STSL | Şampiyon sahaya iniyor..

Spor Toto Süper Lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa'nın son şampiyonu Galatasaray, hafta sonu itibariyle start alan lig maratonunun ilk haftasında Sivas deplasmanında sahaya çıkıyor. Hazırlık dönemini tamamlayan ve sezonun ilk resmi müsabakasını kazanarak üçleme yapan Hamza Hamzaoğlu'nun öğrencileri, logosunun üzerine taktığı dördüncü yıldızı taçlandırmak ve yenisine uzanan 5 yıllık süreci başlatmak için bugün sahaya zafer için çıkacak. Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda oynanacak olan karşılaşma saat 22:00'de başlayacak ve mücadeleyi Barış Şimşek yönetecek. Sezonun açılışı olarak değerlendirebileceğimiz karşılaşma öncesi analizler, istatistikler, bilgiler şu şekilde..

SÜPER LİG: DÖRT YILDIZ!
Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz sezon oynanılan 34 karşılaşma sonunda 77 puan toplayan Galatasaray, kulüp tarihinin 20. lig şampiyonluğunu elde ederken armasının üzerine 4.yıldızı da eklemeye hak kazandı. Türkiye'de ilklerin ve enlerin sahibi olan sarı-kırmızılı takımımız, 3.yıldızı ilk logosuna takan takım olma başarısından sonra bu başarıyı perçinledi. Sezona teknik direktör Cesaré Prandelli yönetiminde başlayan ancak devre arası öncesinde Hamza Hamzaoğlu'nu göreve getiren takımımız, özellikle son 10 haftada müthiş bir performans ortaya koydu ve bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmişti. Son 6 haftanın 5'inde kalesini gole kapatan ve üstüste galibiyetlerle liderlik koltuğuna oturan Galatasaray, sondan bir önceki hafta ezeli rakibi Beşiktaş'ı mağlup etmiş ve takipçisinin puan kaybıyla şampiyonluğunu ilan ederek milyonlarca taraftarı sokağa dökmüştü.

TÜRKİYE KUPASI: KUPA BEYİ!
Geçtiğimiz sezon Hamzaoğlu önderliğinde ligde mutlu sona ulaşan Galatasaray, sezonun dublesini Türkiye Kupası'nda da mutlu sona ulaşarak yaptı. Hamza Hamzaoğlu'nun göreve gelmesiyle birlikte başlayan Türkiye Kupası maçlarında son derece başarılı bir performans sergileyerek 3 Haziran'da Bursa'da oynanılan finale kalma başarısını elde eden Galatasaray, finallere ev sahipliği yapan Bursaspor ile kupa için kozlarını paylaştı. Yeşil-Beyazlı rakibi karşısında Burak Yılmaz'ın üç golüyle sahadan 3-2 galip ayrılan Galatasaray, üstüste ikinci toplamda ise 16. kez kupa şampiyonluğu yaşadı. Hamza Hamzaoğlu yönetiminde iki kulvarda da şampiyonluk sevinci yaşayan takımımız, 15 yıl aradan sonra duble yapma başarısını gösterirken kulüp tarihinde de 6.kez bu başarıyı tekrarlamış oldu. Türkiye Kupası'nda bugüne kadar oynadığı 21 finalin 16'sında sahadan şampiyonluk madalyasıyla ayrılan Galatasaray, mücadele ettiği Süper Lig organizasyonunda da 20. kez mutlu sona ulaşarak "en çok şampiyon olan takım" ünvanını ele geçirmişti.

SÜPER KUPA: MUHTEŞEM ÜÇLEME!
Süper Lig ve Türkiye Kupası'nda yaşadığı şampiyonlukların ardından 2014-15 sezonuna ait kalan tek kupa, yeni sezon öncesi Ankara'da oynanılan TFF Süper Kupa karşılaşması oldu. Türkiye Kupası finallerinde sahasında kupa kaldırdığımız Bursaspor ile bir kez daha karşılaşan Galatasaray, sezonun ilk resmi müsabakasından Yasin Öztekin'in tek golüyle galip ayrılmış ve 2014 - 15 futbol sezonunu 3 kupa ile tamamlama başarısını gösterdi. Süper Lig'de son 4 sezonda 3 lig şampiyonluğu yaşayan, Türkiye Kupası'nda iki sezon üstüste şampiyon olan ve Süper Kupa'da da son 4 finalde 3 kez mutlu sona ulaşan takımımız böylelikle son yıllarda sürdürdüğü dominasyonu devam ettirmiş olurken, kulüp tarihinde de ikinci kez "Muhteşem Üçleme" yapmış oldu. Daha önce kulüp tarihinde 1992-93 sezonunda duble yapan Galatasaray, aynı sezon lig ikincisi Beşiktaş'la oynadıkları Cumhurbaşkanlığı Kupası maçını da 2-0 kazandı ve tarihinin ilk üçlemesini gerçekleştirmişti. Bursaspor karşısında elde edilen şampiyonluk aynı zamanda teknik direktör Hamza Hamzaoğlu için tarihi bir başarı anlamına geliyordu. 1992/93 sezonunda gerçekleştirilen üçlemede futbolcu olarak görev yapan Hamza Hamzaoğlu, dün akşam bu üçlemeyi teknik direktör olarak gerçekleştirdi ve adını Galatasaray tarihine yazdırdı. 

