STSL | Zirveye bir adım daha..

Hafta sonu gerçekleştirilecek olan yerel seçimler nedeniyle hafta ortasında oynanılan Spor Toto Süper Lig'in onuncu maç haftasında, Galatasaray  ligde zor günler geçiren Eskişehirspor'u evindeağırlayacak. Hafta sonu Kadıköy'de ezeli rakibi karşısında beraberlikle sahadan ayrılarak puanını 18'e yükselten ve ligdeki yenilmezlik serisini 7 maça çıkartan Hamzaoğlu'nun öğrencileri bu mücadeleden mutlak galibiyetle ayrılarak zirveye bir adım daha yaklaşmak istiyor. Sakatlığı nedeniyle Lionel Carole, Jose Rodriguez ve Hamit Altntop; sarı kart cezası nedeniyle Wesley Sneijder'den yoksun çıkacağımız karşılaşma öncesinde iki takımın son durumları, istatistikleri ve mini analizler şu şekilde..

SÜPER LİG | 9 HAFTADA 18 PUAN
Geçtiğimiz sezon muhteşem üçleme ile sezonu kapatan Galatasaray, ilk çeyreğini geride bıraktığımız Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 9 haftada rakipleri karşısında 18 puan toplayarak maç başına 2 puan ortalaması tutturdu. Dokuz haftalık maç sekansında Beşiktaş dışında tüm ezeli rakipleriyle oynayan Hamzaoğlu'nun öğrencileri, sezona istediği gibi başlamamış olsalar da son beş maç haftasındaki performansı ile zirveye tırmandı. 9 hafta sonunda 18 puan toplayan Galatasaray, rakip filelere 18 gol bırakırken kalesinde de 9 gol gördü. Galatasaray adına ligde en golcü isim 9 maçta rakip fileleri 4 kez havalandıran Lukas Podolski olurken, yıldız oyuncuyu 7 maçta 3 gol kaydeden Burak Yılmaz takip ediyor.

SİGORTA: HAKAN KADİR BALTA
Bu sezon savunmanın ortasında görev yapan Hakan Kadir Balta, ligde geride bıraktığımız 9 maçtın tamamında kalecimiz Fernando Muslera ile birlikte görev yapan tek isim oldu. Tüm mücadelelerde 90 dakika sahada kalan tecrübeli savunma oyuncusu gösterdiği başarılı performansla taraftarın takdirini toplarken, savunmada partneri Aurelien Chedjou ile müthiş bir uyum gösteriyor. Soğukkanlılığı, tecrübesi, top tekniği ile geriden oyun kurma konusunda takımımız adına başrol oynayan Hakan Kadir Balta, kariyerinde bugüne kadar 450 resmi müsabakada forma giydi. 2007/8 sezonundan itibaren Galatasaray forması giyen ve bu sezon 8.yılını geride bırakan 32 yaşındaki savunma oyuncusu sarı-kırmızılı forma altında 10 kupa kaldırırken, sezon başında sözleşmesini 2018'e kadar uzatmıştı.

50.RESMİ MAÇ: HAMZA HAMZAOĞLU
Geçtiğimiz yıl 28 Kasım'da göreve başlayan 45 yaşındaki teknik direktörümüz Hamza Hamzaoğlu, bu akşam Galatasaray teknik direktörü olarak 50. resmi maçına çıkıyor. Süper Lig'de 32, Türkiye Kupası'nda 12, Şampiyonlar Ligi'nde 4 ve Süper Kupa'da tek maça çıkan Hamzaoğlu bu maç sekansında 32 galibiyet - 9 beraberlik ve 8 mağlubiyetle sahadan ayrılmasına karşın sezon sonunda müzeye 3 kupa (Süper Lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa) kazandırmayı bildi. Geride kalan süre içerisinde mücadele ettiğimiz 49 resmi maçta rakip filelere 108 gol bırakan takımımız kalesinde gördüğü 54 gole engel olamadı. Maç başına 2.2 gol ortalaması ile oynayan Hamzaoğlu'nun takımının en farklı galibiyeti Türkiye Kupası'nın grup aşamasında geçtiğimiz sezon Balçova Yaşamspor karşısında olmuştu. İzmir temsilcisini 9-1 gibi farklı bir skorla mağlup eden Galatasaray, ligde Konya deplasmanında da sahadan 5-0'lık galibiyetle ayrılmayı başarmıştı.

ESKİŞEHİRSPOR: 9 HAFTADA 4 PUAN
Geride kalan haftalarda 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde eden Eskişehirspor, ligin son sırasında yer alıyor. Bu periyotta rakip fileleri 7 kez havalandıran kırmızı-siyahlılar, kalesinde ise 18 gol gördü. Ligin ilk 7 haftalık periyodunda aldığı kötü sonuçlar sebebiyle teknik direktör Michael Skibbe ile yollarını ayıran Eskişehirspor yönetimi, Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü İsmail Kartal'ı göreve getirmişti. Ancak deneyimli çalıştırıcı, takımın başında çıktığı Akhisar Belediyespor ve Kayserispor karşılaşmalarından puan çıkartamadı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0