Soru&Cevap: Galatasaray takımı için savaşacak asker transfer etti..

Hamza Hamzaoğlu yönetiminde yeni sezonda şampiyon ünvanını korumak ve Şampiyonlar Ligi'nde başarılı günlerine geri dönmek için mücadele edecek olan Galatasaray, transfer döneminin son gününde kadrosunu güçlendirdi. 6 sezondur Bundesliga ekibi Borussia Dortmund forması giyen 27 yaşında Kevin Grosskreutz'u renklerine bağlayan takımımız böylelikle transferi tamamlamış oldu. Tecrübeli orta saha oyuncusu hakkında bizler her ne kadar analiz kaleme alsak da, kendisini daha yakından tanıyan BVB_Turkiye ekibiyle fikir alışverişinde bulunduk. Dortmund'u yakından takip eden arkadaşlarımız, taraftarların sevgilisi konumundaki oyuncunun satılmasının tamamen teknik bir karar olduğunu dile getirirken, Galatasaray'ın sahada takımı için savaşmaktan çekinmeyecek bir isim transfer ettiğini belirtti. Galatasarayımızın yeni transferi Grosskreutz'u daha yakından ve farklı açıdan birlikte tanıyalım..

Transferin son gününde Galatasaray beklenmedik bir şekilde Kevin Grosskreutz'u transfer etti. Öncelikle transfer listesine konulmasıyla başlayalım. 6 sezon boyunca sarı-siyah formayı giyen bir isim, 236 resmi müsabaka. Yani sezon başına yaklaşık 40 maçta (maç başına 73 dakika) forma giymiş bir isim.. Dortmund'un zirveye çıktığı dönemlerde de kadroda yer alıyordu. Ne oldu da, taraftarın sevgilisi Gross satış listesine konuldu ve sözleşmesinin bitimine 1 yıl kala 1.8 milyon euro bedelle Galatasaray'ın yolunu tuttu?
Bunun nedeni çok kısa; BVB'deki teknik direktör değişikliği. Bilindiği üzere her takımda hoca değişikliği beraberinde farklı değişikliklerde getirir. Hocalar özel oyuncu isteklerinde bulunur yada kadrodaki isimlerden bazıları ile çalışmak istemediğini belirtir. Kevin'in durumu tam olarak bu aslında. Tuchel geldi ve Klopp gibi düşünmedi. Klopp için joker bir oyuncu olan Kevin, yeni teknik direktör Tuchel'in kadroda düşünmediği isimlerden birisi oldu ve A takımın dışında kaldı. Tıpkı başarılı senelerin en kilit oyuncularından Kuba'da olduğu gibi.. 

Dortmund kariyerine baktığımızda, özellikle son sezonlarda, joker kavramında oynayan bir yapıya sahip olduğunu görüyoruz. Ortada, önde, geride.. Heryerde. 2009 yılından itibaren %82 top çalma ortalamasıyla oynayan ve 2 lig şampiyonluğu 1 Şampiyonlar Ligi finali başarılarında kadroda yer alan isimlerden birisiydi. Dünya Şampiyonu olan Alman milli takımında ise daha çok kanat rotasyonunda olduğunu gördük. Dortmund taraftarının Gross sahadayken neler hissettiğini, neleri yapabileceğini, yapamayacağını bildiğini düşünüyorum. Bu kapsamda saha içerisindeki Gross'u anlatırmısın?
Borussia Dortmund'da oynadığı dönemlerde teknik veya taktik özelliklerinden çok özverisi, saha içerisindeki hırsıyla kendini sevdirmiş bir oyuncu olduğunu söylemek mümkün. Saha içi özelliklerine gelirsek öne çıkan yanı ikili mücadelelerdeki başarısı. Korkusuz oynar, çabuk hızlanabilir, kesicilikte ve hızlı hücumlarda takıma yardımcı olur. Hücumdaki şut performansı veya takım oyunundaki pas düzeyi bu seviyeler için düşük olabilir ancak bu açıklarını sahada elinden geldiğince mücadele ederek kapatır. Çalışmaktan çekinmez.

"Çocuklarım eğer Schalke taraftarı olursa, onları yetimhaneye bırakırım." diye bir açıklaması var, geçmiş dönemlerde. Ayrıca zaman zaman tribünde de gördük Gross'u. Melo gibi tribünle müthiş bir diyaloga sahip oyuncunun takımdan ayrılmasının ardından Galatasaray taraftarı tribünle arası bir ismi kadrosunda görecek diyebilirmiyiz? Saha içerisinde Dünya Şampiyonu bir isim olmasının dışında, saha dışındaki özelliklerini öğrenebilirmiyiz?
Kevin tribün konusunda bir uzmandır ve zaten kendisi Dortmund'un ünlü Güney tribünündeki ultrAs taraftar grubunun üyeliğinden gelmiş olup, hala oradaki arkadaşları ile iletişimi kesmemiştir. Köln ultrAs ile de çok yakın ilişkileri var. Tribün kültürü, ultrAs kültürü gibi konulardaki bilgisi Türkiye'deki bir çok tribün grubundan bile fazla olabilir. Taraftarlar ile iyi iletişim kuracağından eminim. Saha dışındaki Kevin'i her zaman bir Dortmund elçisi olarak gördüğümüzü söyleyebilirim. Takımın altyapı maçına gider, altyapı oyuncusu ile teknomarkete alışveriş yapmaya gider, şehirdeki yardım derneğinin toplantılarına katılır veya döner yiyordur :-) BVB ile yaşar, hayatının her alanında takımı yaşar. Cumartesi akşamı Galatasaray'da oynadığı bir günün ardından, Pazar günü izinli olduğunda Dortmund'a maç izlemeye gelebilir.

Galatasaray'ın mevcut durumu doğrultusunda, Kevin Grosskreutz transferini nasıl değerlendiriyorsunuz? Galatasaray taraftarı ondan neler beklemeli?
Galatasaray'ın sıkıntılı bir transfer sezonu geçirdiği açık, son gün bile Şampiyonlar Ligi oynayacak bir takım seviyesi için büyük kayıplar yaşadılar. Hal böyleyken Grosskreutz transferi kesinlikle doğru bir adım gözüküyor. Farklı bölgelerde oynayabilmesi, tecrübesi ile fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Ama beklentilerin doğru olması gerekir, Galatasaray şapkadan tavşan çıkaracak bir yıldız değil, takım için savaşacak bir asker transfer etti. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0