3 Soru, 3 Cevap | Tecrübe oynayarak kazanılıyor..

Şampiyonluk sonrasında tatil dönemine girilmesiyle Sportif Cümleler yazarı Burak Eren ile pek fazla 3 soru - cevap yapamamıştık. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup kuralarının çekilmesi bahanesiyle kendisiyle durum değerlendirmesi yaptık. Kulüp tarihinde 14.kez Avrupa'nın en büyük arenasında boy gösterecek olan takımımız dişine göre kura çekerken, gruptan çıkmak için mevcut kadrosunu güçlendirmek zorunda görünüyor. Hamzaoğlu'yla birlikte büyüyecek olan Galatasaray'ın grup kurasını biz sorduk, sevgili dostumuz Burak Eren değerlendirdi..

Galatasaray üstüste 4, toplamda 14.kez Avrupa'nın en büyük turnuvasında boy gösterecek. Kulüp geleneklerinde "Avrupalı" olduğu aşikar ve Avrupa'nın saygın takımlarından birisi olarak görünüyor. Üçüncü torbadan çektiği kura hakkında ne düşünüyorsun?
Olabilecek en iyi kura olduğunu düşünüyorum. Yeni statü sonrasında 2. torbanın 1. torbadan daha güçlü olduğu bir ortam vardı ve bu durumda da 1. torbadan Benfica, 2. torbadan Atletico Madrid'i çekmek çok önemli. 2. torbadan Leverkusen'i istiyordum aslında, nedeni de 4. torbadan Wolfsburg ve Gladbach'dan kaçmaktı ama o torbadan da Astana'nın gelmesi büyük avantaj oldu. Genel olarak baktığımızda ise Galatasaray'ın gruptan çıkma şansı var, yeter ki doğru hamleler yapılsın ve Galatasaray kendisine Benfica'yı rakip olarak alsın.

Atletico Madrid bir başkalaşım içerisinde, takımdan ayrılanlar var ancak yerini doldurdular. Benfica keza aynı şekilde, 2 sezondur Portekizi domine eden takımın mimarı teknik direktör Jorge Jesus yok. Kazakistan'ın ülke tarihinde ilk kez katılan Astana. Galatasaray aslında dişine göre bir kura çekti, peki burada gerçekçi olan hedef ne? Mevcut kadro yeterli olur mu, yoksa mutlak suretle takviye yapılması gerekiyor dediğin bir kıstas var mı?
Atletico Madrid'in geçen sezondan daha güçlü olduğunu düşünüyorum. Arda Turan ve Miranda'yı kaybettiler ama Oliver Torres'in Arda'nın boşluğunu doldurabileceğini düşünüyorum ve Gimenez artık elit stoperler arasında yerini almaya başladı. Bu anlamda Miranda'yı da aramazlar. Üstüne Filipe Luis döndü, Mandzukic'in yerine ise Jackson Martinez çok daha iyi bir tercih ve bana göre takımın bir numarası olan Griezmann hala takımda. Benfica'da ise kan kaybı olduğu kesin, Jorge Jesus büyük kayıp olduğu gibi Gaitan için de transfer gündemi hala sıcak, son dakika bir transfer sürprizi yaşanabilir. Galatasaray'ın Benfica'yı geçmemesi için neden yok. Astana ise kapalı kutu ama Şampiyonlar Ligi seviyesinde kendinize hedef koyuyorsanız Astana gibi bir takım karşısında 6 puanı kafadan yazmanız gerekiyor. Hafife almak büyük hata ama Galatasaray'ın Astana'yı rahat geçmesi lazım. Fikstür anlamında da Astana ile 30 Eylül'de deplasmanda oynamak büyük şans. Mevcut kadro yeterli olmaz, takviye gerekiyor. Takviye olmadığı takdirde bu yazdığım tüm olumlu durumların bir değeri kalmıyor.

Son olarak, Galatasaray'ın mevcut iskeleti 3 yıldır birlikte oynuyor ve bu süre içerisinde de sürekli olarak Avrupa tecrübesi yaşadılar. Teknik direktör Hamzaoğlu'nun bu arenada tecrübesi olmadığı tartışılmaz bir gerçek. Galatasaray saha içerisinde bu noktada bir problem yaşar mı? Hamzaoğlu'yla birlikte mi büyür?
Tecrübesi yok ama tecrübe de oynayarak, yaşayarak kazanılıyor. Tecrübe konusunun sıkıntı olacağını düşünmüyorum, kadro içerisinde bu havayı soluyan çok futbolcu var. Ben sorun olacağını düşünmüyorum, doğru takviyelerin gerçekleşmesi durumunda Galatasaray'ın bu grupta hedefi ilk 2 olacaktır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0