Alex Telles kiralık olarak Inter'de..

Avrupa'da transfer döneminin sona erdiği 31 Ağustos akşamı kimin nereye gittiğini takip etmek çok zor durumdayken, Galatasaray'da bu dönemde oyuncularıyla yollarını ayıran isim oldu. Felipe Melo'nun ardından İtalyan ekibi Inter ile anlaşan bir başka oyuncumuz ise Brezilyalı solbek Alex Telles oldu. 2014 yılının Ocak ayında transfer olan ve 1.5 yıllık süre içerisinde gösterdiği performansla taraftarların takdirini kazanan Brezilyalı genç oyuncu 1.3 milyon euro kiralama bedelinin yanı sıra 8.5 milyon euro satın alma opsiyonuyla birlikte Roberto Mancini'nin teknik direktörlüğünü yaptığı İtalyan ekibine kiralandı. 23 yaşındaki oyuncunun yıllık 1.5 milyon euro ücretini de İtalyan ekibi karşılayacak.

Yaz döneminde menajeri Otto'nun sürekli olarak genç savunma oyuncusunu pazarlama çalışmalarının olduğunu belirtmek pek yanlış olmaz. Transfer dönemi içerisinde ayyuka çıkan "PSG fiyat sordu, Chelsea istiyor, Inter ile görüşüyor!" haberlerinin büyük bir kısmı da bu pazarlama aşamasında gerçekleşen görüşmeler sonrasında basına servis ediliyordu. Chelsea'nin solbek için Augsburg'un Ganalı sol beki Baba Rahman'ı transfer etmesi, PSG'nin ise ezeli rakibi Monaco'dan genç solbek Layvin Kurzawa için 25 milyon euro ödemesi derken Telles'in tek talibi Italyan ekibi kalmıştı. Hırvat ortasaha Mateo Kovacic'i yaklaşık 35 milyon euro bonservisle Real Madrid'e satan mavi-siyahlı ekip, FFP dönemine uygun harcama yapabilmek için Telles'i de satın alma opsiyonuyla kiralamak zorunda kaldı ve çek defterine 8.5 milyon euro'su satın alma opsiyonlu olmak üzere toplamda 10 milyon euro yazmış oldu.

Carole'un transfer edilmesi, FFP kapsamında hareket edebilmek için elindeki oyuncuları değeri buldukça satma girişiminin bulunması ve Galatasaray'ın yeni transfer anlayışı kapsamında Telles'e izin verilmesi doğrusunu söylemek gerekirse mantıklı bir hareket olarak yorumlanabilir. Carole'un transfer edilmesi ve Telles ile rekabet edebilecek düzeyde olması, Telles'in gelişimi için sürekli olarak oynaması gerektiği ve Carole'un da bu rotasyonda oynamaya ihtiyacı olduğu üstüste konulduğunda rotasyon kapsamında sorun yaşanma ihtimali dışında Telles transferine karşı çıkmak pek mümkün görünmüyor. Değerinin, ederinin altında mı kısmı tartışılır ancak Telles'in şuan için kendisini Avrupa'ya pazarlamadığını ve beklenen 30-40 milyon euro transfer bedellerinin ütopya olduğunu söylemek üzücü.

Inter sezon sonunda Telles için satın alma opsiyonunu büyük olasılıkla kullanacak ve kadrosuna katacaktır. Galatasaray için geriye dönüp baktığımızda Telles'in saha içi performansı bir kenara dursun, ekonomik tabloda 6.5 milyon euro bedelle transfer edilen oyuncunun 10 milyon euro bedelle satıldığı görülecek. Ne kadar mantıklı, ne kadar sağlıklı olur bilinmez ama bu yaklaşık olarak %35 kar demek. Yolun ve şansın açık olsun Telles. İtalya'da bol şans!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0