ELW | Kursk'u ikinci kez eli boş, gözü yaşlı gönderiyoruz..

Sarayın Sultanları, ilk hafta evinde mağlubiyet aldığı Euroleague Women'ın 2. maçında grubun favorisi Dynamo Kursk'u 62-55 yenerek bu sezon siftahını yaptı.. Maç boyunca üst düzey savunma yapan ve rakibini 55 sayıda limitleyen Sultanlar hücumda ise Jelena Dubljevic önderliğinde karşılaşmayı kazanmayı bildi. Hem sıralama hem de rakiplere mesaj açısından önem taşıyan bu maçta Jelena Dubljevic 21 sayı, Petra Kulichova 11 sayı - 17 ribaund, Jewell Loyd 12 sayı, Bahar Çağlar 8 sayı ve Işıl Alben 4 sayı - 4 ribaund - 6 asist ile oynadı.

Ekrem Hoca işini o kadar iyi biliyor ki. Kursk maçının değerini o kadar iyi biliyor ki. O kadar değerli maç ki. İnanılmaz. Anlatılamaz. Vetra'yı yine ezdi. Sihir yapmak artık normal. Ekrem hoca bir antrenör ve ayrıca bir illüzyonist. Acayip konsantre olduğu yüzünden belli oluyordu Ekrem hoca'nın. Sürekli saha içine adım attı, motive veya uyarı. Kursk'u yenmek acayip bi'mesajdı. 2. kez boş göndermek İpekçi'den. Yıldızı bol bir takım değiliz. Ama saygı gören, Galatasaray deplasmanı denince UMMC Ekaterinburg veya USK Prague gibi F4 takımlarının bile çekindiği deplasman. Organizasyonumuz sağlam, temel sağlam. İsimler değişir, oyun karakteri değişmez. Hejkova'nın Prag'ına yakın. Orda da para yok ama dertte yok. Kursk'ta geçen seneki acıtıcı mağlubiyetten sonra haliyle çekinerek geldi. Miyem saç baş yoldurup Eldebrink'te gözden ırak oynayınca işler yine P-J-N üçlüsüne kaldı. Kursk bu sene daha oturmuş ama Nneka yoksa galibiyette yok. Jekabsone'nın rolü bu sene daha ağırlaşacak ve arttırılacak sanki. Geri döndürdü ama tek başına kaldı takımda. Nneka'nın hayatındaki ender berbat maçlarındandı. O böyle kötü oynadığında hırçınlaşır, sinirlenir. Petra ince uzun savunmada da konsantre olunca, Nneka'yı sinirlendirdi biraz. Potayı göstermedi pek ona. Atışını bozdu, vurdu. Petra belki takımdaki tek 5 numara olsa da olması gereken zamanda, oynaması gereken performans. Hücumda da bir basket lazımdı güven gelmesi için. Savunmada baya hareketliydi, maç çıkışı bacaklarını hissetmiyordur muhtemelen ama değeceğine o kadar fittir ki. Loyd takım içi skorer. Takıma yakın. Kelebek etkisi. En sonunda da hançeri sapladı. Oynatmayı başarırsan, oynar. Jelena, bu takımın bug'larından. İlaç. Sıkıştığın an orada. Ne yapar eder, ekmeğini taştan çıkarır. 1. sınıf Avrupalı. Yıldız. Kimseye değişilmez. Bu sene ana karakter olmaya oynuyor. Lider olmaya. Işıl zaten rahat, kontrol Jelena'da kalabilir. O taşıyabilir. Sıkıntı olmaz. Önümüzdeki hafta Good Angels Kosice deplasmanı. Ne olursa olsun o F4'de olacağız bu sezon.



Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0