilen Dursun Özbek, seçim çalışmalarını sürdürüyor. "Galatasaray'ın geleceği" olarak adlandırılan Mecidiyeköy'deki otel projesiyle bizzat ilgilenen ve Duygun Yarsuvat yönetiminde mali konularda sorumluluk alan 65yaşındaki deneyimli iş adamı seçim öncesinde de projelerini anlatan tek aday olarak dikkat çekiyor. Dursun Özbek seçim çalışmaları kapsamında dursunozbek2015.com sitesiyle hem kendisini, hem ekibini hem de projelerini anlatmış. İşin doğrusunu söylemek gerekirse, bizim de rengimiz kendisinden yana.. 


DURSUN ÖZBEK
1950, Giresun doğumlu.. Galatasaray Lisesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü mezunu. İTÜ Makine Mühendisliği’nde okurken, İTÜ Spor Kulübü’nde hem üniversite takımında, hem de Amatör 1. Küme’de futbol oynadı. İTÜ Spor Kulübü’nde Futboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı olarak 8 sene görev yaptı. 1974 yılında otomotiv sektörüyle iş hayatına atıldı. Özbek, 1988 yılından beri turizm sektöründe Nippon ve Point Hotel zincirleriyle İstanbul'da; Kimeros ve Mabiche otelleriyle Antalya'da hem yatırımcı, hem de işletmeci olarak faaliyet gösteriyor. Fransızca ve İngilizce bilen Özbek, evli ve iki çocuk babası.


CENGİZ ÖZYALÇIN
1939, İstanbul doğumlu. İstanbul Diş Hekimliği Bölümü mezunu. Galatasaraylı eski Milli futbolcu. Galatasaraylılar Sporcular Derneği Eski Başkanı. 1992-1994 2004-2008 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu ve Kulüpte Genel Sekreter olarak görev yaptı. Kadıköy Belediye Eski Başkanı ve İstanbul eski milletvekili olan Özyalçın evli İngilizce biliyor.

NASUHİ SEZGİN
1948, Ankara doğumlu. Galatasaray Lisesi ve Galatasaray İktisat İşletmecilik mezunu. Galatasaray Liseli Veteranlar Başkanı. 1990-1992 2007-2009 Galatasaraylılar Derneği'nde Yönetim Kurulu Başkan vekilliğinde bulundu. Nase Tekstil Ticaret San Ltd. Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı olan Sezgin, Evli ve 2 çocuk babası. Fransızca ve İngilizce biliyor.

EŞREF ALAÇAYIR
1954, Balıkesir doğumlu. Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, 1979 yılından beri İstanbul Barosuna kayıtla Serbest Avukat olarak çalışıyor. Evli, bir kızı ve bir oğlu olan Alaçayır, Fransızca ve İngilizce biliyor.

CÜNEYT TANMAN
1957, Isparta doğumlu, Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölümü mezunu. Galatasaray ve Milli Takımın eski futbolcusu ve kaptanı. 2011-2012 yılları arasında Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyeliğinde bulundu. 2000-2001 yılları arasında Galatasaray Spor Kulübü Futbol A Takım'ı Menajerliği görevini üstlendi. Evli ve 2 kız çocuk babası olan Tanman İngilizce biliyor.

CAN TOPSAKAL
1958, Istanbul doğumlu. Galatasaray Lisesi ve Fransa Aix-Marseille Üniversitesi İktisat Fakültesi Mezunu. İşadamı ve girişimci. Uzun yıllar gemi inşa sektöründe ve borsada yatırımlar yapıp yöneten Topsakal halen Barbare markası ile şarap üreticiliği yapmaktadır. İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

FATİH İŞBECER
1976, Istanbul doğumlu. Galatasaray Lisesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Mühendisliği mezunu. Fizik Mühendisi ve işadamı Fatih İşbecer, İngilizce ve Fransızca biliyor.

TAYFUN DEMİR
1970, İstanbul doğumlu. Bilkent Üniversitesi İşletme Fakültesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi yüksek lisans mezunu. Fırat Plastik A.Ş.Yönetim Kurulu Üyesi. Evli ve 4 çocuğu olan Demir İngilizce biliyor.

İSMAİL SARIKAYA
1967, İstanbul doğumlu. Orta öğrenimini Robert Kolej’de, lise öğrenimini Ata Koleji’nde tamamladıktan sonra İTÜ İnşaat Fakültesi’nden mezun oldu. Galatasaray Yardımlaşma Vakfı mütevelli heyeti ve Galatasaray Yardımlaşma Sandığı Üyesi. İnşaat mühendisi olan ve İngilizce bilen Sarıkaya, evli ve iki çocuk babası.

URAL AKÜZÜM
1979, Kars doğumlu. Galatasaray Lisesi’ni bitirdikten sonra Fransa’da Montpellier Üniversitesi’nde “Siyasi ve İdari Bilimler” ve Marmara Üniversitesi’nde hukuk eğitimi görmüştür. Serbest avukatlık ve ticaretle uğraşmaktadır. Galatasaray Eğitim Vakfı’nda Mütevelli Heyeti Üyesidir.  Evli ve bir çocuk babası Aküzüm, Fransızca ve İngilizce bilmektedir.

