Herşey için teşekkürler Zoran Erceg..

Galatasaray Erkek Basketbolunda yeni sezon yapılanmasında Ender Arslan'dan sonra takımda düşünülmeyen ikinci isim de Zoran Erceg oldu. Ergin Ataman'la beraber rotasyona dahil olan Sırp forvet, 2013 yılından beri uzun rotasyonumuzda görev almaktaydı. Zoran Erceg'i şut tehditi ve hızlı ayaklarıyla oynadığı alçak post oyunlarıyla hatırlayacağız.

2012-2013 sezonu şampiyonluğumuzdan sonra Milan Macvan yerine rotasyona dahil edilen Zoran Erceg, resmi açıklama henüz gelmese de seneye büyük ihtimalle kadroda olmayacak. Sarı-kırmızılı forma altında hep inişli çıkışlı performanslar sergilediğini söyleyebiliriz. İşin hücum tarafındaki potansiyeline, yeteneğine kimsenin gıkı çıkamaz. Uzun menzilli şut olanağına, post oyunlarına ve içeri penetre etme özelliğine sahip. Bir uzundan, işin hücum tarafında başka ne istenebilir ki.. Bu sezonun belli bir bölümünde müthiş bir hücum grafiği çizdi. Hele ki maçı uzatmaya götürdüğü bir Kızılyıldız maçı var, dillere destan. Galatasaray kariyerini yüksek ortalamalarla bitirmiştir diye düşünüyorum. Ama çoğu maçta 25 sayı atıp, 40 sayı yedirdiğine de şahit olduk. Geriye koşmaktan aciz olduğu anları, kollarını uzatmaktan usandığı sahneleri gördük.  Bu gözler Zoran Erceg'in savunma yapmaktan aciz olduğu zamanları gördü. "O kadar sayı atıyor bırak da savunma zaafı olsun.." diyebilirsiniz bana. Savunma zaafına tahammülüm var, ama mücadele zaafına tahammülüm olamaz. Nitekim tüm bunlar göz önünde bulundurulmuş ki seneye takımda düşünülmüyor.

Şutör uzun geleneğinin Sırp temsilcisi Zoran Erceg'e kalan kariyerinde başarılar diliyoruz. Yolu açık olsun.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0