STSL | Şaaaaaampiyon.

Geçtiğimiz hafta ligde şampiyonluğunu ilan eden ve dördüncü yıldızı göğsüne takan Galatasaray, ligin son haftasında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaştı. Ligde sıralamayı herhangi bir şekilde değiştirmeyecek olan karşılaşma, hazırlık maçı havasında oynanırken karşılaşma öncesine ev sahibi ekip soyunma tünelinden çıkan Şampiyon Galatasaray'ı alkışladı. Rize Atatürk Stadyumu'nda oynanılan mücadele Eren Albayrak ve Umut Bulut'un karşılıklı golleriyle 1-1 beraberlikle tamamlanırken, takımımızda Koray Günter kırmızı kartla oyun dışında kaldı.


Geçtiğimiz hafta ilan edilen şampiyonluğun ardından kutlamalara başlayan Galatasaray, ligin son maçında Çaykur Rizespor ile deplasmanda karşılaştı. Sezon boyunca forma şansı bulamayan oyuncuların süre bulduğu karşılaşmada Sinan - Sabri, Koray, Semih, Tarık - Hamit, Emre, Dzemaili, Aydın, Bruma ve Pandev onbiri sahaya çıktı. Sezon boyunca çeşitli nedenlerden ötürü forma şansı bulamayan veya rotasyona giremeyen isimlerle yeni sezonda yola devam etmeyeceğimiz aşikar. Hamzaoğlu bir nevi oyuncularına bu şekilde veda etti, rakip takımın soyunma odası tünelinde alkışladığı sezonun son maçında onurlandırarak. Rize maçını teknik veya taktik olarak kaleme almak pek doğru değil. Herhangi bir motivasyonu, anlamı, önemi olmayan karşılaşma.. Bu karşılaşmada altyapıdan 2-3 oyuncunun süre almasını beklerdik, en azından gelecek ne getirecek diye görmek için ancak U21'de ligin oyuncusu Sinan Gümüş bile kenardan oyuna girdi. Aydın, bu karşılaşmayla birlikte Galatasaray kariyerinin son maçını oynamış olabilir. Bütün sezon kenarda daha fazla katkı vermiştir takımı destekleyerek, bugün verdiği katkılardan.. Oyunda kaldığı süre boyunca etkisiz oldu, Sinan Gümüş oyuna girdikten sonra o kanatta hareketlilik başladı. Gelecek sezon Aydın'ı rotasyonda tutmak yerine, neden sözleşme uzatıldığını hala kimse bilmiyor, Sinan'ın kulübede olması daha verimli olacaktır. Tabii düzenli ilk 11 oynamak şartıyla kiralanmazsa..

Formaliteden oynanılan bir karşılaşma sonrasında çıkarımlar yapmak elbette doğru olmayacak. Ancak genel itibariyle baktığımızda gelecek sezon için Gökhan Değirmenci ile anlaşıldığı realitesine baktığımızda, Porto'dan kiralanan Sinan ve altyapıdan yetişen Eray'ın takım kadrosunda 2 milyon euro yıllık maliyet yaratması anlamsız olacaktır. Rize maçı, bir nevi veda maçıydı Sinan adına. Jeneriklik bir gol yiyerek sezonu kapattı. Savunma anlamında da, sezon başında kadro dışı kalmasına rağmen sezonun ikinci yarısında istikrarlı performansıyla şampiyonlukta pay sahibi olan Sabri'nin bu maçta zorunluluktan oynadığının altını çizelim. Bu anlamda, savunmaya mutlaka bir takviye gerekiyor. Stoper mevkisi için çok ekstra bir katkı gerekmiyor doğrusu, Dany takıma geri dönüyor ve sezonun en önemli bölümünde Chedjou & Semih tandemini çok iyi yedekleyen bir Hakan vardı. Koray'ı bu rotasyona dahil edebiliriz, sadece maç ritmini bulması gerekiyor. Sol bek rotasyonunda Telles olacağını varsayarsak, Tarık'ın dün sol kanatvari performansının hücumcu bir bekten katkı sağlamamız gerektiği konusunda göz yanıltıcı olabilir. Sol tarafta daha iyi performans sergiliyor genç oyuncu, sağ tarafta rotasyona gitmektense sol bölgede değerlendirilebilir.

