Petra Kulichova resmen Galatasaray'da!

Ekrem Memnun yönetiminde son iki sezonda Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde şampiyonluklara ambargo koyan Galatasaray kadın basketbol takımı yeni sezon öncesi kadrosunu güçlendirme çalışmalarına devam ediyor. Sarayın Sultanları son iki sezondur Beşiktaş forması giyen Çek pivot Petra Kulichova ile her konuda anlaşma sağlarken, yabancı oyuncu transferini böylece tamamlamış oldu. 31 yaşındaki tecrübeli pivot geçtiğimz sezon 8.8 sayı - 6.6 ribaund ortalamalarıyla oynarken, milli takım formasıyla 10 maçta 11 uluslarası turnuvada boy gösteren Kulichova kariyerinde daha önce  Lokomotif Trutnov, BK IMOS Brno, USK Prague, Good Angels Kosice ve Beşiktaş formaları giymişti.

Şu saatten sonra bir Avrupalı uzun hamlesi yapılacaksa Kulichova mantıklı hamle. Piyasa boşaldı, geriye kalan uzunlar vasatın altında uzunlar, Kulichova vasat üstü uzun. Bundan 4-5 sene önce popüler bir uzundu, devamlı bir sıçrayış beklenildi. Ama hep yerinde saydı. Oyunun her iki tarafında da varolan, alçak post oyunu olan, ağır, sabırlı, oyunu bilerek oynayan ve pek sert olmayan uzun. Temastan kaçmaz denemez. Savunmada ayakları ağır ve biraz hantal. Sırtı dönük adımlamaları fena değil. Ekmeğini yiyebiliriz. Işıl'da ikili oyunlarda verimli kullanacaktır onu. Öyle bir maç oynar ki saç baş yoldurur, kanser eder. Ara ara var onun öyle maçları. Bu sene denk gelmesin de. Takım oyuncusu. İyi alternatif olabilir uzun rotasyonuna. Bence Kizer-Kulichova ile Ocağa kadar Chiney gelme şartı ile sağlıklı bir şekilde götürebiliriz. Hemen geldi, başladı, bugün de maçını yapıyor. Bu iyi birşey. Liglerin başlamasına 1 ay var ve o zamana kadar takımla kaynaşır. Zaten 2 senedir Türkiye'de pek bir alışma süreci olmaz. İş ahlakı yüksek bir oyuncu da. Umarım faydalı olur.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0