Jewell Loyd resmen Galatasaray'da!

Geride kalan son 2 sezonda TKBL'de şampiyonluk sevinci yaşayarak ligi domine eden Galatasaray kadın basketbol takımı yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. Sarayın Sultanları, bu yıl WNBA draftlarında 1. sıradan seçilen 21 yaşındaki Amerikalı skorer Jewell Loyd ile bir yılı opsiyonlu olmak üzere 2 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Senior sezonu oynamayıp erken profesyonel olmak isteyen Jewell Loyd, bu yıl gerçekleştirilen draftlarda Seattle Storm tarafından 1. sıradan seçildi. Notre Dame'deki son 2 sezonunda final oynamayı başaran Loyd, WNBA'de bu sezon şu ana kadar 9.4 sayı - 3.1 ribaund ortalamaları yakaladı.

WNBA'de ilk sezonunda uyum sağlayamadığı görülen Loyd'un en önemli özelliği, bir işi olabildiğince hızlı yapması. Ayakları baya hızlı. Avantajı da her özelliği belli derecede iyi. Şu an ortalama bir skorer ama kaliteli delici. Penetre işlerini acayip hızlı yapar. Çok hareketli. Şut konusunda da yumuşak ve temiz bir şut mekanizması var. Savunma'da topa baskı konusunda baya ekmeğini yeriz. Çok çalışkan. Zaman zaman PG'de kullanırız onu. Tempo arttırır. Ama 1. sıradan seçilmesi, yıldız olacağı anlamına gelmez. Yıldız olmaz, kaliteli parça olur. Sorumluluk almaktan biraz kaçınıyor gibi ama Avrupa farklı. Güveni gelir burada, daha rahat oynar. Takım oyuncusu. Penetre > şut verim açısından. Kararlı bir şutu var ama istikrarlı değil. Şutuna güvenilecek birisi değil. Umarım o meşhur alley-oop'larından Galatasaray forması altında da izleriz. Ciddi şekilde düşük bir bütçeniz varsa ve Amerikalı skorer almak istiyorsanız, Loyd almanız gereken ilk 3 isimden olabilir. Takımı sırtlayacak oyuncu değil, takıma uyum sağlayarak oynar. Öyle her maç 20-30 sayı atacak oyuncu tipi değil. Dediğim gibi sistem içindeki skorer. Rolünü ona göre ayarlamak lazım, takımı onun üstüne kuramayız. Alışana kadar ter dökeriz. Rahat hissettirmek ve oynatmak lazım. Uyum açısından. Uyum sağlayamazsa kaybolur gider oyun içinde. Baya önemli onun için uyum. Ekrem hoca istediklerini çok daha rahat yaptırabilecek skorerden yana kullandı seçimini. 

İşin savunma kısmı baya gülümsetici bizim için. Loyd üst düzey savunmacı. Kolay geçilmez, bariz fizik farkı olmazsa. Topa baskı. Zaman zaman ısırır, iyice havaya girerse. Bi yerde patlayacak bu bariz. Önümüzdeki sezon WNBA'de önce umarım bizde içindeki kıvılcımı ortalığa saçar. Biz almasak bu sene EuroLeague'de herhangi bir takımda oynar mıydı? Oynamazdı. 1 sene erken aldık ama seneye de alamazdık. WNBA'de smaç koymak için de çalışıyormuş, ilerleyen zamanlarda deneme görebiliriz. Lakabı Gold Mamba. İdolü Kobe ile yakın arkadaş. Sevecen, gülünç ve heyecanlı bir kız. Cool.

Başarılar Jewell Loyd.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0