Lynetta Kizer resmen Galatasaray'da!

Son iki yılın şampiyonu Galatasaray Odeabank kadın basketbol takımı, yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Daha önce Cansu Köksal, Işıl Alben ve Jewell Loyd ile sözleşme imzalayan; Nuria Martinez, Jelena Dubljevic ve Nevriye Yılmaz ile nikah tazeleyen Sarayın Sultanları yeni sezon için Lynetta Kizer'ı renklerine bağladı. Amerika doğumlu oyuncunun Bosna Hersek pasaportu bulunuyor.

Maryland Üniversitesinden mezun olan ve 2012 yılında 3. tur 29. sıradan Tulsa Shock seçilen 25 yaşındaki uzun, Shock kendisini serbest bırakınca Phoenix Mercury'e imza attı. Mercury'de ise 2 sezon forma giyen Kizer, Erin Philips karşılığında Indiana Fever'a takas oldu. Bu sezon şu ana kadar WNBA'de Indiana Fever formasıyla 23 maçta forma giydi ve 8.3 sayı - 3.3 ribaund ortalamaları yakaladı. Lynetta Kizer, Avrupa'da ise daha önce 3 aylığına Good Angels Kosice'de oynarken, son olarak geçen sezon Hatay Büyükşehir Belediyespor'da forma giydi ve KBSL'de 19 sayı - 7.2 ribaund ortalamalarıyla oynadı ve aynı zamanda KBSL'nin sayı kraliçesi oldu. Boş zamanında Xbox oynamayı çok seviyor. Ailesi ona kolejde forma giyerken "Baby Shaq" lakabını takmış.

Düşük profilli bir uzun ama kıta dışı Kizer vasat hamle, Bosna Hersek pasaportlu bir Kizer, iyi hamledir. Hele Chiney'de gelirse, Kizer-Chiney pota altı, -2 Amerikalı uzun- bir adım kendini ileriye atmak demek. UMMC'nin -Nolan Toliver Taurasi- yani 3 Amerikalı kısa ile oynaması gibi. Neyse. Kizer temastan kaçmayan, aksine vuran, kalıbına göre hızlı, sert, güçlü, pozisyon bilgisi yüksek, açacağı alanlar ile boşluk yaratabilen, picknroll'da akıllıca devrilen ve sırtı dönük'te Bone kadar katkı verebilecek bir uzun. Bone ilk geldiğinde bire bir top aldığında çoğunda saçma top kayıpları yapıyordu ki, Avrupa'da ilk senesi olduğu için. Kizer'da pek görmeyiz zaten. Bone'a yakın tarzı. +'sı daha sert ve şutu var. Defansif olarak, dediğim teması sever, vurur ama blok tehdidi pek yok. Azıcık tecrübeli uzun -Erika mesela- karşısında ezilebilir. Ezildi de WNBA'de. Ama Bone'dan daha az ücrete ve bir de devşirme olması, ikna edici. Bone kadar da oynayabileceğini düşünüyorum. Tarzı Ekrem Hoca'nın elinde değerleniyor, iş yapıyor, faydalı olur.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0