Orta alanda gelecek sezon takımda olmayacak isimler üç aşağı, beş yukarı belli aslında. Melo'nun durumu belirsiz, bu nedenle Dzemaili'nin geleceği aslında Brezilyalının duruma göre kesinlik kazanabilir. Sezonun genelinde değerlendiremediğimiz isimlerden birisi İsviçreli orta saha. Sakatlık dönüşünde sorun yaşadı, olması gerektiği gibi dönemedi. Kendisini hazır tutmalı, form durumunu yükseltmesi gerekiyor. Hamit'in sakatlık dönüşünde takıma katkısı önemliydi sezon içerisinde, şampiyonluğun anahtar parçalarından birisiydi. Selçuk takımın orta alanda en önemli isimlerinden birisi, rotasyonda süre bulmaya başlayan Emre Çolak'ı da değerlendirdiğimizde Yekta Kurtuluş'un sezon genelinde forma şansı bulamadığı gerçeğini önümüzde koyduğumuzda gelecek sezon kadroda olması zor görünüyor. Yerli oyuncular anlamında Galatasaray bir takım ayrılıklara gidebilir ve bu önemli bir maaş bütçesinin açığa çıkmasını sağlayacaktır. Aydın'ın son maçı diye belirtmiştik bir paragraf yukarıda, ona ayrı olarak değinmeye gerek yok. Bruma'nın yeni sezonda takımda olacağını dün akşam Hamzaoğlu kendisi bizzat açıkladı. Amrabat'ın dönüş ihtimalini de göz önüne aldığımızda, Yasin Öztekin'in üzerine koyarak ilerleyen durumuyla birlikte kanatlara belki bir takviye yapılabilir. Wesley Sneijder önderliğinde, önemli bir hücum gücü olacak. Ancak en mühim nokta, Melo'nun durumunun netlik kazanması ve defansif orta saha kurgusunun nasıl olacağı yönünde olacaktır. Takımın iskeletinde yapılacak bir değişiklikten bahsediyoruz bir anlamda..

Hücum anlamında baktığımızda, çok net bir şekilde takviye yapılması gerçeği karşımızda duruyor. Umut bu takımın birinci forveti olacak kalitede olmadığını sezon içerisinde, birden fazla maçta tekrarlayarak gösterdi. Burak ise, sakatlık sonrasında bir takım sıkıntılar yaşadığı aşikar ve gol atamadığı zaman gerçekten dayanılmaz noktalara getiriyor. Kendisini baskı altına alıyor, saha içinde takım arkadaşlarına anlamsız tavırlar sergiliyor ve kenar yönetimini de rahatsız ediyor. Burak'ı tamamlayacak veya rahatlatacak, gerek kanat forvet rolüne bürünecek, gerekse de yardımcı forvet olarak oynayabilecek bir oyuncuya ihtiyacımız olduğu aşikar. Bir sezon önce Drogba, her ne kadar tek bacağı ile oynasa da Burak'a inanılmaz yardım etmişti. Pandev'in dün oynanılan Rize maçıyla buradaki kariyerini tamamladığını da belirtebiliriz, Genoa ile anlaşmıştı.

Sonuç itibariyle, Galatasaray iki sezon üstüste şampiyonluğunun ardından bir sezonluk arayla birlikte ligde 20. şampiyonluğunu kutladı ve son 5 sezonda 3.kez mutlu sona ulaşma başarısı gösterdi. Winner karakter, final maçlarını oynamayı bilen bir kimliğe sahip olduğumuz tartışmasız bir gerçek olarak karşımızda duruyor. Tüm takımı, teknik ekibi, Ünal Aysal - Duygun Yarsuvat ve Dursun Özbek yönetimlerini ve özel olarak Ali Dürüst & Abdürrahim Albayrak ikilisini tebrik etmek boynumuzun borcu.. Şimdi tek bir hedef var. 15 yıl sonra duble şansı karşımızda duruyor. Neden olmasın?

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0