ELW | Savunmanın galibiyeti..

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde yoluna dolu dizgin devam eden Galatasaray kadın basketbol takımı, mücadele ettiği Euroleague Women'da grubunda oynadığı 4.maçında evinde Villeneuve d'Ascq'ı konuk etti. Rakibi karşısında ilk yarı oldukça kötü bir savunma performansı sergileyen Ekrem Memnun'un takımı devrenin ardından müthiş bir karakter gösterdi ve sahadan 59-35 galip ayrılarak gruptaki 2. galibiyetini elde etti. 22 sayı - 10 ribaund ile oynayan Amerikalı oyuncumuz Jewell Loyd galibiyette başrol oynadı.

Maça kötü başladık. Kaltsidou ve Amant'ın basketleriyle 5-0 geri düşen Sultanlar, ilk sayılarını Kulichova ile buldu. Mahoney'in ard arda aynı yerden attığı 2 basketle farkı 6'ya çıkaran Lille, Aby Gaye'nin basket faulü ile ilk çeyreği 11-20 önde bitirdi.

İkinci çeyrekte savunmada vidaları sıktık. Jewell Loyd inanılmaz başladı. Ard arda 10 sayı attı Amerikalı skorer. Savunmada boşlukları kapayınca, zorlama atışlara gittiler. Nevriye'nin de basketleriyle maçta ilk kez (25-24) öne geçtik. Fakat çeyreği 25-27 geride tamamladık.

3. çeyrek adeta ders verdik. Dağıldı Lille. Işıl'ın sazı eline almasıyla önce maçın kontrolünü tamamen elimize aldık, Jelena'nın karakteristik basketleriyle farkı arttırdık. Kulichova'nın da zor pozisyondaki basketiyle de nefes aldırmadık ve çeyreği 42-31 önde bitirdik.

Son çeyrekte ise Jewell Loyd yeniden sahne aldı. Farkı iyice arttırdık ve maçı istediğimiz gibi yönlendirdik. Savunmada iyice durdulamaz hale gelince, Lille bu çeyreği de 4 sayı ile kapadı ve maçı 59-35 kazandık.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0