YENİ SEZON: 2015 - 2016 ÖNCESİ
Geçtiğimiz sezon kadrosunda sözleşmeli 40'a yakın oyuncu bulunduran Galatasaray, yeni sezon öncesi bir çok oyuncusu ile yollarını ayırdı ve kadrosuna belli başlı takviyeler yaptı. Sezon sonunda sözleşmeleri sona eren Sinan Bolat (kiralık), Emmanuel Eboue, Gökhan Zan, Aydın Yılmaz ve Goran Pandev ile sözleşme uzatmayan takımımız; hazırlık dönemi içerisinde de Dany Nounkeu ve Nordin Amrabat'ı bonservisiyle gönderirken Alperen Uysal, Furkan Özçal, Armindo Bruma, Oğuzhan Kayar, Berk İsmail Ünsal, Sercan Yıldırım ve Endoğan Adili'yi başka takımlara kiraladı. Takımımız bu transfer hamlelerinde yaklaşık 6 milyon euro gelir elde etti. Yeni sezon öncesi kadrosunu bir takım oyuncularla güçlendiren takımımız bonservissiz olarak Akhisar Belediyesi takımından Bilal Kısa, Reading takımından Jem Paul Karacan ve Real Madrid'den genç oyuncu Jose Rodriguez'i renklerine bağlarken; Troyes takımından 1.5 milyon euro karşılığında Lionel Carole ve Arsenal takımından 3 milyon euro karşılığında Lukas Podolski'yi renklerine bağladı. Bu transferler için 4.5 milyon euro bonservis ödeyen takımımız ayrıca Felipe Melo ile de sözleşme uzattı.

SÜPER LİG: EN ÇOK ŞAMPİYON OLAN TAKIM
1959 yılında başlayan Süper Lig organizasyonunda Galatasaray'a gönül verenler zafer şarkıları söylemek için bir süre beklemek zorunda kaldı. 1961-62 sezonu Türkiye'ye yeni bir şampiyon daha getirdi. Galatasaray, Fenerbahçe'nin dört puan önünde ilk şampiyonluğunu elde ederken, Beşiktaş yine üçüncü sırada yer alıyor ve ligin üç büyük geleneği değişmiyordu. Ertesi sezon da yine Gündüz Kılıç yönetiminde ipi göğüsleyen Galatasaray, üst üste iki kez şampiyon olmayı başaran ilk takım olarak tarihe adını yazdırıyordu. Ancak bu başarıyı egale etmek ve hatta geliştirmek yine Sarı-Kırmızılıların yapacağı bir başarı olacaktı. Bu başarının ardından Galatasaray taraftarları altı yıl kadar beklemek zorunda kaldı, zafer şarkıları söylemek için. Bir sezon sonra üstüste üç sezon boyunca kupalara ambargo koyacak olan Galatasaray'ın ondört sezon boyunca şampiyonluktan uzak kalacağını kimse tahmin bile edemedi.

90'lı yıllara damgasını vuran Galatasaray, hiç kuşkusuz elde ettiği başarılarla Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Milenyum yaklaştıkça, sarı-kırmızılılar kupalara ambargo koymaya başladı. Üstüste dört sezon şampiyon olan tek takım olma başarısı gösteren Galatasaray, takvim yaprakları 2000 yılını gösterdiğinde Avrupa'nın iki numaralı kupası olan UEFA Kupası'nda ve Şampiyonlar Şampiyonu ünvanı taşıyan Süper Kupa'da da mutlu sona ulaşıyordu.

Galatasaray'ın lig tarihinde şampiyonluk yaşadığı yıllar ve antrenörler şu şekilde;
1961-1962, Gündüz Kılıç
1962-1963, Gündüz Kılıç
1968-1969, Toma Kaleperoviç
1970-1971, Brian Birch
1971-1972, Brian Birch
1972-1973, Brian Birch
1986-1987, Jupp Derwall
1987-1988, Mustafa Denizli
1992-1993, Karl Heinz Feldkamp
1993-1994, Rainer Hollmann
1996-1997, Fatih Terim
1997-1998, Fatih Terim
1998-1999, Fatih Terim
1999-2000, Fatih Terim
2001-2002, Mircea Lucescu
2005-2006, Eric Gerets
2007-2008, Cevat Güler
2011-2012, Fatih Terim
2012-2013, Fatih Terim
2014-2015, Hamza Hamzaoğlu

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0