Eurobasket 2015: Sona 1 kala..

Son 1 aydır heyecanla takip ettiğimiz Eurobasket 2015 serüveni nefes kesen iki yarı final mücadelesi ile sona yaklaşırken final eşleşmesinin de adı belli oldu.  Turnuvanın en büyük favorisi Fransa’yı 80-75’lik skor ile eleyen İspanya ilk finalist olurken, dün akşam nefes kesen mücadele sonunda Litvanya turnuvanın tek namağlup takımı Sırbistan’ı 67-64’lük skorla yenerek finalde İspanya’nın rakibi oldu. Final Pazar günü TSİ 20.00’da oynanacak. 3. ‘lük maçında ise Fransa ile Sırbistan aynı gün TSİ 15.00’da karşılaşacak.

ISPANYA - FRANSA
Eğer maçı izlediyseniz bundan 30 sene sonra çocuklarınıza yada torunlarınıza ben o akşam o adamı izlemiştim demelisiniz. O adam kim mi tabi ki “Pau Gasol”. Turnuva boyunca adeta takımını tek başına sırtında taşıyan 35 yaşında ki İspanyol yıldız yarı finalde inanılmaz bir performansla Fransa’yı adeta tek başına yend. Maçı 40 sayı - 11 ribaund-3 blok-1 asist ile tamamlayan Gasol, 16/18 serbest atış atarak bu alanda da kariyer rekorunu kırdı. Kısalarından yeterli katkıyı alamayan İspanya’da Sergio Rodriguez’de 15 sayı-3 asist ile Gasol’ün en büyük yardımcısı olurken Llull - Fernandez ikilisi 4/17 saha içi isabeti ile hayal kırıklığı yarattı. Fransa ise %38 saha içi isabet ile oynadığı maçta son topa kadar gelmeyi başarsa da o ana kadar 6/6 serbest atış atan Nicolas Batum kendisine yapılan faul sonucu kullandığı 3 serbest atışı da kaçırınca yenilmekten kurtulamadı. 4/17 saha içi isabet sağlayan ve sorumluluk almaktan kaçınan Tony Parker takımının hayal kırıklığı yaratan ismi olurken, son serbest atışları kaçıran Nicolas Batum ise 14 sayı-7 ribaund ile oynadı.

SIRBISTAN - LITVANYA
Litvanya inanılmaz mücadele ettiği, sahaya adeta yürek koyduğu maçta turnuvanın tek namağlup takımı ve Fransa ile turnuvanın en büyük favorisi konumunda bulunan Sırbistan’ı 64-67’lik skor ile mağlup ederek bir sürprizi gerçekleştirdi ve finale adını yazdırdı. Turnuvada ortalama 88 sayı atan Sırpları 64 sayıda tutarak harika bir savunma yapan Baltık temsilcisi, maçın son dakikalarında da geçtiğimiz yıl ülkemizde oynayan Seibutis’in gösterdiği başarılı performansla hata yapmadı. Açıkçası grup aşamasının hayal kırıklığı olarak nitelendirdiğim ve Letonya maçı dışında kazandığı bütün maçlarda 4 sayıdan fazla fark yakalayamayan Litvanya, ne kadar önemli bir basketbol ekolu olduğunu bir kez daha gösterdi. Mindaugas Kuzminskas 13 sayı - 9 ribaund ve hepsinden önemlisi sahaya koyduğu enerji ile maçın oyuncusu oldu bana göre. Jonas Valanciunas 15 sayı - 3 ribaund ve Mantas Kalnietis 12 sayı - 9 asist ile Kuzminskas’a yardımcı oldu. Sırbistan’da ise Milos Teodosic’in 16 sayı - 3 asisti mağlubiyete engel olamadı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0