BSL | Granger'ı tutamadık..

Basketbol Süper Ligi'nin ikinci haftasında Abdi İpekçi Spor Salonunda, Anadolu Efes'i konuk eden temsilcimiz Galatasaray Odebank karşılaşmadan 71-60 mağlup ayrılarak bu sezon ki resmi maçlarda ilk mağlubiyetini aldı. Rakibimizde Thomas Huertel ve Birkan Batuk son anda rahatsızlanıp oynamazken, Jayson Granger sahadan çıkmadan oynadığı karşılaşmada 22 sayı - 6 asist ile oynayıp maça damgasını vurdu. Ekibimizde ise Vladimir Micov 14 sayı - 4 ribaund - 4 asist ile çok yönlü bir katkı verse de mağlubiyete engel olamadı.

Karşılaşmaya Errick McCollum-Göksenin Köksal-Vladimir Micov-Caleb Green ve Stephane Lasme beşi ile çıkan temsilcimiz maçın ilk anından itibaren rakip guard Jayson Granger'a baskı yaparak başladı. İlk periyotta temsilcimiz Stephane Lasme ile etkili olurken, Anadolu Efes pota altında Dunston'ı besleyerek karşılık verdi ve karşılaşmanın ilk periyotu 19-18 üstünlüğümüz ile geçildi. İkinci çeyrekte ise Granger'ın ikili oyunlarına çözüm üretemeyen Galatasaray Odebank rakibinin seri yakalamasına izin verdi. Periyotun son iki dakikasında farkı indirsekte, ilk yarıyı Anadolu Efes 38-31 önde tamamladı. İkinci periyota kötü başlayan ekibimizde Şafak Edge'nin oyuna girmesiyle momentum bir anda değişti. Tam saha baskı yapan ve yarı sahada Granger'ın ikili oyunlarını çok iyi savunan ekibimizde, Vladimir Micov'da devreye girince bir anda farkı kapatıp 51-49 ile öne geçtik. Ancak çeyreğin son topunda Sinan Güler'in büyük hatası sonrası yediğimiz basket faul sayesinde Anadolu Efes 3. periyotu 56-53 önde tamamladı. Son periyotta ise maçın temposu iyice düştü ve iki takımda yarı sahada hücum etmekte zorlandılar. Maçın son 3 dakikasında Vladimir Micov'un potanın içinden çıkan üçlüğü sonrası Jayson Granger'ın son saniyede attığı  üçlük ile skor 66-60'a geldi. Bu noktadan sonra rakibe reaksiyon gösteremeyen temsilcimiz maçı da 71-60'lık skorla kaybetti. Takımımızda Vladimir Micov 14 sayı-4 ribaund-4 asist ile çok yönlü bir katkı verirken ona en büyük katkıyı 12 sayı-4 ribaund ile Stephane Lasme verdi. Errick McCollum 2/13 saha içi isabeti ile 6 sayıda kalırken Sinan Güler de 5 sayı-5 ribaund-3 asist ile etkisiz bir performans sergiledi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0