EuroBasket 2015'in Ardından..
Ekrem Memnun'un önderliğindeki Türkiye, Rusya'yı 68-66 yendi ve EuroBasket 2015'i 5. tamamlayarak önümüzdeki yıl düzenlenecek Rio Olimpiyatlarına katılabilmek için eleme oynamaya hak kazandı.
29 Mayıs 2015 - Twitter alıntı
"EuroBasket. İspanya favori değil. Ekrem hoca sahnede. Fransa tam kadro. Bir sürpriz olacaksa Maljkovic'li Sırbistan yapar. Rusya bitik."
2016 Olimpiyat Oyunları, Rio . Bu turnuvanın amacı o. Madalya'dan çok. Turnuvayı şampiyonlukla kapatan direkt Rio'da. 2-5 eleme oynuyor kendi arasında. Pek iyi başlamadık turnuvaya. Oynamadan kazanmak gibi bir şey yaşadık.
Aradaki Belarus mağlubiyetinden derste çıkardık. 2. tur biraz daha iyiydik. En azından artık oynuyorduk. Karadağ maçı 3.çeyrek başı bitti. Fransa'yı da yendik. Belalılarıydık. Çek Cumhuriyeti'yle onlar adına ölüm kalım maçı oynuyorduk. Ama onların o kadar beceriksiz ve hantal uzunları vardı ki Sanders pota altında dans ediyordu. Yolumuz açılmıştı. Sıradaki rakip, enteresan ama Sırbistan'dı. Sırpları 2013 EuroBasket'te bronz madalyadan, 2014 Dünya Şampiyonası'nda yarı final'den etmiştik. Maljkovic maçtan bir gün önce, "Bu sefer kazanacağız" demişti. Halbuki yolumuz da baya avantajlı görünüyordu. Karşı tarafta İspanya-Fransa eşleşme ihtimali varken, biz Litvanya-Belarus galibi ile oynayacaktık. Finale yakındık. Maça kontrollü başladık her zaman ki gibi. Kafa kafaya götürüyorduk. Bi'yerde fişi çekeriz diyorduk. İlk yarıda başa baş bitti. 3.çeyrek yüreğiyle oynayan Sırbistan vardı. Her topu kovalıyorlardı. Alıyorlardı da. Şut savunmamız berbattı. Karışıklık yaşadık. Fark 16'ya kadar çıktı. Havuza düşen toplarda herkes birbirine bırakıyordu. Söküyorlardı. Sanders'ı buraya dahil etmeyelim. O gerekeni fazlasıyla yaptı. Son çeyrek dönmeye çalıştık ama -16'nın gazabına uğradık. Oynatmadılar. Sırbistan havayı da bulmuştu zaten. Madalya gitti ama ertesi gün Litvanya'yı yendik. Madalya alamasak ta Rio'ya gitmek lazımdı bir şekilde. En azından elemelerde şansımızı denemek. Rusya'yı da yenerek bu hakkı kazanıyorduk böylece. 2011'de 2, 2013'te 3 ve 2015'te 5. olduk. Neyse ki hala tutunuyoruz yukarılarda. Belli bir kültürü oturttuk. Umarım gelecek senelerde Rusya gibi baş aşağı düşmeyiz. Neyse bir de bizim oyunculara bakalım. Yeni transferimiz Cansu Köksal pek süre bulamadı. Oynadığı sürelerde de topa baskı ve savunmada fiziksel avantaj için parkedeydi. Işıl yine Işıl Işıl'dı. Birsel'in formsuzluğu onun performansında da istikrarsızlık yarattı. Nevriye, bu turnuvaya fazla konsantre olmuş ki, o bildiğimiz oyun içi agresifliğinden daha agresifti, daha lider kişilikliydi. Bazı durumlarda yaşının ilerlemesinden dolayı ağır kalsa da yine o kararlı Nevriye'yi gördük. Bahar'da bu sene fazlasıyla oyununu büyüttü. 3 numaraya geçince. Böyle olunca hücumda pozisyonuna göre uzun ve kalıplı olunca onun fiziksel avantajından yararlanmaya çalıştık sürekli. Sırtı dönük pozisyon yaratmaya çalıştık. Faydalı da oldu. Esmeral'ın emekli oluşu da baya canımızı yaktı. Eli düzgün, net bir ceza kesicimiz yok. Kısa geçişler -Olcay/Ayşe- yapmaya çalıştık. Birsel'i denedik. Olmadı.
Ekrem Memnun'u bu turnuvada yenebilecek 2 coach vardı. Lucas Mondelo ve Marina Maljkovic. Maljkovic yendi. Avrupa Şampiyonu da oldu. Proje kadını. Sırbistan fazlasıyla keyifli takım. Tempolu. Yürekli. Maljkovic geldikten sonra 2013 Avrupa Şampiyonası'nda 4, 2014 Dünya Kupası'nda çeyrek final oynadı Sırbistan. Ve 2015 Avrupa Şampiyonası'nda şampiyon oldular. Potansiyelli coach'tu, artık etkili coach. Danielle Page iyi oyuncu, bu sezon müthiş sezon geçirdi ama yanlış devşirme. Karakteri agresif, oyun içi o kadar agresif değil. Şöyle agresif, kararlı bir uzun lazımdı. Ndour henüz şampiyon olabilecek bir takımın güvenebileceği bir uzun değil. İspanya'da bir uyumsuzlukta vardı. Roller belirlenmemiş net olarak. Ama yine de son 8 EuroBasket'te 7. kez madalya aldılar. Fransa tam kadro ama rotasyonda ciddi sıkıntıları var. Özellikle kısalarda. Salagnac, Lardy, Skrela vasat oyuncular. Epoupa yine bir şeyler koydu ortaya. Miyem işin içine biraz girebilse fark yaratabilirdi. Fransa üst üste 4 Avrupa Şampiyonası madalya aldı yine de.
Final'in MVP'si Ana Dabovic olurken, Turnuva'nın en iyi 5'i: Celine Dumerc, Sonja Petrovic, Ana Dabovic, Alba Torrens, Sandrine Gruda.
Benim Turnuva 5'im; Epiphanny Prince, Ana Dabovic, Alba Torrens, Sandrine Gruda, Yelena Leuchanka.
Hiç yorum yok
Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.