Hamza Hamzaoğlu ile yollar ayrıldı..

Geçtiğimiz sezon ligin 11.haftasında takımın başına geçen ve kulüp tarihinin 20.lig şampiyonluğunu elde ederek adını Galatasaray tarihine yazdıran Hamza Hamzaoğlu, bugün yönetimle gerçekleştirdiği toplantı sonrasında görevden ayrılma kararı aldı. Milli maç arasının ardından takımla birlikte çalışmalara başlayan ve geçtiğimiz günlerde "Perşembe günü tam kadro hazırlıklara başlayacağız" beyanatı veren 45 yaşındaki genç teknik adamın sözleşmesi karşılıklı anlaşma sonrasında feshedildi. Galatasaray teknik direktörü sıfatıyla bugüne kadar 52 resmi müsabakada görev yapan Hamza Hamzaoğlu bu karşılaşmalarda 33 galibiyet - 9 beraberlik ve 10 mağlubiyetle sahadan ayrılırken; Galatasaray müzesine geçtiğimiz sezon Süper Lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa şampiyonluk kupalarını eklemeyi başararak üçleme yapmıştı. Hamzaoğlu ve yardımcılarının görevden alınması nedeniyle Antalyaspor karşılaşmasında takımın başında Claudio Taffarel görev yapacak. 

Ayrılığı, doğrusunu - yanlışını, analizini uzun uzun yaparız. Ama tüm yaşanan güzel şeyler için Hamzaoğlu'na bir teşekkür borcumuz var. Yönetimin hatalarını sürekli savunması, bir oyuncuya sahip çıkarken diğerlerini kötülemesi gibi yanlışları elbette var ama başarı durumunu sorgularsak, armanın üzerindeki dördüncü yıldıza bir daha dönüp bakmak lazım. Hamzaoğlu tek başına mı elde etti? Hayır. Şampiyonluk karakterine sahip bir oyuncu grubuyla birlikte elde etti. Ancak o dönem Prandelli'nin mental olarak tükettiği takımı, mental olarak zirveye taşımak ve sezon sonunda şampiyonluk sevinci yaşamak haneye yazılacak artı. Artılar çok, eksiler de bir o kadar çok.. Ama en önemlisi Galatasaray'ın çok ciddi bir yönetim problemi var. Bu inkar edilemez bir gerçek.. Yaz döneminde yaptığı transferin evraklarını yetiştiremeyen adamların milli maç arası bittikten, 2 gün sonra lig maçı oynayacak olmasına ve Avrupa'da kader maçına 1 hafta kala teknik direktör ile yolları ayırmasına mantık aramamak gerek. Tek temennimiz bu ayrılığın önceden planlanmış, yeni teknik direktörün hazır olmasına yönelik. Aksi halde, saha içerisinde iyi - kötü bir şekilde yoluna devam eden Galatasaray'ın dibine hiç ummadık bir anda dinamit yerleştirmiş olacaklar.

Herşey için teşekkürler Hamzaoğlu. Yolun açık olsun..

1 yorum:

  1. Fatih Terim, Roberto Mancini, Cesare Prandelli ve onların öncesinde daha niceleri.. "Oyuncunun sözleşmesini teknik direktör uzatamaz" demiş başkan; nasıl bir embesilliktir ki bu, katar şeyhi falan mısınız siz?
    Sorun bu yönetimde falan değil, sorun Galatasaray'da, Galatasarayın yapısında, ya da sorun Türkiye'de..
    Yazık, tam işler yoluna giriyor derken yine aynı şey, bunu daha nereye kadar izleyeceğiz??

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0