Şafak Edge resmen Galatasaray'da!

Geçtiğimiz sezon maddi krizlerle boğuşan ve sezonu çeyrek finalde Fenerbahçe Ülker karşısında 2-1 elenerek kapatan Galatasaray erkek basketbol takımı, yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirme çalışmalarına başladı. Vladimir Micov, Sinan Güler ve Ege Arar dışında tüm oyuncularla yollarını ayıran Yenilmez Armada, yeni sezon öncesi ilk transferini Banvit altyapısında yetişen 1992 doğumlu genç oyunkurucu Şafak Edge'yi renklerine katarak gerçekleştirdi. Genç oyuncu kariyerinde daha önce Bandırma Kırmızı ve Banvit formaları giymişti.


KAĞIT ÜZERİNDE: ALTYAPIDAN GÜMBÜR GÜMBÜR!
17 Haziran 1992 doğumlu olan Şafak Edge hiç kuşkusuz Türk basketbolunun gelecek vaadeden önemli isimleri arasında yer alıyor. 12 yaşında Banvit altyapısında basketbolla tanışan ve o süreden bugüne kadar Bandırma temsilcisinin formasını giyen genç oyun kurucu, altyapıda çeşitli kategorilerde milli takım formasını giydi. Milli takımdaki başarılarının yanı sıra, genç oyuncu altyapı organizasyonlarında 2007-08 yılında Yıldızlar Türkiye Şampiyonası'nda en iyi oyunkurucu, 2008-09 yılında Gençler Türkiye Şampiyonası'nda ise en iyi oyuncu ve en iyi oyunkurucu ödüllerinin sahibi olmuştu. Altyapıda milli takım jenerasyonunda önemli isimler arasında yer bulan Şafak Edge, 2008 yılında İtalya'da düzenlenen U16 Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü olan ve 2009 yılında Fransa'da düzenlenen U18 Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü olan milli takımın önemli parçalarından birisi olmayı başarmıştı. Genç oyuncu ayrıca 2009 yılında gerçekleştirilen turnuvada Allstar takımına seçilmişti.

2008-2010 sezonunda Banvit kulübünün pilot takımı olan Genç Banvitliler takımında forma giyen Şafak, bir sezon sonra A takım rotasyonunda kendisine yer buldu. Genç yaşından dolayı istediği süreleri bulamayan Şafak, 2011-12 sezonunda Bandırma Kırmızı takımı bünyesinde TBL'de forma giydi. 19 yaşında takımın direksiyonunda olan Şafak, sezonu 29 maçta maç başı 31.7 dakika - 12.3 sayı - 1.8 ribaund ve 3.2 asist ortalamaları ile tamamlayarak potansiyelinin ne kadar yüksek olduğunu genç yaşta kanıtladı. Bu performansının ardından Itouidis yönetiminde 2013-14 sezonunda Banvit rotasyonunda kendisine yer bulan genç oyuncu istediği süreleri bulamadı. Bu sene Zoran Lukic’in gelmesiyle süreleri ve sorumluluğu artan Şafak ligde kenardan gelerek maç başına 16.3 dakika sahada kalırken 5 sayı - 1.7 asist ve %45 üçlük yüzdesi yakaladı. Genç oyuncu kenardan geldiği dönemde istatistik hanesinin yanı sıra saha içinde ortaya koyduğu performansla gelecek adına önemli mesajlar verdi.

SAHA İÇİ: ÇABUK, HIZLI VE MÜCADELECİ..
Şafak Edge zayıf gözüken fiziğine rağmen aslında oldukça dengeli bir oyuncu. Yön değiştirme yeteneği üst seviye de. Özellikle bu yıl EJ Rowland’ın arkasından gelerek takımın sakinleşmesini ve dizginleri eline almasını sağladı. Tempoyu ayarlama konusunda yol kat etti ancak bu konuda hala kendini geliştirmesi gerekli. Yay gerisinden iyi bir şutör olan Şafak bu yıl bu konuda da kendini geliştirerek üçlük yüzdesini %45 lere kadar çekti. Ancak bu atışların genelde ceza şutları olduğunu söylemek gerek. Yön değiştirme yeteneği üst seviyede olmasına rağmen potaya gitme konusunda aynı oranda başarılı bir isim değil maalesef. Bu yıl çok az sayıda serbest atış kullanması da bunun bir göstergesi sanırım. Savunma konusunda ise fiziksel dezavantajı olmasına rağmen mücadeleyi hiçbir zaman bırakmayan bir oyuncu ve hızlı elleri ile zaman zaman top çalmalar yapabiliyor. Kısaca özellikle bu yıl kendini önemli ölçüde geliştirmiş ve gelişime hala açık önemli bir potansiyel diyebiliriz.

Kadromuzda ki yerine bakarsak Şafak yedek oyun kurucu pozisyonu için Ender Arslan’ın yerine transfer edildi diyebiliriz. Şu anda onun kadar hazır bir oyuncu olmasa da gençliği sayesinde daha çok enerji katacaktır rotasyona. Fiyat/performans açısından da Ender’e göre daha iyi bir alternatif diyebiliriz. Ondan beklenti, kenardan gelerek birinci oyun kurucumuzu 10-12 dakika arasında dinlendirmesi, bu sırada setlerin ve saha içi düzenin işleyişini sağlaması, kendisine en çok güvenilen nokta olan ceza şutlarını kesmesi..

 Galatasaray basketbol takımının bu sezonki ilk transferi olan Şafak Edge'ye hoşgeldin diyor ve sarı-kırmızılı forma altında uzun yıllar boyunca başarılı bir kariyer dileriz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0