Süper Kupa | Şampiyon!

Süper Lig ve Türkiye Kupası'nın şampiyonu Galatasaray, yeni sezonun ilk resmi maçında TFF Süper Kupa karşılaşmasında geçtiğimiz sezonun kupa finalisti Bursaspor ile karşılaştı. Ankara'da oynanılan karşılaşmada rakibi karşısında Yasin Öztekin'in golüyle sahadan 1-0 galip ayrılan Galatasaray böylelikle sezonu 3 kupayla tamamlamış oldu. Bu başarı lokal organizasyonlarda 50. şampiyonluk kupamız olurken, teknik direktörümüz Hamza Hamzaoğlu üstüste 3 kupa kazanan ilk teknik adam oldu. Takımımızda maçın son dakikalarında Emre Çolak, rakibine yaptığı faulün ardından direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Geçtiğimiz sezonu çifte kupa ve dört yıldızla tamamlayan Galatasaray, transfer döneminde Carole - Jem - Bilal - Rodriguez ve Podolski gibi isimlerle kadrosunu güçlendirmişti. Bursa karşılaşması öncesinde kamp kafilesi açıklandığında Carole - Rodriguez gibi yeni transferlerin yanı sıra, bir süredir Inter ile transfer görüşmelerini sürdüren Melo'nun da kadroda olmaması dikkat çekmişti. Hamzaoğlu maç öncesi basın toplantısında Inter maçının onbiriyle çıkacağını dile getirerek maç kadrosunu 1 gün önceden açıkladı: Muslera, Sabri - Hakan - Chedjou - Telles, Bilal - Selçuk, Yasin - Sneijder - Podolski ve Burak.

Sezon öncesi yapılan antrenmanlar, gerçekleştirilen yüklemeler ve güç/ağırlık çalışmaları sonrasında sezonun ilk maçında hazır bir görüntü çizmeyen bir Galatasaray izledik. Ancak burada dikkat çekilmesi gereken bir detay var. Galatasaray finallerin takımı.. Her ne olursa olsun, ne şartta olursa olsun oynadığı finalleri kazanmayı bilen bir takım. Finalleri kazanma oranı %70'in üzerinde olan bir takım, son 5 sezonda 3 Süper Lig - 2 Türkiye Kupası ve 3 Süper Kupa kazanan bir takım. Ankara'da bir nevi bunun canlı örneğini izledik. Her ne kadar oyuna kötü de başlasa, kötü de oynasa kazanmasını bildi. Maçın anahtar kelimesi "tempo" olacaktı, keza Bursaspor'un hücum rotasyonunda 20 yaş altı iki oyuncu Emre & Ozan, önde tek forvet Bakambu. Tempo yapan, hızlı oynayan, Yasin'in geriye dönmekte sıkıntı yaşadığı dönemde Emre'nin temposu karşısında zorlanan Sabri, ciddi bir aksamaya sebep oldu. Bursa tempolu, istekli, agresif başladı ancak maçın başında Fernando Muslera'nın kalede devleştiği dakikaları izledik. Uruguaylı geçen seneden kalma performansına devam etti. Maçın ilk dakikasında çıkarttığı pozisyon derin bir nefes aldırdı.

Orta alanda Bilal - Selçuk ve Sneijder üçlüsünü gördük. Defansif kurgunun Selçuk üzerinde kaldığı, Bilal'in pas oyununu yönlendirdiği ve Sneijder'in serbest rol modelinde takımı hücuma çıkarttığı tartışmasız bir gerçek. Bu üçlünün aynı anda sahada olması, savunma kurgusunda Galatasaray'ın aksadığını gördük. Melo'nun agresifliği, sertliği ve savunma özellikleri hiç kuşkusuz Avrupa'da sayılı oyuncular arasında var. Bilal veya Selçuk'un bu alanda kullanılması intihar olacaktır. Bu bölgede tampon olarak, temastan korkmayan Jem Karacan veya Jose Rodriguez denenebilir ancak hedefler doğrultusunda ne kadar verimli olurlar, tartışılır. Bu anlamda da Melo'nun durumu doğrultusunda bir hamle yapılabilir. Ayrıca, şu konuya bir el atmak gerekiyor. Podolski & Yasin kanat rotasyonu dışında başka bir kanat oyuncusu yok Galatasaray'ın. Bütün sezonu da bu ikili üzerine kurgulamak intihar olacaktır. Hamzaoğlu'nun saha içerisinde zaman zaman hücum varyasyonlarına müdahalesi sonrasında Podolski karşılaşmayı dört farklı mevkide oynayarak tamamlamış oldu. Maça sol kanatta başlayan Alman oyuncu, maç içerisinde sağ kanada geçti. Burak kenara geldiğinde tek forvete dönerken, Sneijder kenara geldiğinde forvet arkası oynadı. Yıldız oyuncuyu verimli kullanmak istiyorsak saha içerisinde kilit bir rol vermemiz gerekiyor, bu tarz joker pozisyonunda kullanmak elbette önemli ancak verimini düşüreceği gerçeğini gözardı etmemek lazım.

En nihayetinde, Galatasaray sezon öncesi önemli ve zorluk derecesi yüksek karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak sezonu kupayla açmış oldu. Süper Lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa. Dominasyonun adı Galatasaray!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0