Eurocup | Sinan'ı olan kazanıyor..

Eurocup'ta grup liderliği için önemli bir karşılaşmaya çıkan Galatasaray Odeabank, İsrail temsilcisi Hapoel Jerusalem'i zorlandığı ve iyi oynamadığı maçta 87-79'luk skorla geçerek Avrupa'da 3/3 yaparak grup liderliği için önemli bir adım attı. Karşılaşmada kaptanımız Sinan Güler 19 sayı - 7 asist - 2 top çalma ile harika bir oyun ortaya koyarken, zorlandığımız ve geriye düştüğümüz anlarda sahaya koyduğu enerjiyle geri dönüş için ateşi yakan isim oldu. Caleb Green'de 15 sayı - 5 ribaund - 4 asist ile çok yönlü bir performans ortaya koydu.

Karşılaşmaya Sinan Güler-Blake Schilb-Vladimir Micov-Caleb Green ve Stephane Lasme beşi ile başlayan temsilcimiz ilk periyotta yay gerisinden attığı şutlarla maça harika bir giriş yaptı. Periyot sonlarına doğru pota altında Smith ve Eliyahu'ya çözüm üretmekte zorlansakta skor bulma anlamında hiç zorlanmayan Yenilmez Armada ilk periyotu 33-22 önde kapattı. İkinci periyot Errick McCollum ile hücumda akışkanlığını kaybeden ve rakibine kolay sayı imkanı veren temsilcimiz buna rağmen arada ki farkın kapanmasına izin vermedi ve ilk yarı 45-39 üstünlüğümüz ile bitti. Üçüncü periyota da iyi başlayamayan ve ritmini kaybeden Yenilmez Armada, Jerusalem'de Eliyahu ve Smith'e yine çözüm bulmakta zorlandı. Ancak son 3 dakika da Sinan Güler'in yaktığı ateşe Caleb Green'de katılınca 3 dakikada yakaladığımız seri ile üçüncü periyotu 62-54 önde bitirdik. Son periyotta ise tam bir Sinan Güler şov vardı. Hücumda sorumluluk alan, savunmada takımı ateşleyen kaptan takımımızı adeta tek başına ayakta tuttu. Son anlarda da Sinan Güler önderliğinde hata yapmayan temsilcimiz maçı 87-79'luk skorla kazandı. Karşılaşma da Sinan Güler 19 sayı-7 asist-2 top çalma ile harika bir oyun ortaya koyarken, Caleb Green'de 15 sayı-5 ribaund-4 asist ile çok yönlü bir performans ortaya koydu. Blake Schilb 15 sayı-6 ribaund-4 asist, Vladimir Micov 15 sayı-2 asist, Stephane Lasme 8 sayı-6 ribaund  ile oynadı. Errick McCollum ise 6 sayı etkisiz bir performans sergiledi.

Kötü oynadığımız bir maçı kazanmak bizim için oldukça önemliydi. Eurocup'ın güçlü kadrolarından olan ve grup liderliği yarışında da önemli rakiplerimizden biri olan Jerusalem'i 8 sayılık bir farkla yenmek ikili averaj açısından da önemli bir nokta. Maçı değerlendirirsek ise söylenecek tek şey Sinan Güler! 30 yaşından sonra gösterdiği gelişim ve adeta takımımızın bayrak adamı konumuna gelmesi çok mühim bir nokta. Takım her geriye düştüğünde ilk reaksiyonu gösteren ve takımı ayaklandıran isim oldu hep. Caleb Green'de sezon başında soru işareti oluşturan isimlerden biriydi ancak takıma uyumu ve önemli anlarda sorumluluk alması takımımız adına çok önemli. Şu an için en büyük sorunlarımızdan birisi Errick McCollum gibi gözüküyor. Ergin hoca onu dizginleyip tempoyu düşürmesini, set oynatmasını istiyor ancak McCollum böyle oynayınca hem kendi ritmini kaybediyor hemde takımı düşürüyor. Sezon içerisinde koçun bu sorunu mutlaka  çözmesi gerekiyor. Onun dışında takım halinde tempoyu yakaladığımız noktalarda fark yaratıp keyif veren bir basketbol oynuyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0