Cansu Köksal resmen Galatasaray'da!

3 kupalı muhteşem sezonun ardından yaşadığı maddi problemlere rağmen Euroleague'de çeyrek finalin kapısından dönen ve ligde bir kez daha mutlu sona ulaşan Galatasaray Odeabank yeni sezon öncesinde kadrosunu güçlendirme çalışmalarına başladı. Ligde son iki sezon üstüste şampiyonluk sevinci yaşayan takımımız Fenerbahçe altyapısından yetişen 1994 doğumlu kısa forvet Cansu Köksal'ı renklerine bağladı. Forvet pozisyonunda oynayan 1.87 boyundaki genç oyuncu çeşitli yaş kategorilerinde milli takımda forma giyerken, son iki sezon A takımda forma şansı bulmuştu.

-28 Nisan 2015 Twitter alıntı- 
"Fener'den alacağım tek oyuncu, Cansu Köksal olur. Şebnem'den daha iyi olur hissi verdi. 1 senede büyük gelişim kaydetti. Ekrem Memnun ile büyür."

Henüz Cansu transferi yayılmadan onunla ilgili görüşümü belirtmiştim, beklemiyordum ama 1 gün sonra onunla anlaşıldı. Potansiyel dedik, kızı izlerken bas bas bağırıyor potansiyel. Gerçekten Şebnem'den daha iyi olur hissi veriyor bana. 2011-2012 sezonu Fenerbahçe antrenörü Laszlo Ratgeber "altyapımızda yerli Taurasi mevcut" diyerek onu kastedmişti. Orada takımdan bağımsız ve lider kişilikle oynadığı için full-court'u dribbling ile geçip (Taurasi stili) kendi bitiriyordu. Bu yeni yetişen jenerasyonunun en iyi 2-3 Türk oyuncusundan biri. Yeni yetişen jenerasyon da coach eli değmezse yıldız oyuncu yok, hemen hemen hepsi rol oyuncusu. Cansu değil ama. Potansiyel kendini gösteriyor. Çalışkan. Şutuna güvenir. (onun stilinde şut > penetre)

Şu anda üst seviyede ancak ceza kesici olur. O şut rahatlığını yaratamadı henüz. Ama şunu belirtmeliyim ki gerçekten kaliteli skorer olur. Havuza düşen topları da iyi kovalıyor. Kararlı bitiremiyor potaya drive'larını. Net değil. Sezgisel olarak avantajlı. İyi sezici. Temastan pek kaçınmaz ama sertlik anlamında iyi bir seviyede değil. Sakatlıktan korkuyor gibi. Savunmada fiziğinin avantajını kullanıyor fakat biraz ağır ve amatör kalıyor. Yine de bolca mücadeleyle dik kalıyor karşısında rakibin. Garip bir atletizmi var pek görülmese de. Oyun içinde kaybolması da ciddi dezavantaj. Oyunun içine giremiyor. Bazen bunu görebiliyoruz. Ama şunu da görüyoruz ki Avrupa Şampiyonası'nda Olcay'ı farklı bir imaj haline getiren Ekrem Hoca'nın elinde yıldız bir Türk oyuncu olur. Örnek aldığı oyuncu ise onun gibi sarışın Penny Taylor. Aynı takımda da oynamıştı, aynı antrenmanlara çıktı. Penny'nin oyun karakteri, sıcakkanlılığı, kişiliği onu baya etkilemiş anlaşılan. Rotasyon anlamında bize iyi bir derinlik sağlayacak Cansu. Rahatlık sağlayacak. Rol oyuncusuna kıvrılmasın. Daha çok sorumluluk almalı. Ama hemen demiyorum tabi ki, zamanla. Fenerbahçe'de A Takım seviyesinde yavaş yavaş süre almaya başlarken transfer zamanlaması müthiş. Alamasaydık, başka takıma gitse ciddi üzülürdüm. Kayıp giderdi belki de yeteneği. Ekrem hoca sayesinde ümitliyiz biraz da. Umarım onun müthiş gelişimininin devamını parçalı forma altında izleriz. Bu azimle, çalışkanlılıkla devam ederse Galatasaray ve Türk kadın basketbolu kaliteli bir oyuncu kazanacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0