TKBL | Sarayın Sultanları saha dışı etmenlere mağlup..

Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 5. haftasında Abdullah Gül Üniversitesi ile deplasmanda karşılaşan Galatasaray kadın basktebol takımı, maçtan 72-70 mağlup ayrıldı ve 5. maçında 2. mağlubiyetini aldı. Rakibi karşısında baştan sona müthiş bir mücadele ortaya koyan Sarayın Sultanları, karşılaşmanın hakem triosunun yanlı yönetiminden büyük bir dert yandı. Maçın son dakikalarında başantrenör Ekrem Memnun'a çalınan teknik faul, Kizer'e çalınan faul derken maçı ev sahibi ekibe hediye eden hakem triosuna karşılaşma sonrasında Ekrem Memnun büyük tepki gösterdi.

Maçtaki ilk sayılarımızı Jewell Loyd ile bulduk. İlk 7 dakika karşılıklı basketlerle geçilirken, Jelena Dubljevic ve henüz ilk maçına çıkan Lynetta Kizer ile maçtaki sayı üstünlüğümüzü koruduk. Işıl'ın üçlüğü ve Kizer'ın orta mesafe isabetiyle farkı bi ara 9'a kadar (8-17) çıkarttık. Çeyrek sonunda Dimitrakou etkili oyunuyla farkı 4'e indirdi ve ilk çeyreği 15-19 önde geçtik.

İkinci çeyreğin başında Yunan forvet Zoi Dimitrakou takımını sırtladı. Kizer'ın üst üste sayılarıyla maça tutunmaya çalıştık. Bu çeyrekte Kizer 9 sayı buldu. Ribaund çekmekte sıkıntı yaşadık ve Sanders maça ağırlığını koymaya başladı ve çeyreği 39-34 geride tamamladık.

Üçüncü çeyrekte Jewell Loyd'un ard arda basketleriyle maçı kafa kafaya getirdik. Bu çeyrekte adeta tek başına oynayan Loyd'a destek kenardan Ayşegül'den geldi. Çeyreğin son anlarında Ayşegül ve Jelena ile serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla bu çeyrekte 11-21'lik üstünlük yakaladık ve çeyreği 50-55 üstünlüğümüzle bitirdik.

Son çeyreğe de Loyd etkili başladı. Etkili de götürdü. Üst üste üçlükler bulan AGÜ, 62-61 öne geçti. Loyd ile bir kez daha öne geçtik. Bu dakikalarda karşılıklı basketlere sahne olurken, Işıl'ın basketiyle durumu 64-67'e getirdik. 67'de tıkandık ve maçın son dakikalarına doğru Ekrem Memnun'a çalınan teknik faul ve takımımıza üst üste çalınan fauller sonucu AGÜ'den 6-0'lık seri geldi ve 70-67 geri düştük. 8 saniye kala Jewell Loyd'un üçlüğü ile durumu 71-70'e getirdik, AGÜ çizgiden 2/1 ile ayrılsa da son saniyede pota altından basketi çıkaramadık ve maçı 72-70 kaybederek ligdeki 2. mağlubiyetimizi aldık.

Sarayın Sultanları'nda Lynetta Kizer 21 sayı, Jewell Loyd 19 sayı - 5 ribaund, Jelena Dubljevic 12 sayı - 6 ribaund, Işıl Alben 11 sayı - 6 ribaund - 6 asist ile maçta öne çıktı.

Lige Avrupa Şampiyonası Elemeleri nedeniyle 1 hafta ara verildi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0