Akıl tutulması!

Dün akşam saatlerinde CNN Türk'te yayınlanan Spor Özel programına konuk olan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray armasının altında sayısız başarıya imza atan antrenörlere mesnetsiz söylemlerde bulundu. Daha önce sayısız kez bu tarz çıkışlara imza atan Yıldırım'ın üslubu, yaşanılanları çarpıtarak yalandan kamuoyu oluşturma çabalarını gördüğümüz için bu yazıyı yazma gereği hissettik.

Bogdan Tanjevic milli takımın başındayken herhangi bir sorunu bulunmayan Yıldırım, erkek basketbol takımı baş antrenörümüz Ergin Ataman milli takımın başına geçtiği günden itibaren kendisini hedef alan söylemlerde bulundu. Öyle ki dün katıldığı programda sınırları zorlayarak "Vatani görevini yapıyorsan İtalya'da kamp yapmayacaksın, o çocukları alıp Diyarbakır'a gideceksin." diyerek akla mantığa aykırı düşüncelere sahip olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Üstüne basa basa bir koçun kulüp takımı ve milli takımda aynı anda görev yapmaması gerektiğini savunan Aziz Yıldırım'dan aynı hassasiyeti milli takımın başındaki Tanjevic'i göreve getirirken de sergilemesini beklerdik. Bogdan Tanjevic iki takımı da çalıştırırken bu durumun sorun teşkil etmemesi ancak söz konusu Ergin Ataman ve Galatasaray olunca büyük bir problemmiş gibi davranılması tam da kendisine yakışan bir hareket.

Aziz Yıldırım dünkü programda hızını alamayıp Cansu Köksal transferi hakkında yalan beyanlarda bulundu ve kamuoyunu yanlış yönlendirdi. Türkiye'de kadın basketbolu dendiğinde belki de akla gelen ilk isim, karakteri, duruşu ve koçluğuyla rakip takım taraftarlarının dahi takdir ettiği Ekrem Memnun'u, Cansu Köksal transferinde etik davranmamakla suçlayan Aziz Yıldırım, milli takım kampında Cansu'nun beyninin yıkandığını ve Galatasaray tarafından -tabiri caizse- ayartıldığını söyledi. Oysa Ekrem Memnun, Galatasaray Dergisi'ne verdiği röportajda Cansu Köksal transferinin lig bittikten sonraki gün gerçekleştiğini ve ilk defa milli takım kampında tanıştığını söylemişti. Görüldüğü üzere milli takımda oyuncu ayartılmadı, sözleşmesi bitecek oyuncuyla normal bir transfer görüşmesi yapılıp oyuncu kadroya katılmış oldu.

Tabi ayartmadan bahsetmişken İlkan Karaman transferinden bahsetmemek olmaz. Galatasaray'ın ciddi yatırımlarda bulunduğu ve özel sözleşmeyle birlikte Pınar Karşıyaka'ya gönderdiği İlkan Karaman'ı sözleşmedeki boşluktan faydalanarak transfer eden Fenerbahçe camiasının transfer etiğinden bahsetmesini gülünç buluyoruz. Kaldı ki milli takımlarda esas ayartma işleminin takımın abileri tarafından Furkan Aldemir ve Göksenin Köksal gibi isimler üzerinde denendiğini de unutmamaktayız. Hal böyleyken, bahsettiğimiz durumlara imza atan kulübün başkanının baş antrenörlerimiz hakkında ileri geri konuşmasından rahatsızlık duymaktayız. Sayın Aziz Yıldırım'ı izan sahibi olmaya davet etmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0