CEV Cup | Galibiyetle başlıyoruz..

Bu sezon Avrupa'da ikinci büyük kupa olan CEVVolleyball Cup'ta mücadele eden Galatasaray Voleybol takımı, kurası geçtiğimiz sezon biterken çekilen ilk etapta İsviçre'nin Viteos Neuchatel takımı ile eşleşmişti. İsviçre'de oynanan ilk maçta takımımız 2-3 galip gelerek ilk maçından galibiyet ile ayrılmış oldu. Avrupa'da ilk maçından galip gelen takımımızda Nadia Centoni 25 sayısı ile en skorer isim olurken Charlotte Leys 22 sayı ile oynayarak ona destekte bulundu. Toplamda 4 ace ile oynayan takımımız 14 blok sayısı üretti.

Kötü başladığımız ilk sette rakibin kendi oyununu oynamasına fazla müsaade ettik ve ilk teknik molaya 8-6 geride girdik. İkinci teknik molaya kadar oyunumuzda fazla bir düzelme olmazken fark daha da açıldı; 16-10. Setin sonuna doğru geri dönüş çabalarımız sonuç verdi, rakibi yakalasak da setin sonunda galip gelen taraf 26-24 ile evsahibi oldu.

İkinci sette ilk setin izleri yoktu, sete daha iyi başlayan takımımız ilk teknik molaya 6-8 önde girdi. İkinci teknik molaya gidilirken farkı daha da açan takımımız setin sonuna doğru üstünlüğünü iyice kabul ettirdi ve seti 17-25 kazanarak durumu eşitledi.

Üçüncü sete daha iyi bir başlangıç yaptık ve ilk teknik molayı 3-8 önde geçtik. Setin orta kısmında fark biraz kapansa da dengeli bir oyun oynandı. Teknik molaya 3 sayı fark ile girdik; 13-16. Setin sonunu iyi oynayan takımımız üçüncü seti 19-25 kazanarak 1-2 öne geçti ve avantajı eline aldı.

7-8 ve 13-16 teknik molalarına üstün girdiğimiz dördüncü setin ikinci teknik molasından sonra maç artık kopuyor derken hakemlerin kararlarına itiraz eden antrenörümüz Ataman Güneyligil sarı kart gördü. Bu noktadan sonra konsantrasyonunu yitiren takımımız belki de alabileceğimiz seti 25-23 kaybetti ve maç tie-break setine uzadı.

Son sette saha değişimine 8-7 geride girdik. Üstünlüğü ele yakalamışken Aslı'nın karşı sahaya uygunsuz müdahalesi kırmızı kart ile cezalandırılınca takımımız bu sefer kopmadı, seti 10-15 maçı da 2-3 kazanarak deplasmanda almış olduğumuz galibiyet ile avantaj yakalamış olduk.


İki ayaklı olan eşleşmenin İstanbul ayağı 12 Kasım Perşembe günü saat 18:30'da Burhan Felek Spor Salonu'nda oynanacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0