Sarayın Sultanları sezona yenilgiyle başladı..

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, sezon açılışında Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Fenerbahçe'ye 48-52 mağlup oldu. Düşük skorlu ve kısır geçen maçta rakibinin farkı açmasına engel olamayan ancak maç sonunda tekrar yakalayan Sarayın Sultanları art arda hücumlardan boş dönünce eline geçen fırsatları kullanamamış oldu ve üst üste 4. sezonda Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı rakibine verdi.

Sarayın Sultanları, maça Jelena'nın orta mesafeli şutu ve Işıl'ın üçlüğü ile başladı. Savunmada Allie Quigley'i durdurmakta zorlanan Sultanlar, Jelena ile yine de maçın içinde kaldı ve çeyreği 20-16 geride kapattı.İkinci Çeyrekte savunmasını sertleştiren, fazla boşluk vermeyen Sultanlar, kenardan gelen Jewell Loyd ve Cansu'nun basketleriyle oyunu dengeledi. Savunmada son anlara doğru Kulichova'da çıkınca pota altında caydırıcılığını kaybeden ve size olarak bariz fark oluşunca, Lavender'ın basketlerine engel olamayan Sultanlar, ilk yarıyı Fenerbahçe'nin 2 sayı gerisinde, 30-28 bitirdi.

3. Çeyreğe iki takımda kötü başladı. 2 takımda 3 buçuk dakika sayı üretemedi. Fenerbahçe, 7-0'lık seri yakaladı. Sarayın Sultanları'nda bu çeyrekte ilk sayı Jewell Loyd'un üçlüğüyle geldi. Bu çeyrekte sadece 5 sayı atabilen Sultanlar, son çeyreğe 39-33 geride girdi. Son çeyreğe kötü başlayan Sultanlar, bir süre hücumda organizasyonu sağlayamadı. Loyd ve Jelena'nın bireysel performanslarıyla geri döndü ve 10 sayı'ya kadar çıkan farkı bitime 1 buçuk dakika kala 1'e indirdi. Savunmada da aktif duruma geçen Sultanlar'da Nuria Martinez, skor 50-48 iken 2'de 0 serbest atış, ertesinde Jelena'nın 30 saniye kala son top olarak nitelendirilen hücumu kötü kullanınca, maçı 52-48 kaybetti.

Galatasaray'da Jelena Dubljevic, 18 sayı - 3 ribaund, Jewell Loyd 14 sayı - 4 ribaund, Işıl Alben 5 sayı - 4 ribaund - 3 asist, Bahar Çağlar 4 sayı - 9 ribaund, Nuria Martinez 4 sayı, Cansu Köksal 3 sayı ve Petra Kulichova 6 ribaund ile maçı tamamladı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0