Hazırlık Maçı: Muhteşem geri dönüş..

Yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde son hazırlık maçına bugün Beşiktaş karşısında çıkan Galatasaray Odeabank, karşılaşmayı son çeyrekte ki muhteşem geri dönüşü ile 74-70 kazandı. Errick McCollum 18'i son çeyrekte olmak üzere attığı 26 sayı ile geri dönüşün en önemli kahramanı olurken, sayılarının yanında 7 ribaund-5 asist-4 top çalma ile çok yönlü bir oyun ortaya koydu. Koçumuz Ergin Ataman rahatsızlığı nedeni ile takımımızın başında yer almazken, yeni transferimiz Dusan Cantekin maçta forma giydi.

Karşılaşmaya Errick McCollum-Sinan Güler-Vladimir Micov-Caleb Green ve Stephane Lasme beşi ile çıkan ekibimiz maça çok hızlı bir giriş yaptı ve Beşiktaş'a erken bir mola aldırdı. Beşiktaş aldığı molanın ardından toparlanırken karşılaşmanın ilk periyotu Beşiktaş'ın 21-19 üstünlüğü ile geçildi. İkinci çeyrekte karşılıklı basketler ile geçilirken periyotun sonlarına doğru hücumda basit top kayıpları yapan temsilcimiz, skorda geriye düştü ve ilk yarıyı Beşiktaş 36-31 önde tamamladı. İkinci yarıya ise hücumda çok dağınık şekilde başlayan temsilcimiz, skor bulmakta oldukça zorlandı ve fark yavaş yavaş açılmaya başladı. Hücumda yarı saha organizasyonlarında sıkıntı yaşayan ve Beşiktaş'a hızlı hücum şansları veren Galatasaray, tempoyu da yakalayamayınca bu çeyrekte sadece beş sayı atarak periyotu 55-36 geride tamamladı. Son periyotta ise adeta farklı bir Galatasaray vardı sahada. Tam saha baskı ile rakibini düzen dışına çıkartan ve basit top kayıplarına zorlayan temsilcimiz, eline gelen fırsatları da değerlendirmeye başlayınca farkı yavaş yavaş eritti. Bu dönemde açık alanda Errick McCollum önderliğinde transition hücumları yapan Yenilmez Armada hücumda çok daha rahat gözüktü. Maçın sonlarına doğru farkı iyice eriten ve eşitliği yakalayan Galatasaray, Errick McCollum'un bitime 14 saniye kala attığı üçlükle 70-67 öne geçti ve maçı da 74-70 kazanmasını bildi. Maç boyunca oldukça kötü bir dış şut performansı(3/26 üç sayılık atış) ile oynayan Galatasaray'da Errick McCollum 26 sayı-7 ribaund-5 asist-4 top çalma ile oynarken, ona en büyük destekleri 12 sayı-4 ribaund-3 asist-2 blok yapan Stephane Lasme ve 11 sayı ile oynayan Blake Schilb verdi. Sinan Güler 9 sayı, Caleb Green 8 sayı, Vladimir Micov 6 sayı ve Şafak Edge 2 sayı ile maçı tamamladı. Yeni transferimiz Dusan Cantekin 6:34 dakika süre bulurken 0/3 saha içi isabeti ile sayı kaydedemedi ancak 2'si hücum 5 ribaund aldı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0