*Obrigado por tudor Felipe Melo!

"Galatasaray'da transfer bitmez." sözünü yıllardır duyarız ve transfer döneminin son dakikalarına kadar sürekli birileri gelir, gider. Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonluğu sonrasında "Buraya bir yıl için gelmiştim ancak dört yıldır buradayım. Misyonumu doldurdum. Tüm kupaları kazandım." açıklamasının ardından Felipe Melo'nun gitme yanlısı olduğunu anlamak çok zor değildi. Brezilyalı oyuncu yaz döneminde görüştüğü İtalyan ekibi Inter'e transferin son gününde 3.7 milyon euro bonservis bedeliyle transfer oldu. İtalyan temsilcisi Brezilyalı oyuncu için ayrıca ligde edineceği başarılardan dolayı bonus ödeyecek ve bonservis bedeli toplamda 5 milyon euro'ya kadar çıkacak.

Melo hakkında sayfalarca yazılar yazılabilir. Saha içerisindeki başarılı performansının yanı sıra saha dışında takımı sahiplenen tavrı hiç kuşkusuz sahada yüreğini ortaya koyan oyuncunun tribünle özel bir diyalog yaşamasını sağladı. Galatasaray taraftarının "bizden birisi" olarak tanımladığı Brezilyalı orta saha oyuncusu, özellikle malum takımın oyuncusu ile yaşadığı problem ve federasyon başkanının yersiz açıklamaları nedeniyle basının odak noktası oldu. En ufak birşeyde Melo hakkında saatlerce yorum yapan yorumcular (!) ve sayfalarca yazılar yazan tarafsız (!) basın. Bununla yetinmeyip, bir federasyon başkanının "Burada oynamaması lazım." açıklamasını da bir kenara koyarsak, Melo'nun bu sezon sonunda ayrılması en doğal hakkı aslında. Ancak, transfer döneminin büyük kısmını görüşmelerle geçirdikten sonra anlaşma sağlayamayınca Galatasaray ile sözleşme yenilediğini, teknik heyet ve yöneticilerin yeni sezon planlamasında Melo üzerinden kurgu yaptığı gerçeğini değiştirmiyor. Hal böyle olunca, Melo'nun transferin son gününde ve hatta son saatlerinde "Ben gitmek istiyorum" demesi pek masumane görünmüyor.

Geçtiğimiz sezon bel fıtığı ameliyatı olduktan sonra müthiş bir geridönüşe imza atarak 2 aydan daha az bir sürede sahalara dönen Melo, şampiyonluğun mimarları arasında hiç kuşkusuz yerini aldı. Galatasaray forması altında geçirdiği 4 sezonda 3'er kez Süper Lig şampiyonluğu ve Süper Kupa şampiyonluğu, 2'şer kez Türkiye Kupası şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynama başarılarını yaşadı. İtalya'da kendisini bir kez daha kanıtlamaya gidiyor, bu onun için yeni bir meydan okuma aslında. Kariyerinin son dönemlerini İtalya'da geçirmek istemiş olabilir, bu son derece normal. Melo için alınan bonservis bedeli ve oyuncunun maaş yükünden de kurtulma şansı yakaladığımızı düşünürsek finansal sorun yaşayan Galatasaray için çok önemli bir ekonomik hareket alanı açıldı. Melo'nun transferini FFP kapsamında bonservis gelirini "gelirler" hanesine yazarken, Melo'ya ödenecek olan yaklaşık 4.5 milyon euro değerindeki yıllık ücreti de "giderler" hanesinden siliyorsunuz.

*Herşey için teşekkürler Felipe Melo. Galatasaray taraftarının gönlünde apayrı bir yere sahip olduğun aşikar. Her zaman hatırlanacak, hafızalarda yer edinecek bir isim. Yolun açık, şansın bol olsun..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0