Ekrem Memnun: Hedefimiz her kupayı kazanmak..

Türkiye'de son iki sezondur ligi domine eden ve şampiyonluk kupasını müzesine götürmeyi başaran Galatasaray Odeabank kadın basketbol takımı yeni sezon hazırlıklarına başladı. Milli takımlara giden oyuncularının yanı sıra WNBA'de forma giyen yabancı oyuncularından yoksun olarak takım halinde çalışmalara başlayan Sarayın Sultanları'nda başantrenör Ekrem Memnun sezon öncesi çalışmaları ve transfer dönemine dair açıklamalarda bulundu. Hedeflerinin her kulvarda şampiyonluk olduğunu belirten Memnun, takım halinde bir kültür oluşturmak istediklerini dile getirdi. Türk kadın basketbol tarihinin en başarılı başantrenörleri arasında yerini alan Memnun'un açıklamalarının tamamı şu şekilde..

YENİ SEZON ÇALIŞMALARI
Henüz daha tam kadro olamadık, ufak tefek sakatlıklar da var. Oyuncuların bireysel gelişimleriyle ilgilendik bu dönemde. Oynadığımız 2 hazırlık maçını eksiklerimizden ötürü oynamak istemedik aslında ama daha önceden organize edildiği için oynadık. Skorları çok önemsemedik bu maçlarda. Oyuncuların bireysel çalışmalarındaki gelişimleri maçlarda gördüğüm için memnun oldum. Çalışmalarımız sürüyor, yeni gelenlerin de buradaki kültüre en çabuk şekilde uyum göstermelerini bekliyoruz. Bizim burada yıllardır hep birlikte oturttuğumuz bir kültür var. Ufak tefek detaylar hariç hep kazanan takım olmak istiyoruz.

TRANSFERLER
Loyd'dan büyük beklentilerimiz var. Onun kadın basketbol tarihinin en iyilerinden biri olacağını düşünüyorum. Loyd'u 2 senedir takip ediyordum, kolejde 1 yıl daha oynamasını bekliyordum. Ama erken draft olma kararı verince transferine karar verdik. Menajeriyle geçen seneki Euroleague Final Four'u sırasında konuştuk ve 11 Nisan'da sözlü olarak anlaştık. Amerika'ya gidip kendisiyle de görüştüm. Tek zaafı genç bir oyuncu olması, biraz zamana ihtiyacı var. Atletik, zeki ve skorer bir oyuncu. 1+1 yıllık anlaştık.

Chiney Ogwumike'yle birebir de görüştüm. Sakatlığı devam ediyor. Ne zaman döneceği belli değil, dönse alabileceğimiz belli değil. Bu yüzden onunla bir anlaşmamız yok. Diğer yıldızlarla bir ilgimiz dahi olmadı. Sonuçta bazı gerçekler de var. Bu oyuncular bedavaya oynamıyor, büyük paralar istiyorlar. Antonija Misura'yla ilgilenmek bir yana, adı bile geçmedi. Nereden çıktı bu haberler, bilmiyorum.

5 yabancıyı rotasyona giderek kullanacağız, maç maç seçip 1 kişi tribüne gidecek. Şebnem'le yollarımız ayrıldı. İlerisi için başka bir transfer düşüncemiz şimdi yok. Bütçemize göre bir kadro kurduk. Elimizdeki oyuncularda birden çok pozisyonda oynamasına dikkat ediyoruz. Kulichova hariç hemen hepsi böyle oyuncular. Jelena çok potansiyelli isim. Buradaki kültürü kabullenmiş, birden fazla pozisyonu oynayabilen bir isim. Kendisinden memnunuz.  Ben kadronun yeterli olduğuna inanıyorum şu an. Bu takım geçen senelerde sorunlara hep en iyi cevaplar verdi, ben umutluyum. Sancho'nun oyunculuğuyla ilgili söyleyecek birşey yok, büyük bir oyuncu. Ama imkanlarımız belli, talipleri çoktu. Bütçesel bir sorundan ötürü tutamadık Sancho'yu.

Bence herşey kültürle alakalı. Biz birlikte nasıl yaşarız, nasıl oynarız, nasıl müdafaa yaparız. Belli standartlarımız var. Bu standartlara uymayan insanlarla birlikte çalışmak istemiyorum. Sürekli kazanmak isteyen, kaybetmeyi kabullenmeyen bir yapımız var. Meltem, İnci ve Seda A Takım kadrosunda olacaklar. İrem Naz ise A Takımda olmayacak bu sezon. Formayı vermek için veren biri değilim. Oyuncunun kendi alması lazım. Hepsi çalışıyorlar. Oynayana süre var. Genç oyuncularımız için bütün imkanları sağlamak istiyoruz. Çok inandığım isimler var. Kulüp de bu konuda çaba sarfediyor.

YENİ SEZONDA HEDEFLER VE TARAFTAR
Her sezon için hedefimiz aynı, yarıştığımız kulvarlarda şampiyon olmak. Bu sezon da 4 kupada hedefimiz bu. Euroleague'de başlamadan çok birşey söylememek lazım. Biz kendi oyunumuzu oynayıp, maç maç gelişmemiz lazım. Kuralarda dikkat ettiğim ilk şey deplasmanlardaki seyahat koşulları oluyor. Kadın basketbolda koşullar daha zorlu oluyor. 

Ben dünyada herhangi bir takımın mükemmel basketbol oynadığını düşünmüyorum. Ne kazanmış olursak olalım hep daha iyisi olabilir. Son olarak diyeceğim şey,  bizim takımımız belli, şartlarımız belli. İnsanlardan istediğim tek şey bizi desteklemeleri.

Sponsor ve bütçemiz sınırlı, salonumuz da birkaç maç hariç boş kalıyor. Biz her maçı aynı ciddiyetle oynamaya çalışıyoruz. Sürekli mücadele ediyoruz. Taraftarımızdan da salona gelip destek vermelerini bekliyoruz. Anadolu'ya veya yurt dışına deplasmana gittiğimizde iyi taraftarımız oluyor. Onlara teşekkür ediyorum. Biz ilk hatayı kendimizde arıyoruz. Biz taraftarla yeteri kadar iletişimi kurabiliyor muyuz? Daha büyük çalışmalar yapmalıyız. Kendi aramızdaki konuşmalarda en çok bu konuda tepki gösteriyorum. Burada yaptığımız çalışmaları taraftara daha iyi anlatmalıyız. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0