Kupa beyi Galatasaray!

Ankara'da oynanılan Süper Kupa karşılaşmasında Bursaspor karşısında sahadan 1-0'lık skorla galip ayrılarak şampiyonluk sevinci yaşayan Galatasaray, sezonu çifte kupayla kapattıktan sonra bir ilke imza attı. Hamzaoğlu'nun öğrencileri, geçtiğimiz sezon Süper Lig'de şampiyonluk sevinci yaşayarak kulüp tarihinin 20. şampiyonluğuna imza atmış ve 4.yıldızı armasının üzerine takmayı başarmıştı. Bu başarının ardından Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyonluk sevinci yaşayarak duble yapan takımımız, dün akşam Süper Kupa'da mutlu sona ulaşmasıyla triple yapmış oldu ve 3 şampiyonluğu bulunan ezeli rakibi Fenerbahçe'nin önüne geçerek bu kupada da 4. kez mutlu sona ulaştı!

Daha önce Cumhurbaşkanlığı Kupası adıyla oynanılan ve 2006 yılında TFF Süper Kupa adında yeni bir organizasyona geçiş yapan lig şampiyonu ve kupa şampiyonunun karşılaştığı organizasyonda takımımız daha önce 3 kez şampiyon olmuştu. 1992-93 sezonunda duble yapan Galatasaray, aynı sezon lig ikincisi Beşiktaş'la oynadıkları Cumhurbaşkanlığı Kupası maçını da 2-0 kazandı ve tarihinin ilk üçlemesini gerçekleştirdi. 1998-99 ve 1999-2000 sezonlarında duble yapan Galatasaray, Cumhurbaşkanlığı Kupası organizasyonunun o dönemlerde iptal edilmesiyle de o sezonlarda üçleme yapma şansını yitirmişti. 1992/93 sezonunda gerçekleştirilen üçlemede futbolcu olarak görev yapan Hamza Hamzaoğlu, dün akşam bu üçlemeyi teknik direktör olarak gerçekleştirdi ve adını Galatasaray tarihine yazdırdı. 

Galatasaray dün akşam Türkiye'de gerçekleştirilen organizasyonlarda toplamda 50. şampiyonluğunu elde ederken, Avrupa'dan bu topraklara daha önce getirdiği 2 şampiyonlukla birlikte toplamda 52. şampiyonluğa ulaştı. Ezeli rekabet olarak adlandırılan Galatasaray - Fenerbahçe rekabetinde, takımımızın 52 - 34 gibi ezici bir üstünlüğü bulunuyor. Geçtiğimiz sezon ligde yaşadığı şampiyonlukla 4.yıldızı armasına takan Galatasaray, bu alanda da ilk ve tek takım konumunda bulunuyor. Galatasaray böylelikle 2014 - 15 futbol sezonunu 3 kupa ve 4 yıldız ile tamamlamış oldu!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0