TARIK TAŞAR
1968, Adıyaman doğumlu. Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi mezunu. Taşar, Otomotiv Perakendeciliği alanında faaliyet gösteren Çetaş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası Taşar, İngilizce biliyor.

YEDEK ÜYELER:
ALPER NARMAN
1974, İstanbul doğumlu. Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. İş adamı olan Narman bekar, Fransızca ve İngilizce biliyor.

HASAN MURAT ATAY
1966, İstanbul doğumlu. Işık Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunudur. Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalışmakta olup, Galatasaray Spor Kulübü Kürek Şube Kaptanlığı görevini sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk babası olan Atay, İngilizce ve Fransızca bilmekedir.

ALİ YÜCE
1986, İstanbul doğumlu. İstanbul Erkek Lisesi ve Eyüboğlu Koleji’nin ardından Bilgi Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü’nü bitirdi. Skoda Yüce Auto yönetim kurulu üyesi olan Yüce, İngilizce bilmektedir.

BURÇİN ASLAN
1984, İskenderun doğumlu. Üsküdar Anadolu Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 2006 yılından beri İstanbul Barosu'na kayıtlı olup, serbest avukatlık yapmaktadır. Evli olan Aslan İngilizce ve Almanca bilmektedir.

SELİM ARDA ÜÇER
1980, İstanbul doğumlu. Yıldız Teknik Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu Arthur Andersen, Ernst & Young deneyimlerinin ardından ilaç, telekom ve internet sektörlerinde kurumsallaşma ve insan kaynakları alanlarında yöneticilik yapmıştır. Galatasaray Yardımlaşma Sandığı üyesi olan Selim Arda Üçer, evli ve İngilizce bilmektedir.

PLAN & PROJELER

YÖNETİM KURULU
Genç bir yönetim kurdum. Yedekler dahil 15 kişiye de rol biçtik. Uyum içinde çalışacak bir yönetim. Göreceksiniz 3-4 başkan adayı çıkacak bu yönetimden. Hepsi işinde başarılı, Galatasaray sevdalısı. Bu bir bayrak yarışı. Başkanlık belli süre yapılmalı, yeni jenerasyona da fırsat verilmeli.  Beni şimdiden başkan ilan etmeyin. Benim yapıma ters ve şık bulmuyorum. Sanki Genel Kurul'un kararına ipotek etmiş gibi algılanacağız. Dursun Özbek 6 aydır yaptığı ile başkan seçilmesin. Genel Kurul, taraftar ve camiaya kendimi anlatayım, önümüzdeki 3 yıl için projelerimi bilsinler, öyle oy versinler.  Bizim için mali disiplin ve sportif başarı esas. Bu ikisinden ayrılmadan hareket edeceğiz. Sloganımız 3D: Dayanışma, Disiplin ve Denetim. Dayanışma derken; camiadaki bu kutuplaşmayı ortadan kaldırmak lazım. Yönetim kurulu üyelerini disiplinli olacaklarına inandığım için seçtim. Denetim en büyük eksik. Mali Genel Kurul'da Sportif AŞ'yi ayrı, iletişimi ayrı, gayrimenkulu ayrı, yani hepsini ayrı ayrı sunacağız.

BAŞKANLIK SÜRECİ
Özbek ailesi, Galatasaray sevdalısı. Galatasaray Lisesi'ne girdiğim 1961'den beri motivasyonumuz hep Galatasaray. Yeğenim Galatasaray'da futbolcuydu, şehit oldu. Amcamın oğluydu Dursun Özbek. Derwall onu A takıma aldı. İlk idmanda heyecandan dili nefes borusuna kaçtı ve öldü. Galatasaray bayrağı ile onu toprağa verdik. Galatasaray çok büyük bir marka. Bu kaynaklar, böyle mali tabloyu hak etmiyor. İşin içine girince yüreğim cız etti. İş sıkı kontrol edilirse, kaotik durum kısa sürede ortadan kalkar. 

Ünal Aysal döneminde işi profesyonel olarak yönetenler istifa ettiler. Biz bir anda boşlukta kaldık çünkü borçlanmayı yapanlar ortada yok. Her departmana birini görevlendirdim 'durumu kontrol altına alalım' diye... Finansmandan da ben sorumluydum. 45 günde durumu kontrol altına aldık. Ufak bir harcamada bile yönetimdeki bir yöneticinin imzası gerekti. Yeni yönetimde de belli bir süre bunu takip etmeyi düşünüyoruz.

10 senedir kulübün konaklama sponsoruyum. Erdoğan Teziç dönemi lise, Duygun (Yarsuvat) Abi dönemi üniversite ile çok ilgilendim. Florya'da huzurevi açtık, inşaata büyük katkı yaptım. Ünal Abi telefon etti Taçspor tesisi için… 'Finansal yapı buna müsaade etmiyor. Kaynak yaratır mısın?' diye rica etti. Gereken parayı verdim, geri ödediler daha sonra. Galatasaray başkanlığını hedeflediğimden değil, Galatasaray sevdamdan bunları yaptım. Ben her zaman söylüyorum, Galatasaray'ın kazanması lazım, Dursun Özbek'in değil.

