Eurocup'ta sezonu açıyoruz..

Yeni sezona Trabzonspor Medical Park galibiyeti ile güzel bir başlangıç yapan temsilcimiz, Eurocup'ta sezonu Litvanya deplasmanında Neptunas Klaipeda maçı ile açıyor. 14 Ekim Çarşamba günü TSİ 19.00'da oynanacak olan maç, TRT Spor ekranlarından naklen yayınlanacak. Maçta seyahat yasağı bulunan Ergin Ataman dışında eksiğimiz bulunmazken, Trabzonspor Medical Park maçında olduğu gibi Ergin Ataman'ın yerine yardımcı antrenörümüz Yağızer Uluğ takımın başında yer alacak.

SEZONA GÜZEL BAŞLADIK
Yeni sezon hazırlıklarında başarılı maçlar çıkartamayan temsilcimiz, Basketbol Süper Ligi'nin ilk haftasında ise Trabzonspor Medical Park'ı güzel bir oyunla 58-80'lik skorla mağlup ederek lige iyi bir başlangıç yaptı. İkinci periyotta yaptığı baskılı savunma ve hızlı hücumlarla kolay sayılar bulup, rakibine karşı 29-10'luk seri yakalayan takımımız maçın geri kalan kısmında da Trabzon ekibine geri dönüş şansı tanımayarak rahat bir galibiyet aldı. Caleb Green 17 sayı-9 ribaund, Vladimir Micov 18 sayı-2 asist ile galibiyette önemli rol oynadı.

RAKİP NEPTUNAS KLAİPEDA
Litvanya liginin son yıllarda yükselişte olan takımlarından biri olan Neptunas Klaipeda, geçtiğimiz yıl Euroleague D grubunda takımımızla birlikte yer aldı. Aldıkları 4 galibiyet ile gruptan çıkma şanslarını son maça kadar taşıyan Litvanya ekibi, Euroleague'de sürpriz yapmaya çok yaklaşmıştı. Karşılaştığımız karşılaşmalarda ise Abdi İpekçi'de ki maçı 94-68 gibi farklı bir skorla temsilcimiz kazanırken, Litvanya'da ki maçı ise Neptunas 82-72'lik skorla kazanmıştı.

Bu sezon ise geçtiğimiz yıl ki kadrosunda erezyona uğrayan Neptunas, daha zayıf bir kadro ile mücadele ediyor. Takımın önemli isimlerinden Deividas Gailius'u Lietuvos Rytas'a, Mustafa Shakur'u Ludwisburg'a kaptıran Litvanya ekibi, bir zamanlar ülkemizde Beşiktaş forması giyen Daniel Ewing, Amerikalı keskin şutör Travis Bader, ve atletik pota altı oyuncusu Jerai Grant ile kadrosunu takviye etti.

GALİBİYETİN ANAHTARI: DOĞRU SAHA İÇİ YERLEŞİMİ
Neptunas'ın oyun yapısına bakarsak eğer klasik bir Litvanya ekolü takımı olduklarını görüyoruz. Yarı sahayı hızlı geçip; rakip, savunmaya yerleşmeden hızlı hücum etmeye çalışan Neptunas, sete set pozisyonlarda ise rakip savunmaları açmakta zorlanıyor. Guard rotasyonları da dar olan Litvanya ekibine tıpkı Trabzonspor Medical Park'a yaptığımız gibi yarı sahada baskılı savunma yaparsak hücum düzenlerini bozabiliriz. Ayrıca savunmada atletik pota altı oyuncusu Jerai Grant'e, Daniel Ewing'in bire birlerine ve Travis Bader'a özel önlem alınabilir. Ligde kötü bir başlangıç yapmış olsa da özellikle perdeden çıkarak yüzdeli şut atan Bader'a yapılan perdelemelerde takılmayıp ona şut atma fırsatını vermemeliyiz.

Hücumda neler yapabiliriz sorusunun cevabına geçersek eğer, pick and roll savunmasında içeriye gömülerek savunma yaptığını görüyoruz Neptunas'ın. Errick McCollum'un bu şekilde içeriye gömülerek savunma yapan takımlara karşı zorlandığını biliyoruz. Bu yüzden tepe pick and rollerini Sinan Güler üzerinden oynayıp, McCollum ve Micov'u köşelere yerleştirirsek, daha verimli hücum edebiliriz. Doğru saha içi yerleşimi ile oynadığımız tepe pick and rolleriyle de bolca dış atış imkanı bulabiliriz. Pota altında ise Stephane Lasme ve Joey Dorsey ile başa çıkabilecek bir oyuncuları yok. Bu ikiliyi doğru noktalarda, yardım gelmeyecek şekilde beslemeliyiz mutlaka. Çünkü Litvanya ekibi içeriye inen her topta ikili hatta üçlü sıkıştırmalar deniyor. Bu yüzden uzunlarımızın da sıkıştırmayı gördükleri anda topu dışarıya çıkartarak savunmayı cezalandırması gerekiyor. Toparlarsak eğer kadro kalitesi olarak bizden aşağıda olan Litvanya ekibi karşısında ciddiyeti elden bırakmayıp maç içinde konsantrasyon sorunları yaşamazsak rahat bir galibiyet alacağımızı düşünüyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0