Abdi İpekçi'de ilk maç..

Sezona Trabzonspor Medical Park ve Neptunas Klaipeda galibiyetleri ile güzel bir giriş yapan Galatasaray Odeabank, bugün ilk kez seyircisi önünde görücüye çıkıyor. Geçtiğimiz yaz yaptığı hamlelerle kadrosunu takviye eden Anadolu Efes ile karşılaşacak olan temsilcimizde, iki maçtır rahatsızlığı nedeniyle takımda ki görevini alamayan Ergin Ataman'da takımının başında olacak. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak olan karşılaşma saat 20.00'da başlayacak ve Ntvspor ekranlarından yayınlanacak. 

SEZONA İYİ BAŞLANGIÇ
Sezon başlangıcında zorlu bir fikstürü olan temsilcimiz Galatasaray Odeabank, ilk iki maçında Trabzon ve Neptunas karşısında fire vermeyerek bu zorlu fikstürün ilk dönemecini atlatmış oldu. Bu tip dönemlerde takımın seri galibiyetler alması, iyi oynamadığı maçları kazanması özellikle de bizim gibi yeni kurulan takımlar için takım olgusunun oluşmasında ve takımın güven kazanmasında çok önemlidir. Anadolu Efes karşısında alacağımız bir galibiyet daha takıma çok daha fazla güven aşılayarak oluşacak bir galibiyet serisinin başlangıcı olabilir. 

Ayrıca Abdi İpekçi Spor Salonunda ki ilk maçımıza da çıkıyoruz. Bir nevi taraftarla ilk buluşma niteliği taşıyan bu maçta tribünlerin dolu olması, takımla taraftarın birbirine çabuk ısınması çok önemli. Çünkü oyuncu kadromuza bakarsak eğer seyirci ile ateşlenebilecek ve performansını arttıracak oyuncu sayımız çok fazla. Bu yüzden İstanbul'da olup ta işi olmayan herkes hem takımımızı desteklemek için hem de güzel basketbol izlemek için salona gitsin ve Yenilmez Armada için güzel bir atmosfer oluşturalım.

RAKİP ANADOLU EFES
Hafta içi Fransa deplasmanında Limoges karşısında rahat bir oyunla galip gelen Anadolu Efes ligin ilk haftasında Ankara'da yaşanan terör olayları sebebiyle ertelenen maçı dolayısıyla Basketbol Süper Liginde ki ilk maçına çıkıyor. Limoges karşısında Jon Diebler 6/10 üçlük isabetiyle 21 sayı kaydederken Fransız oyun kurucu Thomas Huertel 10 sayı-15 asist-6 top kaybı ile oynadı. Cumhurbaşkanlığı Kupasının en değerli oyuncusu seçilen Birkan Batuk'ta Cedi Osman'ın sakatlığından dolayı elde ettiği şansı iyi değerlendirip 11 sayı ile oynadı.

Anadolu Efes'in kadrosunu incelersek eğer çok derin bir rotasyona sahip olduklarını ve özellikle pota altında çok atlet olduklarını görebiliriz. Oyun şeması ve sistemi Thomas Huertel'in tepede uzunlarla oynadığı pick and rollere dayanan Efes'te, diplere yerleştirilen şutör kısaların da şut tehdidi bu oyunu çeşitlendiriyor. Efesin pick and roll hücumlarında Huertel'in pas kanallarını kapatmaya yönelik baskı yapıp, topu elinden çıkartmasını engellemeliyiz. Top ne kadar onun elinde kalıp dönmezse, Efes'te o kadar durağan hücum edip hücumda sıkışıyor. Savunmada ayrıca Jon Diebler'den yardım getirmeyip Amerikalı şutörü oyuna sokmamalıyız. Onun yüksek tempoyla perdeden çıkıp attığı şutları engellemek içinse perdelemelerde adam değişmek çözüm getirebilir. Dario Saric'e maç başlangıcında göstereceğimiz sertlik ise Hırvat forvetin oyuna girmesini engelleyebilir. Ayrıca çabuk faul problemine girebilen Dunston ve Tyus'un hücumda pick and rollerle üstüne gitmek hem onları faul problemine sokar hem de bizi serbest atış çizgisine gönderir. Savunmada son olarak tam saha baskıyı denemek Huertel ve Granger gibi iki önemli oyun kurucusu olan Anadolu Efes'i zorlamaz ancak belirli aralıklarla, kısa süreli yapacağımız şok presler onların aklını karıştırıp hücum ritmlerinin bozulmasına sebebiyet verebilir. Bu yüzden savunmada kolay eksilmeyerek pozisyonu savunmak oldukça önemli bu maç özelinde.

TEMPOYU ELİMİZDE TUTMALIYIZ
Takımımızın artık yavaş yavaş birbirine alıştığını görebiliriz. Sadece Blake Schilb'in bir uyum problemi var ama onunda Ergin Ataman'ın gelişiyle yavaş yavaş aşılacağını düşünüyorum. Joey Dorsey'nin ise sakatlığının etkilerini tam olarak atlatması bizim pota altı sertliğimiz açısından oldukça önemli. Mental olarakta takımdan geride olan Dorsey'in bu durumunun sakatlığı ile birlikte düzeleceğini umut ediyorum. 

Anadolu Efes karşısında en büyük skor gücümüz yine Errick McCollum olacaktır. Onun birebir oyunlarını doğru saha içi yerleşimi ile oynamamız ise onun efektifliğini arttırıyor. Mutlaka diplere yerleştireceğimiz kısa oyuncularımızın ceza şutlarını yüksek yüzdeyle atması gerekiyor. Böylece Anadolu Efes savunmasını dışarı çekip boyalı alanda McCollum'a gerekli alanı oluşturabiliriz. Anadolu Efes'te ayrıca Fransız yıldız Thomas Huertel'in savunma da büyük bir kara delik oluşturduğu biliniyor. Büyük ihtimal Huertel'i Sinan Güler'in savunmasında göreceğiz. Bu durumda Sinan Güler'in mutlaka potaya atak ederek savunma dengesini bozması gerekiyor. Ayrıca bu pozisyonlarda takım arkadaşlarını da işin içine sokabilirse eğer Sinan Güler, hücumda çok rahatlayabiliriz. Uzunlarımızı özellikle de Joey Dorsey'i pick and roll oyunlarında hareketliyken topla buluşturmak onun hücum yüzdesini arttırmak adına oldukça önemli. Net ribaund aldığımızda ise Caleb Green ile bulacağımız hızlı hücum sayıları da bizi rahatlatacaktır. Ancak takım halinde tempoyu ayarlayarak, gerekirse düşük tempoda oynamamız gereken bir maç olduğunu düşünüyorum. Çünkü Anadolu Efes, forvetleriyle tempoyu bulduğunda ritm yakalayabiliyor. Bunu engellemek adına doğru pozisyonları seçip topun kıymetini bilerek, rakibe de ritm yakalama fırsatını vermeden oynamalıyız. 

Toparlarsak eğer, taraftarın  itici güç olduğu bir karşılaşmada yapacağımız sert, katı savunma ve edeceğimiz akıllı hücumlar ile Anadolu Efes'i yenmemiz içten bile değil. Önemli olan Abdi İpekçi Spor Salonunda Yenilmez Armada'ya yakışan bir atmosfer hazırlayabilmek.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0