MALİ DURUM VE OTEL PROJESİ
Galatasaray’ı ekonomik sıkıntılarla değiştirmek son derece yanlış. Spesifik olarak evet borç var ama vizyonu genişletip dünyaya bakın. Borcu olmayan kimse var mı? Dünyanın en borçlu ülkesi ABD. Ama en büyüğü de o. Galatasaray’ın hem marka değeri, hem gelir seviyesi o kadar dolu ki, iyi yönetildiği zaman bu borçların kara bir tablo yapmadığını görürsünüz. Bir sürü iştirak var; aktifler değerlendirilirse son derece kolay. 7 aydır görevdeyim ve bu göreve gelirken de kara tablolar vardı. Rakamları doğru okumazsan, 800 küsur milyon lira borç elbette ürkütücü... İşin içine girersen farklı ama... Bankaların hepsi yapılandırılmış. Galatasaray sahaya çıkarsa o borç kendi kendisini ödüyor. Başarı olursa daha kısa sürede ödenir. Galatasaray bir gün sportif aktivitelerini kapar, Show-Business'ın dışına çıkarsa borçlar sorun olur. Şov devam ederse bu borçlar otomatik olarak kendi kendisini tasfiye eder.

Mecidiyeköy'deki otele 15 milyon dolar harcayacağız, kredisi Denizbank'tan alındı, parası hazır. İnşaat ruhsatımız da var. Düzenleme yapılması lazım planlarıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi'nde. İmar Komisyonu da onayladı. Prosedürleri kaldı. İnşaat devam ediyor. O bölgenin yapısını dikkate alırsak ofis binalarının olduğu bir yer. Ofis binası demek ziyaretçi demektir. Bu kişilerin otelde kalması demektir. Bu sektörün içinde olan birisiyim. Ofis yaparsak ne kazanırız, otel yaparsak ne kazanırızı hesapladık. Otelde tam üç katı kazanıyoruz. Galatasaray'a fayda üretmek için uğraşıyoruz. Mevcut borçları biliyorum. Bu durum beni korkutmuyor. Yönetimde bulunduğumuz süre içinde ilk defa mağazacılığı kâra geçirdik. Yıl sonuna kadar 15 milyon TL kâr sağlamayı hedefliyoruz. İki tane önemli projelerim var. Bunları da yapacağım toplantıda anlatacağım. Kuvvetli projelerle geliyoruz.

ALİ SAMİ YEN ARENA VE METRO SORUNUSeçilirsem ilk işim stadın çatısını kapatmak olacak. Niye bugüne kadar yapılmamış anlamıyorum. 12 milyon euro'luk finansman kolay bulunur. 400 milyon dolarlık bir holdingin 12 milyon euro için devletle probleme girmesini ben kabul etmiyorum. Bu dönemde yapacaktım ama 6 ay zamanımız vardı. Metro için de sürekli Büyükşehir Belediyesi ile temastayız, Sayın Cumhurbaşkanı'na da konu gitti. Yeni sezonda metro çalışır diye düşünüyorum.

BRANŞLAR VE SPORTİF BAŞARI
Galatasaray başarılı olmak zorunda. Her dalda şampiyonluğun birinci adayıdır. Hiçbir branşta küçülme olmayacak. Her zaman ileriye dönük büyüyen Galatasaray olmalı. 110 yıllık geleneği değiştirmeye kimsenin gücü yetmez, kimse buna cesaret edemez. Amatör branşlarda transferlerde daha itinalı davranılması lazım. Örneğin şampiyonluğa giden kadın basketbol takımı… Kürekte hep şampiyonuz, judoda keza dünya şampiyonluğumuz var. Küçülmek söz konusu değil. Sadece en iyi transferi en iyi fiyata yapacağız. UEFA Kupası'nı nasıl kazandığımızı kimse unutmasın. O takımın omurgası altyapıydı. Hiçbir zaman altyapı ihmal edilmemeli.

Hamza Hamzaoğlu, eskiden beri tanıdığım şahsiyetine toz kondurmadığım bir kardeşimdir. Hamza hoca kendisini kanıtladı. Galatasaray’ı getirdiği yer belli. Bu bir başarı öyküsüdür. Şimdi şampiyonluk yarışı devam ediyor. Desteğimizin artarak sürmesi devam ediyor. Hocamız yakışam bir antrenör kulübümüze, inşallah başarılara daha imza atacak. Hamza Hamzaoğlu başarılı gidiyor. Onunla devam etmemek mümkün mü? Geleceği, şampiyonluğa endeksli değil. Galatasaray zaten yıldızlar topluluğu. Galatasaray’da yıldız olmayan bir tane oyuncu yok. 42 tane yıldız var. Senijder dünya markası, benimde çok sevdiğim bir oyuncu. Sneijder’i kaybetmeyi kimse göze alamaz. Elbette yıldızlar alınacak. Önümüzdeki dönemde de kim gelirse gelsin bunları dikkate alarak mali disiplini gözeterek yıldız transferi yapmalı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0