BSL: Harika Başlangıç..



Geçtiğimiz sezonun kötü anılarını bu sene taraftarlarına unutturmak amacıyla sezona başlayan Galatasaray Odeabank, Spor Toto Basketbol Süper Lig'in ilk haftasında ligin zorlu deplasmanlarından sayılan Trabzon'dan, ikinci periyotta ki etkili oyunu ile beklenilenden kolay bir galibiyet alarak çıktı. Caleb Green ve Vladimir Micov'un yıldızlaştığı karşılaşmayı temsilcimiz 58-80 gibi farklı bir skorla kazandı. Caleb Green'in 17 sayı-9 ribaund ile oynadığı karşılaşma da tüm oyuncularımız süre buldu.

Karşılaşmaya artık klasikleşen Errick McCollum, Sinan Güler, Vladimir Micov ve Stephane Lasme beşi ile başlayan temsilcimiz ilk dakikalarda pota altında Stephane Lasme ile etkili oldu. Trabzonspor Medical Park ise sert savunma ile oyun düzenimizi bozmaya çalışırken karşılaşmanın ilk periyotu 16-14 Trabzon ekibi lehine tamamladı. İkinci çeyrekte ise ön alanda Göksenin Köksal ve Sinan Güler arka alanda ise Joey Dorsey ile savunmanın dozajını bir anda çok yukarılara çeken temsilcimiz, kaptığı toplarla bulduğu hızlı hücumları Caleb Green ile yüksek yüzde ile bitirince farkı bir anda açtı. Periyot boyunca temposunu hiç aşağıya düşürmeyen Yenilmez Armada periyotu 29-10, ilk yarıyı da 26-43 önde tamamladı. Üçüncü periyotta rakibinin atak yapmasına izin vermeyen ve sert savunmasını sürdüren Galatasaray Odeabank bu periyotu da 45-61 önde tamamladı. Son periyot ise adeta antrenman havasında geçti ve karşılaşmayı temsilcimiz 22 sayı farkla 58-80 kazandı. Karşılaşmada bütün oyuncularımız süre bulurken, Caleb Green 17 sayı-9 ribaund, Vladimir Micov 18 sayı-2 ribaund-2 asist, Errick McCollum 15 sayı-3 asist, Joey Dorsey 10 sayı-10 ribaund, Göksenin Köksal 7 sayı-6 ribaund-3 asist, Sinan Güler ise 5 sayı-5 ribaund-6 asist ile oynadı. 

Karşılaşma ile ilgili notlara geçersek eğer; hazırlık dönemi boyunca eleştirdiğimiz savunmamızı, bu maçta ayrı bir noktaya çektiğimizi görebiliriz. Trabzonspor Medical Park gibi hücum potansiyeli yüksek bir takımı 58 sayıda tutmak önemli bir iş. Maça kesinlikle iyi bir şekilde hazırlandığımızı ve Trabzonspor Medical Park'ın eksikliklerini doğru analiz ettiğimizi söyleyebilirim. Ön alanda yaptığımız baskılı savunmayı arka alanda uzunlarla destekleyince Trabzon ekibini düzenden çıkarttık. Sezon genelinde de bu baskılı savunma ve tempoyu arttırma kombinasyonunu maç içinde doğru zamanlamalarla ayarlarsak eğer bir anda skor olarak farkı yaratabiliriz. Bir diğer nokta da yine hazırlık dönemi boyunca eleştirdiğimiz Caleb Green'in performansı. Takıma sakatlığı nedeniyle adapte olmakta zorlanan Green, bu maçta yüksek tempoda neler yapabileceğini çok net bir şekilde gösterdi. İkinci çeyrekte özellikle her hızlı hücumda takımın en önde koşan ismiydi. Performansını sürekli bu çizgide devam ettirmesini beklemesek de özellikle yarı saha hücumlarında etkinliğini arttırırsa eğer, oyunumuzu bir kademe daha yukarıya taşıyabilir.  Son bir parantezde Yağızer Uluğ'a açmak istiyorum. Ergin hocanın rahatsızlığında takımın başında çok iyi bir yönetim gerçekleştirdi ve artık A takım koçluğu için hazır olduğunu bir kere daha gösterdi bizlere.  

1 yorum:

  1. Yağızer değilmiydi ya. En olumlu haber tüm oyuncuların süre alması bence.umarız ergin hoca da dar rotasyonda ısrar edip durmaz

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0