Arka bahçede neler oluyor?

Kamuoyunun bildiği üzere yaz başından beri Erkek Basketbol Takımımız ve A Milli Takımın baş antrenörlük görevini üstlenmekte olan Ergin Ataman hakkında ileri geri konuşan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, dün akşam Habertürk adlı televizyon kanalında bir programa konuk oldu ve üslubunu sürdürdü. Bu zat, baş antrenörümüze sürekli sataşmasına, sözlü saldırıları kendisinin rağmen "Sen kimsin ki? Sen benim muhatabım değilsin." diyecek kadar saçmalamıştır.

Aynı zat, Türkiye Basketbol Federasyonu Harun Erdenay'ı arayıp "Ergin Ataman gitmezse milli takıma oyuncu göndermeyiz. Ceza mı verecekler? Versinler, oyunculara da versinler." demiş ve alenen basketbol federasyonunu tehdit etmiştir. Bu sözlerin ardından olması gereken basketbol federasyonunun ve başkanın antrenörüne sahip çıkması, yani öyle olması bekleniyordu. Çünkü mantık dahilinde olayın bu şekilde gerçekleşmesi gerekiyordu lakin burası Türkiye ve uzun zaman önce uygulanmaya başlanan programlar neticesinde basketbol federasyonu bir takımın arka bahçesi hali getirilmişti. Federasyon başkanı Harun Erdenay'ın resmi site aracılığıyla yaptığı açıklama bardağı taşıran damla oldu. Erdenay yaptığı açıklamada "Ben de Milli Takım antrenörünün sadece Milli Takımı çalıştırması konusunda Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sayın Aziz Yıldırım ile aynı düşünceleri paylaşıyorum." diyerek Aziz Yıldırım'a destek çıktı. 

Dünya üzerinde basketbol oynanan herhangi bir ülkede bu olayın gidişatı federasyon başkanının antrenörünü koruması, antrenörü hakkında mesnetsiz söylemlerde bulunan; sürekli sözlü şekilde taciz eden kulübün başkanını da tahkim kuruluna sevk etmesi şeklinde olurdu. Lakin Harun Erdenay 'Sayın Aziz Başkan'ına hak vermeyi tercih etti. Öyle bir federasyon düşünün ki yıllardır hakem üçlülerine bu kulüple birlikte karar veriyor, yıllardır bu kulübü kolluyor, devşirme oyuncu kuralını bile yine bu kulübün işine yarayacağı zaman değiştiriyor. Malum federasyonda başkanlık saltanatmış gibi Turgay Demirel'den Harun Erdenay'a geçti ve kollanan kulüp hala kollanmaya devam ediyor. Bir federasyon başkanının bir kulüp başkanını "Sayın Aziz Başkan" diyecek kadar benimseyebildiği bir ortam düşünün.

Açıkçası şu anda olması gereken iki şey var: Ya hoca istifa edecek, ya da kulüp hocasını geri çekecek. Galatasaray resmi sitesinden yaptığı açıklamayla kritik turnuva öncesi hocasını geri çekmeyeceğini belirtti. Diğer ihtimal de yine olması gereken ancak olmayacak bir şey olarak kalacak gibi. Ancak öyle ya da böyle, Ergin Ataman bu muameleyi unutmamalı ve turnuva sonrasında milli takımdaki görevinden istifa etmeli. Federasyon başkanının milli takım antrenörü yerine bir kulüp başkanını savunduğu bir ortamda bu istifa elzem hale gelmektedir.

Aynı şekilde kulübün de A Milli Kadın Basketbol Takımının baş antrenörlük görevini yürüten Ekrem Memnun'u görevden çekmesi gerekmektedir. Galatasaray kulübü sporun her branşında antrenörlerini milli takımlarla paylaşırken, bu antrenörlere sahip çıkmayan federasyon yönetiminin bu davranışı karşısında en azından bunu yapabilmelidir.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0