BSL | Derbi haftası..


Basketbol Süper Ligi'ne güzel bir başlangıç yapan ve 3 haftada 2 galibiyet alan temsilcimiz Galatasaray Odeabank, ligin 4. haftasında Abdi İpekçi'de ezeli rakibimiz Fenerbahçe ile karşılaşacak. Saat 20.00'de başlayacak olan karşılaşma, LİGTV3 ekranlarından naklen yayınlanacak. Geçtiğimiz sezon oynanan 5 karşılaşmada 2 galibiyet alan takımımız, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynadığı 2 karşılaşmada da rakibini yenmeyi başardı. Hafta arasında sakatlanan Dusan Cantekin bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

SEZONA GÜZEL BAŞLANGIÇ
Zorlu bir fikstürle sezona başlamasına rağmen ilk 6 maçından 5 galibiyet çıkartmayı başaran temsilcimiz Galatasaray Odeabank son maçında Eurocup'ta güçlü İsrail temsilcisi Hapoel Jerusalem'i 87-79'luk skorla mağlup etmeyi başardı. Sinan Güler 19 sayı-7 asist ile yıldızlaşırken, Caleb Green ve Vladimir Micov 15 sayı ile kaptanımıza büyük destek verdi. 

Ligde ki son maçında ise Royal Halı Gaziantep ile karşılaşan temsilcimiz maçı ilk periyotta yakaladığı seri ile erken kopartırken bütün oyuncularına da forma şansı verdi. Sinan Güler 11 sayı atarken, genç yıldızımız Ege Arar'da attığı 10 sayı ile ön plana çıktı. 

RAKİBİMİZ NE YAPTI?
Rakibimiz Fenerbahçe BSL'de çıktığı 3 karşılaşmada 2 galibiyet alırken geçtiğimiz hafta Torku Konyaspor'a 74-73'lük skorla mağlup oldu. Euroleague'de ise Real Madrid'i 77-66'lık skorla mağlup ederken, Ekpe Udoh ve Luigi Datome 15 sayı, Kostas Sloukas 6 sayı-6 asist ile oynadı. 

BİZ NE YAPMALIYIZ?
Rakibimize baktığımız zaman sezona sert ve istekli savunma yaparken başlayan Fenerbahçe, hücumda ise geçtiğimiz yıla göre daha kısıtlı ve ne yapacağı belli bir takım haline dönüşmüş durumda. Ana hücum opsiyonlarının Sloukas liderliğinde pota altında Udoh-Vesely ikilisi üzerinden olduğunu görüyoruz. Luigi Datome'de hücum tıkandığı zamanlarda bireysel olarak skor yaratabilme başarısına sahip. Geçtiğimiz yıla göre daha az yaratıcı bir takım olan Fenerbahçe'ye mutlaka ön alanda baskı uygulamalı ve onları düzenden çıkartmaya çalışmalıyız. Potaya bireysel olarak gitmekte zorlanan rakibimiz daha çok topu pota altına geçirip, topsuz koşularla potaya gitmeye çalışıyor. Topsuz koşularda mutlaka kısa oyuncularımız rakiplerini takip etmeli ve arka alanda eksilmemeliyiz. Savunma konsantrasyonumuz bu maçta oldukça önemli. İkili oyunları etkili kullanan rakibimiz bu alanda bize üstünlük kurmaya çalışacaktır. İkili oyun savunmasında kısalarımızın daha çok efor sarf edip perdelere takılmaması, uzunlarımızın ise doğru açıyla kısayı karşılayıp ona gerekli olan mesafeyi vermemesi gerekiyor. 

Hücumda ise yarı sahaya kaldığımızda, akışkanlığımızı kaybettiğimizde zorlanabiliriz. Mümkün oldukça açık sahada oynamalıyız, yarı sahaya kaldığımızda ise mutlaka set temposunu yüksek tutup, hareket ederek hücum etmeliyiz. Hücumda durarak oynadığımız her hücum Fenerbahçe bizi savunmakta zorlanmayacaktır. Caleb Green'in hücum performansı bu maçta oldukça önemli olacak. 4 numaradan bulacağı dış atış isabeti rakip savunmayı zorlayacaktır. Maçın belirli bölümlerinde Blake Schilb ve Vladimir Micov'un sırtı dönük oyunlarını kullanıp hücum çeşitliliğini sağlayabiliriz.

Maçın bir başka kilit noktası ise göstereceğimiz sertlik. Rakibimize baktığımız zaman oldukça sert oynadıklarını, özellikle pota altı mücadelelerinde hiç geri adım atmadıklarını görüyoruz. Maçın ilk dakikasından itibaren evimizde oynadığımızı unutmamalıyız. Sertlik açısından geri adım atmamalı gerekirse bir iki tane mesaj içeren sert faul yaparak maçın en başından gerekli mesajı vermeliyiz. Pota altında ki mücadeleyi kazanan taraf maçı kazanmak içinde çok büyük avantaja sahip olacak.  Bu maç ayrıca Joey Dorsey'in geri dönüş maçı olabilir. Konsantre şekilde çıktığı zaman hem rakibin yumuşak karnı olan ribaundlarda etkili olabilir hem de hücumda pick and rollerle beslenip kolay sayı şansı bulabilir. Eğer maçın içine girebilirse bu akşam özlediğimiz Joey Dorsey'i izleyebiliriz. 

Sonuç olarak evimizde rakibimize oyun tarzımızı benimsetip taraftarımızın desteği ile oynarsak galibiyet alacağımızı düşünüyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0