Joey Dorsey resmen Galatasaray'da!

Transfer çalışmalarına hızla devam eden Galatasaray erkek basketbol takımımız Blake Schilb, Caleb Green, Stephane Lasme gibi önemli yabancı hamlelerden sonra; ses getirecek başka bir yabancı pasaportlu oyuncuya daha imza attırdı. Geçtiğimiz sezonu NBA takımlarından Houston Rockets'ta geçiren Amerikalı pivot oyuncu Joey Dorsey resmen Galatasaray'da. Kariyerinde Rockets dışında Sacramento Kings, Toronto Raptors gibi NBA takımlarında boy gösteren Joey Dorsey; Avrupa'da Caja Laboral, FC Barcelona, Olympiakos gibi Euroleague ekiplerinde de forma giymişti.

NBA'DE HÜSRAN, AVRUPA'DA ASLAN!
Basketbol kariyerine ABD'nin kolej takımlarından olan Memphis'le başlayan Joey Dorsey, 2004-2008 yılları arasında NCAA'de mücadele etti. Kolej kariyerinde dikkat çeken, ortalama bir oyuncu olarak gösteriliyordu. 4 senelik kolej kariyeri boyunca en iyi turnuva takımlarına ve çaylak oyuncu takımlarına seçilen Dorsey, 2006-2007 sezonunda yılın en iyi savunma yapan oyuncusu seçildi. 2008 yılında NBA draftlarına katıldı ve 2. round 33. sıradan Portland Trail Blazers tarafından draft edildi. Draft sonrası 25. sıradan seçilen Nicolas Batum karşılığında Houston Rockets'a takaslandı. NBA'de ilk sezonunda yalnızca bir maç oynayabildi ve Rockets sistemine adapte olamadı. Bir ara NBDL takımlarından Rio Grande Valley Vipers'ta oynayan Dorsey, Tracy McGrady başrolündeki bir takas sonrası Sacramento Kings'in yolunu tuttu. Kings'te de istediği süreleri alamayan Dorsey NBA macerasını bir süreliğine sonlandıracağı takıma, Toronto Raptors'a gitti. Burda da istediğini bulamayan Joey Dorsey, kariyerini ivmelendirecek kıtaya yöneldi; Avrupa.

Avrupa kariyerine Caja Laboral'le başlayan Joey Dorsey, İspanya gibi önemli bir basketbol ülkesinde rağbet gören bir uzun profili çiziyordu. İstediği forma şansını burada bulmaya başlayan atletik pivot, yarım sezonluk İspanya macerasından sonra Euroleague'in önemli ekiplerinden Olympiakos'un yolunu tuttu. Kariyerindeki çok önemli bir yere sahip olan Yunan ekibiyle Euroleague şampiyonluğuna ulaştı. Vassilis Spanoulis, Georgios Printesiz, Kyle Hines iskeletinin önemli oyuncularından biri olan Joey Dorsey, Avrupa basketbolunda 2 senede adını duyurmayı başardı. Yunanistan Basketbol Ligi'nin en iyi savunma oyuncusu da seçilen Joey Dorsey, Euroleague'in en dominant pivotları arasına ismini yazdırmayı başardı. 2012 yılının sonunda ülkemiz takımlarından Royal Halı Gaziantep'e imza atan başarılı uzun, bir sezon da Türkiye'de geçirdi. Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde önemli istatistiklere imza atan Joey Dorsey, 1 sezon sonunda Euroleague'in en önemli ekiplerinden biri olan Barcelona'nın yolunu tuttu. İspanyol ekibinde de bir sezon geçirebilen Dorsey; Maciej Lampe, Erazem Lorbek, Ante Tomic, Bostjan Nachbar gibi önemli uzun oyuncular arasındaki rekabet ortamında 1 numaralı uzun olamadı ve sezon sonunda takımdan ayrıldı. İlk NBA macerasında hüsran yaşayan Dorsey, Avrupa'nın yolunu tutmuştu. Avrupa'da bambaşka bir profille can bulan oyuncu Houston Rockets'a bu kez daha emin adımlarla gidiyordu. Geçtiğimiz sezonu Rockets'ta geçirdi ve maç başına 12 dk ortalamayla süre buldu. Dünyaca ünlü pivot Dwight Howard'ın back-up'ı olarak Donatas Motiejunas ile birlikte görev alan Dorsey, maç başına 2.7 sayı ve 4 ribaund ortalamalarıyla sezonu bitirdi. Takas döneminde Ty Lawson karşılığında; takım arkadaşları Nick Johnson, Kostas Papanikolaou ve Pablo Prigioni ile birlikte Denver'a takaslandı. NBA macerasına bir süre daha ara verecek olan Joey Dorsey, Galatasaray'ın 650k'lık teklifini kabul etti ve seneye EuroCup'ta şampiyonluğa oynayan kadroda mücadele edecek.

ATLETİK, GÜÇLÜ, ÇABUK: DORSEY!
 Denver Nuggets'a takası sonrası Avrupa piyasasında yüksek sesle konuşulan Joey Dorsey'i takıma kazandırmak öncelikle önemli bir transfer başarısıdır. Bu transferi gerçekleştiren Galatasaray basketbol şubesini tebrik etmek gerek. Euroleague şampiyonluğu yaşamış takımın iskeletinin en önemli oyuncularından biri, Barcelona kariyerinden sonra tekrardan Rockets tarafından arzulanmış ve hatr-ı sayılır bir süre almış önemli bir uzunu takıma getirmek çok önemli bir transfer başarısı. Stephane Lasme transferinden sonra böyle bir hamleyi kimse beklemiyordu. Alınacak uzunun daha düz, old school Avrupalı bir uzun olacağı bekleniyordu. Ancak bu denli dominant bir hamlenin yapılması, kadro genişliği ve kalitesi açısından muhteşem oldu. Avrupa'da ekmek yemesinin en önemli sebebi undersize yapısına rağmen Euroleague üstünde bir atletizminin olması. Ribaund, blok, pick and roll savunması, kısa oyuncuyu savunacak ayak çabukluğu gibi önemli fiziki avantajlarının olması onun her zaman rağbet görmesini sağladı. Tıpkı Lasme gibi önemli bir çember savunucusu olan Dorsey, Lasme'nin daha geniş ve güçlü hali diyebiliriz. Bu hamleyle birlikte Ergin Ataman'ın sisteminde iki oyuncuyu sık sık 4-5 numaralarda görebileceğimizi düşünüyorum. 

Joey Dorsey, savunmada olduğu kadar hücumda da etkili bir silah olacaktır. Sağlam perdeler yapabilen ve potaya güçlü bir şekilde devrilebilen ABD'li pivot, çembere yakın pozisyonlarda da yüzdeli bitirebiliyor. Hücum ribaundlarındaki dominantlığıyla da skora gidebilen Dorsey, Avrupa'nın bir nevi Dwight Howard versiyonu olarak benzetilebilir. Ergin Ataman'ın sisteminde önemli bir yer edinecektir. Tıpkı koçun Beşiktaş Milangaz'daki Pops Mensah-Bonsu'dan aldığı verimi Joey Dorsey'den de alacağını düşünüyorum. Atletik ve sezon içerisinde ivme kazanabilen pivotları çok iyi kullanan koç Ergin Ataman, Lasme ile Dorsey'i aynı anda takımda tutarak savunmadaki change tekniğini de sıkça kullanacaktır. 

Joey Dorsey'e Galatasaray'a hoşgeldin der, FCNBlog ekibi olarak başarılar dileriz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0