En büyük bayramdır..

624 yılda 36 padişah tarafından yönetilen Osmanlı Devleti'nin yıkılışının ardından bir ulusun ayağa kalkışı.. 1914'te başlayan Dünya Savaşı dört yıl sonunda tamamlanmış ve Osmanlı Devleti parçalanma dönemine başlamıştı. Samsun'da doğan güneş, bir ulusu ayağa kaldırdı. İnandırmasını bildi, yüreklendirdi, dili dini veya mezhebi ne olursa olsun omuz omuza cepheye koşmalarını sağladı. Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasının ardından 1920'de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi takvim yaprakları 1 Kasım 1922'yi gösterdiğinde saltanatla yönetim biçimini kaldırmış olup, hakimiyeti meclise vermişti. 28 Ekim 1923 akşamı ise Mustafa Kemal Atatürk, bir akşam yemeğinde en yakın arkadaşlarına müjdeyi veriyordu: Efendiler.. Yarın yönetim biçimi olarak Cumhuriyeti ilan edeceğiz!

Her geçen gün daha sıkı sarılmamız gereken Cumhuriyet ışığı, bugün 92. yıldönümünü kutluyor. Bu devleti, toprakları vatan olarak kabul eden tüm milletimizin ve ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Özgür ve bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti'ni bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu toprak uğruna toprağa düşen askerlerimizi rahmet, minnetle ve şükranla anarken; Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmeye çalışan vatan hainlerine bu ülkenin ilelebet payidar kalacağını bir kez daha tekrarlıyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0